Dél-Tirol őszi színei és ízei

2019. 07. 17.

(2019. okt. 17. - 2019. okt. 20. , 4 nap / 3 éj)

Dél-Tirol őszi színei és ízei

 

1. nap 
Korai indulás után köztes szünetekkel átszeljük Ausztriát és a kora délutáni órákban már Dél-Tirol egyik kulturális fellegvárát járjuk be. Bressanone egyházi központként rengeteg művészt foglalkoztatott mindig. Munkájuk egyik legszebb alkotása a kerengő freskóciklusa, ami egyházi témák mellett 800 éves „fotók” repítenek vissza bennünket a középkorba. Szállás Bolzano környékén.

2. nap 
Ma az őszi természet színei csábítanak a világörökséget képező Dolomitok hegyei közé. A hegyvidék egykor gyéren lakott völgyei ma az idegenforgalom számára nélkülözhetetlenek. Cavalese városházája, városi tornya az első megállónk. Továbbutazás A Pordoi 2239 m magas hágójára, ahonnan fantasztikus panorámában lehet részünk. Innen a régió egyik egyedülálló völgyébe megyünk, mely a ladin őslakosok egyik kulturális szigete lett. A Grödner-völgy és fővárosa, Sankt Ulrich, hagyományosan a fafaragók otthon, mely megélhetésük egyik nélkülözhetetlen forrását jelenti.

3. nap

Reggeli után a régió fővárosába, Bolzanoba indulunk, ahol közös sétával fedezzük fel a város látnivalóit – dóm, Domonkos-templom, Laubengasse vagyis a Fő út, Kereskedők Háza, a piactér, Neptun-szobor, halpiac és a ferences rendház. Szabadidő után libegővel majd kisvasúttal jutunk fel a város fölötti hegyoldalon található Rittenbe. Földpiramisaihoz mi is kisétálunk. Következő állomásunk Chiusa, mely középkori városmagja ma is kedvelt úti cél.

4. nap 
Hazafelé ellátogatunk Vipitenoba és lassan búcsút veszünk a hajdani Tiroli Hercegség déli területeitől. Érkezes az esti órákban.

Részvételi díj: 90.300 Ft/fő

Egyágyas felár: 19.200 Ft/fő

 

Tartalmazza: autóbusz költségei, 3 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide készülék

Nem tartalmazza: belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Belépők: 10 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Útvonal: Győr-Sopron-Bressanone- Cavalese- Sankt Ulrich-Bolzano-Ritten- Chiusa-Vipiteno

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok