Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Ligúria ékköve, a gyönyörű Cinque Terre

Ligúria ékköve, a gyönyörű Cinque Terre

Indulás

2019. jún. 6.

Garantált indulás
Ár129.000 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Ligúria ékköve, a gyönyörű Cinque Terre

 

Ligúria ékköve, a gyönyörű Cinque Terre

 

1. nap Ausztria látványos alpesi vidékeit érintve utazunk Olaszországba.  Itália területén, Udine, Padova, Bologna, majd Firenze irányába haladva átkelünk a Pó-síkságon, az Appennineken, majd este már a mediterrán növényekkel gazdagon díszlő Ligur-tenger partjára érkezünk. Szállás, vacsora a tengerparton (4 éj).

2. nap A mai napunkat a különleges fekvésű 5 falu, a híres Cinque Terre vidékén töltjük.  Autóbuszunkkal, vonattal és hajóval járjuk be ezt a világ számára sokáig megközelíthetetlen, gyönyörű vidéket, ahol a sziklák meredeken állnak a tengerparton, és a települések a hajdani vízmosások, patakok völgyében, hihetetlen elzártságban, nagyon különlegesen épültek fel. Színes házaik, mint a fecskefészkek simulnak egymáshoz a keskeny völgyekben.  Manarola talán a legcsendesebb közöttük, ennek megismerésével kezdjük a programunkat, majd Vernazza, ami a leggazdagabb és Monterosso, ami a legnagyobb – következik. A nap folyamán megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, a finom borokat, vagy a citrom héjából készített Limoncinót. Monterossoban hajóra szállunk, hogy a tenger felől is lássuk ezt a gyönyörű vidéket! Hajónkkal kikötünk a Poéták-öblénél Portovenere-ben, ami a középkorban Genova utolsó védőbástyája volt. Felsétálunk a kicsi San Pietro templomhoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk. Hajóval érkezünk La Spezia-ba, ahol az autóbuszunk vár ránk.

3. nap Szabadprogram fürdési lehetőséggel, vagy egész napos fakultatív kirándulás: a hajdani tengeri köztársaság Genova vár ránk. Történelme szinte megelevenedik sétánk során, amikor a szűk sikátorokban, vagy a Strada Nuova gyönyörű, reneszánsz palotáinál, a Doge palotánál vagy a különlegesen szép San Lorenzo-katedrálisnál járunk.  A San Lorenzoban, Liguria talán legszebb reneszánsz kápolnájában őrzik Keresztelő Szent János ereklyéit. Sétánk után rövid szabadidő, majd folytatjuk utunkat a Tigullio-öbölhöz.  A hegyek koszorúzta öböl, mediterrán növényzetével, pálmafás tengerpartjával és a rengeteg virággal a XIX. század óta nagyon népszerű. A múlt században az amerikai filmsztárok egyik kedvenc helye volt. Rapalloból hajóval érkezünk Portofinoba. A világ gyöngyszemeként is emlegetett apró városka kikötőjét a hegyoldalra épült színes házak szegélyezik, zafírkék vízén luxusjachtok ringanak.  A Szent György templom előtti térről lefényképezhetjük a világ legszebb kikötőjét.

4. nap Puccini szülővárosa, Lucca története kétezer évvel ezelőtt kezdődött. A római korból még ma is vannak emlékei, bár a virágkorát a középkorban élte. Ebből az időből vannak a templomai, palotái, lakótornyai. Különleges hangulatú város, sok-sok értékkel a falai között. A hajdani amfiteátrumra lakóházak épültek, az egyik lakótorony tetején fák élnek, a templomaiban Tintoretto, és a reneszánsz művészek alkotásaival találkozhatunk. A városnéző séta után szabadidő, majd Pisa következik, ahol a Csodák terének az épületei: dóm, keresztelőkápolna, a  Campo Santo a különleges freskóival és a híres ferdetorony vár ránk. Az épületegyüttes a városállam fénykorának lenyűgöző emléke, Pisa hajdani hihetetlen gazdagságát hirdeti.

5. nap Korai reggeli után rendszeres pihenőket tartva utazunk haza. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.


Részvételi díj: 129.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 38.000 Ft/fő

Belépők: 65 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

BBP: 390-580 Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Útvonal: Győr-Kapuvár-Sopron-Manarola-Vernazza-Monterosso-Portovenere-La Spezia-Genova-Rapallo-Portofino-Lucca-Pisa-Sopron-Kapuvár-Győr

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok