Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Klasszikus Toszkána

Klasszikus Toszkána

Indulás
Ár152 000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Klasszikus Toszkána

 1. nap

Ausztria látványos vidékein át érkezünk Olaszországba, a Firenze környéki szálláshelyre. (5 éj)

2. nap

Toszkána fővárosa, a reneszánsz szülőhazája, a különleges Firenze szerepel első napi programunkban. Helyi idegenvezető kalauzolásával ismerjük meg a város érdekes részleteit: dóm, keresztelő kápolna, Signoria tér, Ponte Vecchio, Santa Croce-templom, majd egyénileg is lesz lehetőség, hogy megnézzék a város különböző múzeumait, látványosságait, mint az Uffizi-képtár, Pitti palota, Accademia, vagy csak élvezzék a város hangulatát.

3. nap

A mai délelőttöt a föggetlenségére büszke Lucca városában töltjük. Gazdagságát több tényezőnek is köszönhette – zarándokok, a selyem és a sókereskedelem. Induljunk mi is felfedezni ezt a mesés gazdagságot a San Frediano-templomon, az egykori római amphiteatrumnál, a kereskedők útját szegélyező palotákon vagy a katedrális épületén. Lucca méltán hires szülöttjéről sem feledkezhetünk meg – ő Giacomo Puccini. A város szomszédságában villák egész sora vár a látogatókra, így nem hagyhatjuk ki a Villa Torriggianit. A szomszédos Pisa egyházi épületei is felejthetetlenné teszik ezt a napot – Keresztelőkápolna, katedrális a hozzá tartozó harangtoronnyal, a Ferdetoronnyal és a középkori temető mind a hajdani tengeri köztársaság nagyságát tükrözi.

4. nap

San Gimignano, a valamikori forgalmas Via Francigena, a kereskedők és zarándokok, több országot érintő útja mentén épült fel. Végigsétálunk a fő utcán, megpihenünk a ciszterna téren és megnézzük a templom gyönyörű freskóit. Felsétálunk a Medici erődhöz és onnan élvezhetjük a lakótornyok látványát. Van idő megkóstolni a helyi specialitásokat, mint a vaddisznóhússal, vagy szarvasgombával készített finomságokat és a Vernaccia bort, ami Dante egyik kedvence volt.  Következő helyszínünk Volterra. Az alabástrom városáig élvezhetjük az igazi dimbes-dombos toszkán táj szépségét a gondozott szőlőskertek, ciprusok között vezető utunkon. Az etruszk alapítású város szűk sikátoraival, titkokat rejtő zugaival egészen különleges hely! Sétánk során felidézzük több mint kétezer éves történetét!

5. nap

Két csodálatos város szerepel a mai programunkban. Siena a misztikus város, ahol azonban évente kétszer igazi olasz temperamentummal a nevezetes lovasversenynek, a palionak szurkol a város apraja, nagyja. Megnézzük az Il Campo-t, a kagyló alakú teret, ahol a verseny zajlik, sétálunk a szűk utcákon és felkeressük a dómot is, ahol láthatjuk Pinturicchio csodálatos freskóit és a padozaton egészen különleges márványképek mesélnek a múltról.  Arezzo a következő helyszínünk.  Az etruszk alapítású város történelmi városmagjában, a fő teret, a dómot és Petrarca házát keressük fel.

6. nap

Indulás haza, útközben rövid megálló Ferrarában, megisszuk az utolsó olasz kávét és élményekkel tele folytatjuk az utunkat. Érkezés a késő esti órákban.

 


Részvételi díj: 152.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 32.000,- Ft/fő

Belépők: 50,- EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

BBP: 390-580,- Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

 Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok