Portugália – repülős városlátogatás

2020. 06. 16.

Portugália – repülős városlátogatás

Portugália – repülős városlátogatás

 

1. nap A reggeli órákban transzfer a bécsi reptérre, ahonnan közvetlen járattal érkezünk meg a délutáni órákban Portugália fővárosába, Lisszabonba. Transzfer a szálláshelyre. (3 éj)

2. nap A mai napot teljes egészében Lisszabonban töltjük. A város a Tejo-folyó torkolatába épült és történelme az antik korokig nyúlik vissza. Ennek ellenére a mai városképet jórészt a 18. században alakították ki, hiszen jó 250 évvel ezelőtt egy hatalmas földrengés tette a város nagy részét a földdel egyenlővé. A földrengést megelőző virágkor azért még ma is fellelhető – Belém-torony a Szent Jeromos-kolostor, katedrális. Majd jött a felfedezések kora, és a portugálok a felfedezett fél világ urai lettek, hajósai Indiáig jutottak, a gyarmatokról kincsekkel megrakva tértek haza. Rájuk emlékeztet a Felfedezők-emlékműve és az előtte márványból kirakott világtérkép. A földrengés után újjáépítették a várost, amit a Barrio alto negyedében látunk a legjobban. De ne hagyjuk ki Alfamat sem. Szabadidőben megkóstolhatjuk a város ízeit is – Pasteis de Nata, Pastel de Bacalhau.

3. nap A főváros és tengerpart között egy különleges vidék húzódik. Sintra hűvösebb nyári klímája miatt a királyi ésa nemesi családokkedvelt helye volt. Ellátogatunk a Quinta da Regaleiraba, palotája és kertje, mint egy misztikus világ tárul fel előttünk. A tengerpart felé érintjük Portugália egyik különleges borvidékét, majd elérjük a kontinens legnyugatibb pontját, a szél korbácsolta Cabo da Rocat. Leszakadó magaspartja virágzó kristályvirágok mezejétől színes. Továbbutazás Cascais-ba, ahol a portugál királyok is szívesen pihentek a 20. században. Szűk utcácskái és csempével díszített homlokzatai teszik különlegessé ezt a helyet. Estorilon keresztül térünk vissza Lisszabonba.

4. nap Reggeli után elindulunk Fatima irányába. Első megállónk Alcobaca, melynek kolostora egy tiltott szerelem emlékét őrzi Ines és I. Pedro király szarkofágjának formájában. Kolostorának termei a szerzetesek kemény életéről mesélnek. Továbbutazunk a tengerpartra, Nazare vár ránk. Az Óváros a fennsíkon a turisztikai negyed fölé emelkedik, a két negyed között sikló közlekedik. Kora délután érkezünk Batalhaba, ahol a Mánuel stílus legszebb emlékét találjuk. A királyi sírokat magába fogadó templom és település neve egy jelentős csata emlékét őrzi. Továbbutazás az ország legismertebb kegyhelyére, ahol 100 évvel ezelőtt Mária jelent meg három kisgyermeknek. Fatima temploma ma zarándokok ezreit vonzza. Elfoglaljuk szállásunkat (1 éj)

5. nap Fatimát elhagyva az ország első fővárosába, a mai egyetelmi városba, Coimbraba indulunk. Az Óváros fölé emelkedő egyetemi negyed ma különböző fakultások otthona és hagyományainak helyszíne. Keressük fel legértékesebb kincsét, a majd 500 éves könyvtárát. Továbbutazunk a Douro-folyó torkolatánál épült Portoba. A szűk óvárosi utcák mellett figyelmünket a folyómenti teraszokon termelt szőlőkből készülő portói bornak is szenteljük. Felkeressük a város fő látványosságait – állomás díszes csempékkel épülete, Se do Porto katedrálisa, Tőzsde-palota, I. Luis híd. Városnézés után bevesszük magunkat egy helyi borospincébe, hogy megkóstoljuk a világ egyik leghíresebb borát. Szállás elfoglalása. (1 éj)

6. nap Reggeli után visszatérünk lisszaboni reptérre, repülés a bécsi reptérre majd transzfer az egyes kiszállópontokhoz.

 

Részvételi díj:

15-19 fő részvételével:  370 500 Ft/fő +BBP, +belépő, +reptéri illeték

20-24 fő részvételével:  347 600 Ft/fő +BBP, +belépő, +reptéri illeték

25 fő feletti részvétellel:337 600 FT/ fő +BBP, +belépő, +reptéri illeték

 

Egyágyas felár: 70.300 Ft

 

Tartalmazza:

 • az autóbusz költségei
  5 éj szállás félpanzióval
  csoportkísérő + helyi idegenvezető díja
  helyi autóbusz Portugáliában
 • Coimbra egyetem+könyvtár tárlatvezetés
 • Porto Tőzsdepalota és borkóstolás
 • repülőjegy
  útlemondási biztosítás

 

Nem tartalmazza:

 • belépődíjak
 • reptéri illeték
 • turistaadó
 • BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Belépődíjak: 50 EUR (tájékoztató jellegű ár, helyszínen, az idegenvezetőnél fizetendő)

Reptéri illeték: 50 EUR/fő (tájékoztató jellegű, helyszínen, az idegenvezetőnél)

Szállás:

HOTEL 3K Europa - Lisszabon (3 éj)

Hotel Cruz Alta– Fatima (1 éj)

Hotel Moov Centro – Porto (1 éj)

 

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A repülőgép BÉCS-ből indul tervezetten  13.25 óra-kor

 

Felszállási helyek és időpontok

06:20 óra       Budapest, Hősök tere

08:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

08.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

08:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

09:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

09:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok