Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » A napfényes Szicília

A napfényes Szicília

Indulás
Ár227 000 Ft/fő
Időtartam9 nap / 8 éj

A napfényes Szicília

 

A napfényes Szicília

 

1. nap Folyamatos utazás rendszeres pihenőkkel Ausztrián át Olaszországba. Szállás elfoglalása Firenze környékén (1 éj).

2. nap Reggelit követően rövid városlátogatás Toszkána fővárosában, Firenzében, a reneszánsz bölcsőjében. Ezt követően továbbutazás a Róma környékén fekvő Civitavecchia kikötőbe, ahol hajóra szállunk. Behajózás Szicíliába, éjszaka és vacsora a hajón (1 éj).

3. nap A reggeli órákban érkezés Palermóba. Városnézés a sziget fővárosában. A városban találhatók Szicília legrégebbi emlékei, melyek egészen az őskorig nyúlnak vissza. Megtekintjük a székesegyházat, az egyik legszebb olasz palotát, a Normann Palotát, az 1785-ben alapított botanikus kertet stb. A nap hátralévő részében ellátogatunk a közeli Monreale-ba, ahol megcsodáljuk a sziget egyik legfontosabb látnivalóját, az aranyozott mozaikokkal díszített világhírű katedrálist. Séta a kerengőben és a mediterrán növényekkel teli függőkertben. Palermo környéki szálláshelyünkre menet útközben rövid városnézés a festői Cefalú városában. A tenger partján fekvő városka őrzi a sziget egyik legfontosabb normann emlékét, a 12. századból származó katedrálist. Szállás elfoglalása Palermo környékén (1 éj).

4. nap Reggeli után irány Európa legnagyobb működő vulkánja az Etna! A kirándulás során autóbusszal jutunk fel 1800 méterig, ahol megtekinthetjük a Sylvestri krátert, majd felvonóval és terepjáró buszokkal meghódítjuk a csúcsot, közel 3000 méteres magasságból gyönyörű kilátásban lehet részünk a sziget többi részére, illetve a tengerre. Továbbutazás Taorminába, a kedvelt üdülővárosba. Megtekintjük a város nevezetességeit (Messinai kapu, antik görög-római amfiteátrum, Corvaja Palota, Szent Katalin templom).  Vásárlási lehetőség a sziklateraszon kanyargó, üzletekkel és kávézókkal teli utcácskákon. Szállás elfoglalása a környéken (2 éj).

5. nap Egész napos pihenés vagy fakultatív kirándulás Siracusába, Cicero kedvenc görög városába. A várost az ókori görögök alapították, itt fogalmazta meg a város szülötte, Archimédesz a híres tételét. Megtekintjük a régészeti parkban a görög színházat, a római amfiteátrumot, a híres zarándoktemplomot, a Madonna delle Lacrimét, majd ellátogatunk Dionüszosz füléhez. Ezt követően séta a barokk templomairól híres Noto városkába. A nap zárásaként „Szicília Faenzajának” is nevezett Caltagirone kézművesiparával és kerámiaművészetével ismerkedünk. Lehetőségünk lesz az itt gyártott majolikát vagy fajanszedényeket megvásárolni.

6. nap A nap folyamán a sziget nyugati felébe látogatunk, ahol elsőként a világhírű mozaikokat őrző, római kori vadászvillát, a Piazza Armerinat tekintjük meg. Ezt követően ellátogatunk a költő, Luigi Pirandello legkedvesebb tartózkodási helyére, Agrigento városába. A „Templomok völgyében” Agrigento egyediségét adja, hogy a városban számos ókori görög templom és ókori római villa található. Szállás elfoglalása Agrigento környékén (1 éj).

7. nap Reggelit követően utazás az ókori Szelinusz város területére, Selinunteba, mely a vadpetrezselyemről kapta nevét. Ezután érkezés a szicíliai borok, likőrök, mandula – és kaktuszkészítmények hazájába, a hangulatos kikötővárosba, Marsalaba, majd visszautazás a sziget fővárosába Palermoba. Behajózás, vacsora és éjszaka a hajón (1 éj).

8. napReggeli a hajón, majd kihajózunk a már jól ismert Civitavecchia kikötőjébe. Folytatjuk utunkat a Via Aurelia-n Sienaba, a misztikus városba, ahol évente kétszer igazi olasz temperamentummal a nevezetes lovasversenynek, a palionak szurkol a város apraja, nagyja. Megnézzük az Il Campo-t, a kagyló alakú teret, ahol a verseny zajlik, sétálunk a szűk utcákon és felkeressük a dómot is, ahol láthatjuk Pinturicchio csodálatos freskóit és a padozaton egészen különleges márványképek mesélnek a múltról. Utazás a Firenze környéki szálláshelyünkre. Szállás elfoglalása (1 éj).

9. nap Hazautazás rendszeres pihenőkkel. Érkezés az éjszakai órákban Magyarországra.

Részvételi díj: 227 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 59 800 Ft/fő

Belépődíjak: 120 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív nap: 15 EUR

BBP biztosítás 18-70 éves kor között: 390-580 Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, turistaadót és a betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

04.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

04:45 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:00 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Útvonal:Győr-Kapuvár-Sopron-Firenze-Palermó-Monreale-Cefalú-Taormina-Siracusa-Noto Caltagirone-Agrigento-Selinunte-Marsala-Siena-Sopron-Kapuvár-Győr 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok