Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz


 

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Hegedűs a háztetőn - Szeged

Hegedűs a háztetőn - Szeged

Indulás
Ár35000 Ft/fő
Időtartam2 nap / 1 éj

A Szegedi Szabadtéri Játékok előadása és szegedi városnézés

Útvonal: Sopron – Kapuvár – Csorna – Győr – Szeged - Győr – Csorna – Kapuvár – Sopron

 

1. nap - Szeged – Szabadtéri Játékok

Indulás a reggeli órákban Szegedre. Délelőtt látogatást teszünk a híres Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumban, ahol szalámi kóstoló, és kedvezményes vásárlási lehetőség vár bennünket. Szállás elfoglalása Szegeden vagy Makón, korai vacsora a vacsorát igénylők részére, majd indulás a Szabadtéri Játékok színterére a Dóm térre. Ott megtekintjük a 21 órakor kezdődő előadást, a Hegedűs a háztetőn-t.

Talán a világ egyik legismertebb musicalje a Hegedűs a háztetőn, aminek a legendás betétdalát a Ha én gazdag lennék című dalt mindenki jól ismeri. A musical sikerét a z Oscar díjas film hozta meg, de a musical varázsa közel 50 év alatt mit sem kopott. Címét egy Chagall-festménytől kölcsönözte, történetét pedig Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című kisregényéből és más meséiből. A musical főszereplője a kis ukrán faluban, Anatevkában élő Tevje, a szegény ortodox zsidó tejesember, akinek a falu lakóihoz hasonlóan a hagyományok határozzák meg a mindennapjait. Derűsen él feleségével és öt lányával rozoga házában a faluban – ahol még egy ideig viszonylagos békességben megfér egymás mellett a keresztény és a zsidó lakosság.

Az előadás 2017-ben Alföldi Róbert rendezésében Budapestről indul országjáró turnéra, aminek keretein belül a Szegedi szabadtéri Játékokra is ellátogat.

A budapesti előadás főszerepeiben színpadra lép Stohl András, Jordán Tamás, Csákányi Eszter, Hevér Gábor, Tóth Gabi, Éder Enikő, Makranczi Zalán, Fehér Tibor, Szatory Dávid és még sokan mások.

A Hegedűs a háztetőn 2018. július 6-7-én csak két alkalommal lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon Alföldi Róbert rendezésében.

Bővebben a darabról:

http://hegedusahazteton.zikkuratugynokseg.hu/a-darabrol/

(Rossz idő esetén, az előadást az esőnapra, július 08-ra helyezheti át a szervező. Programunkat ebben az esetben az új időponthoz igazítjuk.)

2. nap - Makó vagy Szeged – hazautazás

Reggelit követően városnéző sétára indulunk a Tisza parti városban. Első megállója Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere, a Széchenyi tér. A téren híres magyarok szobrainak forgataga fogad minket: Széchenyi István, Vásárhelyi Pál, Deák Ferenc szobra, valamint Szent István és Gizella szoborpárosa. Megtekintjük a legendás Tisza Szálló épületét és a Városházát, melyet a mellette álló Bérházzal a Sóhajok hídja köt össze. Ezt követően visszaemlékezünk az előző esti élményekre a Dóm téren. Rövid szabadprogram Szeged sétáló utcáján, a Kárász utcán.Hazaérkezés az esti órákban.

 

Egyágyas felár: 8.000 Ft/fő

Belépődíjak tájékoztató jelleggel: Pick Szalámi Múzeum 980 Ft/fő

 

Időtartam: 2 nap /1 éj

Szállás: 4* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban Szegeden

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a színházjegy árát, a parkolást, az úthasználati díjakat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, utasbiztosítást és a turistaadót.

 

Programindulás min. 30 fő esetén!

 

Felszállási helyek, időpontok:

04.15 óra Sopron, Vasútállomás-Spar oldala

04.45 óra Fertőszentmiklós, elkerülő

05.00 óra Kapuvár, Spar oldala
05.15 óra Csorna, Kórház buszmegálló
05.45 óra Győr, Városháza oldala-járdasziget

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok