Partner ajánlataink
Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy szervezett utazásaink körültekintően, naprakész információkkal felkészülten szervezzük, tervezzük. Egynapos utak esetében csak úgy lépünk országhatárt, ha utasainkat oda és hazaútban biztonsággal tudjuk szállítani, 14 napos karanténkötelezettség nélkül!!
Egynapos programok esetén biztosítani tudjuk, hogy ha ilyen intézkedések történnek értesítjük utasainkat és lemondjuk az utazást és a befizetett összegeket maradéktalanul visszafizetjük! Utas kérésre történő lemondás esetén továbbra is a szerződésben foglalt kötbérsáv van érvényben.
Kérem Önöket, hogy információt a Konzuli Szolgálat hivatalos oldaláról nyerjenek! Ott tájékozódjanak és ne a média félelemkeltő álhíreit figyeljék.
Vigyázzunk egymásra, és körültekintően használjuk ki még ezt a pár hónapot utazásra!
Gál-Busz Utazási Iroda
 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Róma, az örök város

Róma, az örök város

Indulás

2020. szept. 7.

Ár164.300 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

 

 

Róma, az örök város

 

Kísérő idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi 

 


1. nap
Kora reggli indulással Ausztrián át érkezünk Olaszországba. A Pó-síkságot átszelve, az Appenninek lábánál levő Bolognában teszünk rövid látogatást. Megnézzük a híres ferdetornyokat, a Piazza Maggiore középkori épületeit és az egyetemet. Ismerkedünk az olasz életérzéssel, hangulatokkal. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyünkre. (1 éj)

2. nap Toscana és Umbria gyönyörű vidékein keresztül érkezünk Rómába, az Örök Városba! Római első napunkon a város egyházi emlékei közül a Lateráni Szent János-bazilikát, a Szent lépcsőt, majd a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikát nézzük meg. Szállás Rómában. (3 éj)

3. nap Mai napunkat a híres Vatikánváros területén töltjük.  Helyi idegenvezető kalauzolásával nézzük meg a Vatikáni múzeumokat, a Sixtus-kápolnát és a Szent Péter-bazilikát. Délután lehetőség nyílik az altemplom megtekintésére, vagy felmenni a kupolába, ahonnan tiszta időben páratlan kilátás tárul elénk. Elsétálunk az Angyalvárhoz, nézelődünk a Tevere partján, majd a Piazza Navona, Bernini híres szökőkútjával és nyüzsgő világával vár ránk.

4. nap A Római Birodalom fénykorát megidézve, ellátogatunk a Colosseumba, fakultatív belépési lehetőséggel.  A Forum Romanum, a császári fórumok, a Capitolium-domb mesél a város múltjáról. Szabadidő a Velence téren, hogy a II. Viktor Emmanuel emlékműről is körbepillanthassunk, majd a belvárosi sétánk során már a reneszánsz és a barokk-kori épületek is megjelennek. A Pantheon, a Santa Maria sopra Minerva-templom Michelangelo szobrával, a Parlament, a Trevi-kút és a Spanyol lépcső megtekintése mellett szakítunk időt arra is, hogy közben megkóstolhassuk az olasz fagyit, pizzát, és élvezhessük az olasz „dolce vita”-t!

5. nap Róma környékének leghíresebb városa, Tivoli, ami az ókortól kezdődően a városiak divatos, nyári szórakozóhelye volt.  Ellátogatunk a Villa d’Este-hez, ahol Liszt Ferenc is sokszor időzött. A villa kertje több alkotásában is visszaköszön. Maga az épület is különleges a reneszánsz freskókkal borított termekkel, de a legérdekesebb látnivaló a park. Rengeteg szellemes szökőkúttal, vízeséssel, gyönyörű virágokkal, érdekes növényekkel teli. Még láthatóak azok a ciprusok, melyek Liszt Ferencet is megihlették.  Élményekkel gazdagon folytatjuk az utazást át az Appennineken keresztül az Adria felé.  Szállás Riminiben, ahol igyekszünk arra is időt szakítani, hogy megmártózhassunk az Adria hullámaiban! (1 éj)

6. nap Egy különleges helyre érkezünk. A Titano-hegy magaslatán a világ legrégebbi köztársasága, San Marino vár ránk. A miniállamhoz még Napóleon is barátsággal közeledett, úgy vélte,  meg kell őrizni a szabadság példájaként. Ma főleg kedvező vásárlási lehetőségei miatt keresik fel sokan, de a remek italokkal, parfümökkel, bőrárukkal teli kirakatok mellett sétálva eljuthatunk a híres parlamenthez és a bazilikához, ahol a közösséget alapító dalmát kőfaragó, San Marino nyugszik. Megnézhetjük a várakat és sétálhatunk a hegy gerincén húzódó Boszorkány-ösvényen is. San Marinótól búcsúzva indulunk hazafelé. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 164 300 Ft/fő

Egyágyas felár: 35 500 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás audio-guide használat

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel.
Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

  •  

Belépődíjak: 40 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív program: Colosseum 25 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Részvételi szándékát kérjük már foglaláskor jelezze!


Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

 

02:50 óra       Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

03:00 óra       Kongresszusi Központ parkoló, Jagelló u. 1-3.

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2020 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok