Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Róma, az örök város

Róma, az örök város

Indulás
Ár149.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Róma, az örök város

 

Róma, az örök város

 

1. nap

Ausztrián át érkezünk Olaszországba. A Pó-síkságot átszelve, az Appenninek lábánál levő Bolognában teszünk rövid látogatást. Megnézzük a híres ferdetornyokat, a Piazza Maggiore középkori épületeit és az egyetemet. Ismerkedünk az olasz életérzéssel, hangulatokkal. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyünkre. (1 éj)

2. nap

Toscana és Umbria gyönyörű vidékein keresztül érkezünk Rómába, az Örök Városba! A római első napunkon a város egyházi emlékei közül a Lateráni Szent János-bazilikát, a Szent lépcsőt, majd a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikát nézzük meg. Szállás Rómában. (3 éj)

3. nap

Mai napunkat a híres Vatikánváros területén töltjük.  Helyi idegenvezető kalauzolásával nézzük meg a Vatikáni múzeumokat, a Sixtus kápolnát és a Szent Péter-bazilikát.  Délután lehetőség nyílik az altemplom megtekintésére, vagy felmenni a kupolába, ahonnan tiszta időben páratlan kilátás tárul elénk. Elsétálunk az Angyalvárhoz, nézelődünk a Tevere parton, majd a Piazza Navona, Bernini híres szökőkútjával és nyüzsgő világával vár ránk.

4. nap

A Római Birodalom fénykorát megidézve, ellátogatunk a Colosseumba, fakultatív belépési lehetőséggel.  A Forum Romanum, a császári fórumok, a Capitolium domb mesél a város múltjáról. Szabadidő a Velence téren, hogy a II. Viktor Emmanuel emlékműről is körbepillanthassunk, majd a belvárosi sétánk során már a reneszánsz és a barokk-kori épületek is megjelennek. A Pantheon, a Santa Maria sopra Minerva-templom Michelangelo szobrával, a Parlament, a Trevi-kút és a Spanyol-tér megtekintése mellett szakítunk időt arra is, hogy közben megkóstolhassuk az olasz fagyit, pizzát, és élvezhessük az olasz dolce vita-t!

2018. 05. 29–06. 03–i program utolsó két napja:

5. nap

Róma környékének leghíresebb városa, Tivoli, ami az ókortól kezdődően a városiak divatos nyári szórakozóhelye volt.  Ellátogatunk a Villa d’Este-hez, ahol Liszt Ferenc is sokszor időzött. A villa kertje több alkotásában is visszaköszön. Maga az épület is különleges a reneszánsz freskókkal borított termekkel, de a legérdekesebb látnivaló a park. Rengeteg szellemes szökőkúttal, vízeséssel, gyönyörű virágokkal, érdekes növényekkel teli. Még láthatóak azok a ciprusok, amik Liszt Ferencet is megihlették.  Élményekkel gazdagon folytatjuk az utazást át az Appennineken keresztül az Adria felé.  Szállás Riminiben, ahol igyekszünk arra is időt szakítani, hogy megmártózhassunk az Adria hullámaiban! (1 éj)

6. nap

Egy különleges helyre érkezünk. A Titano-hegy magaslatán a világ legrégebbi köztársasága, San Marino vár ránk. A mini-államhoz még Napóleon is barátsággal közeledett, hogy meg kell őrizni a szabadság példájaként. Ma főleg kedvező vásárlási lehetőségei miatt keresik fel sokan, de a remek italokkal, parfümökkel, bőrárukkal teli kirakatok mellett sétálva eljuthatunk a híres parlamenthez és a bazilikához, ahol a közösséget alapító dalmát kőfaragó, San Marino nyugszik. Megnézhetjük a várakat és sétálhatunk a hegy gerincén húzódó boszorkány-ösvényen is.  San Marinótól búcsúzva indulunk hazafelé. Érkezés a késő esti órákban.

2018. 09. 18-23-i program utolsó két napja:

5. nap

Reggelit követően utazás a Ligur-tenger partjára. Pisa városával ismerkedünk, ahol megtekintjük a Csodák terének az épületeit: dóm, keresztelőkápolna, a  Campo Santo a különleges freskóival és a híres ferdetorony vár ránk. Az épületegyüttes a városállam fénykorának lenyűgöző emléke, Pisa hajdani hihetetlen gazdagságát hirdeti. Szállás, vacsora Montecatiniben (1 éj).

6. nap

Reggeli után városnézés Firenzeben, ahol helyi idegenvezető kalauzolásával ismerjük meg a város érdekes részleteit: dóm, keresztelő kápolna, Signoria tér, Ponte Vecchio, Santa Croce-templom, majd egyénileg is lesz lehetőség, hogy megnézzék a város különböző múzeumait, látványosságait, mint az Uffizi-képtár, Pitti palota, Accademia, vagy csak élvezzék a város hangulatát. Hazaindulás, érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 149.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 38.000,- Ft/fő

Belépők: 70,- EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív program: Colosseum 25 EUR/fő(tájékoztató jellegű ár)

BBP: 390-580,- Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggel és vacsora)

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:45 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:00 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Útvonal: Győr-Kapuvár-Sopron-Bologna-Róma-Vatikánváros -Sopron-Kapuvár-Győr

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok