Utazások » Egynapos » Belföld » Krisna-völgyi Búcsú

Krisna-völgyi Búcsú

Indulás
Ár6.500 Ft/fő
Időtartam1 nap

Az indiai kultúra színes kavalkádja

A nagy érdeklődésre való tekintettel második buszunkra is lehet jelentkezni!

 

A nap során megismerhetjük a Krisna völgyben élők mindennapi életét, életvitelét. Részt veszünk az évente egy alkalommal megrendezett, több napon át tartó búcsún, melyen az indiai kultúra, a gasztronómia, a játékok és kézműves vásárok, a különféle programok felsorolhatatlanul színes kavalkádja tárul elénk.

 

Programok

A Krisna-völgyi Búcsú programhelyszínei

http://bucsu.krisnavolgy.hu/rendezvenyek/

 

A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet részed.

A Kérdezz-felelek sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre.

 

A nagy sikerű Krisna-völgyi Valóságshow idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így ha belépsz, megtudhatod, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilakot a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánlunk ételt Krisnának a házi oltáron. Ne hagyd ki!

Régóta szeretnél jógázni, de félsz a kicsavart és kivitelezhetetlen mozdulatoktól? Netán már jártas vagy a jóga művészetében, és szeretnél új gyakorlatokat is megismerni? Vagy elfáradtál a jövés-menésben, és nem bírja már a derekad az újonnan vásárolt ajándékok cipelését? Vár a jóga és masszázs-sátor!

 

Tetszik a Krisnás lányok „sminkje”? Netán a henna szerelmese vagy? Vár az arcfestő és henna-sátor, csak bírd kivárni a sort.

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért  a főtéren 1000 nm-es, 500 férőhelyes szabadtéri étterem várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel, és Mahádzsana Dásza, a Paprika TV-ből jól ismert szakács főzőshowjával.

 

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehetsz. Mindenképp nézd meg, hiszen itt vár a Farm életének „középpontja”: az oltáron álló Isteni pár.

A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetnek majd el, a könyves sátorban pedig megtalálhatod a védikus irodalom remekeit.

 

Biokertészetünkben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézd meg, hol, és hogyan termeljük és tároljuk őket!

Általános iskolánk, a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthatsz, ha kíváncsi vagy, hogy telik egy Krisna-hívő kisdiák napja az iskolában!

 

A Tehenészet felé vezető úton is igazi kalandok várnak: a nagysátrat és a kézműves falut, valamint a gyerekprogramok helyszíneit összekötő kellemes sétaút alatt sok-sok kereskedő változatosabbnál változatosabb portékáit találhatod majd meg egy helyen!

A vásársoron találhatsz majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, és sok minden más érdekességet is, sőt, már itt is találkozhatsz kézművesekkel.

 

A Tehenészetünk lakói a gyerekek nagy kedvencei, ez a környék igazi érdekességekkel várja nem csak a legkisebbeket, hanem minden Búcsúlátogatót!

 

Ha már nem vagy gyerek, talán akkor is nagy élmény lehet megsimogatni egy kis bocit, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel.

 

A hatalmas kavalkád azonban a Tehenészet melletti, kisebb hegyen álló pavilon, Nandagráma körüli területen teljesedik ki: a kicsik az idei évtől nem a játszótér mellett élvezhetik a gyerekprogramokat, hanem itt, a bocik közelében, de természetesen a játszótér is nyitva áll majd előttük.

Itt kapnak majd helyet azok a kézművesek, akik gyerekeknek szóló alkotásokat készítenek, és őket is szívesen bevonják a munkálatokba.Amíg a gyerekek új hobbit választanak maguknak, a szülők, – ha kíváncsiak a keleti főzőtudományok praktikáira – egy ősi indiai konyha miliőjében sajátíthatják el a szabadtéri, agyagtűzhelyen történő főzés csínját-bínját, és ha megéheznek, meg is kóstolhatják újonnan szerzett tudományuk gyümölcsét.

 

Persze ha még nem sikerült elsőre a mesterfogás, akkor sem marad éhen a vendég, mert itt is várja majd az „éhezőket” egy kisebb bio-büfé.

A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket az íjászat sportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül.

 

Ha elfáradtál, vagy ha érdekelnek az egészséges életmódról, valamint Krisna-völgy, és más ökofalvak mindennapjairól szóló témák, beszélgetésekkel egybekötött, kisebb előadásokkal vár a Gondolat-kiállítás sátra.

Természeten ezeken kívül még sok-sok meglepetés vár Rád és kedves családodra, s hogy ezeket meg is örökíthesd, ne felejtsd otthon a fényképeződ, kamerád.

 

Belépődíj: helyben, az idegenvezetőnél fizetendő

  • felnőtt 1.200 Ft (elővétel esetén)
  • diák/nyugdíjas: 800 Ft (elővétel estén)

A sikeres elővétel a csoportlétszám alakulásától függ.

 

Kedves Utasaink!

A búcsú szervezői az alábbi házirend betartására hívják fel kedves látogotóik figyelmét:

1. Kérjük, hogy megfelelő ruházatban látogasd meg Krisna-völgyet, kerüld a nagyon kihívó öltözetet!

2. Kérjük, ne fogyassz alkoholt, mielőtt hozzánk látogatsz, mert ittas személyeket nem áll módunkban beengedni!

3. Kérjük, ne hozz Magaddal húst, halat, tojást tartalmazó, illetve alkohol tartalmú ételt vagy italt, mert ilyen dolgokat nem lehet fogyasztani Krisna-völgyben!

4. Kérjük, ne hozd Magaddal házi kedvencedet – kutyádat, macskádat, és egyéb háziállatot, mert őket a saját maguk, a vendégek, valamint a mi állataink védelmében nem tudjuk beengedni Krisna-völgy területére!

5. Kérjük, hogy Krisna-völgy területén ne dohányozz!

6. Kérjük, hogy látogatásod alatt viselkedésedet annak tudatában alakítsd, hogy egy Vallásos Közösség területén tartózkodsz!

A fentebb említett szabályok Krisna-völgy területén mindenkire érvényesek.

Köszönjük a megértésedet!

A Búcsú szervezői

 

Felszállási helyek:

6:15 - Sopron, Vasútállomás Spar oldala (transzferrel)

6:45 - Fertőszentmiklós, Elkerülő (transzferrel)

07:00 - Kapuvár, Spar (Győri úti) parkoló

06:45 - Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

06:15 - Győr, Városháza oldala járdasziget

 

További csatlakozási lehetőségek felől érdeklődjön irodáinkban!

Programindulás min. 30 fő estén!

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok