Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Nápoly és a Sorrentói félsziget

Nápoly és a Sorrentói félsziget

Indulás
Ár171.000 Ft/fő
Időtartam7 nap / 6 éj

 

Nápoly és a Sorrentói félsziget

 

Nápoly és a Sorrentói félsziget

 

1. nap

Ausztrián át utazás Itália felé.  Útközben rövid megálló Bolognában, ahol felkeressük a San Petronio-bazilikát, az egyetem hajdani épületét, a nevezetes ferdetornyokat és bekukkantunk az ízek utcájába, ahol a bolognai finomságok csábítanak kóstolóra mindenkit. Szállás Firenze környékén. (1 éj)

2. nap

Reggeli után továbbutazás a Nápolyi-öbölhöz. Útközben rövid megálló Tivoliban, ahol a Villa d’Este csodálatos kastélyával és lenyűgöző szökőkutakkal teli parkjával ismerkedünk. Vacsora és szállás a Sorrentói félszigeten. (4 éj)

3. nap

Fakultatív nap: Európa egyik természeti érdekességéhez az 1200 m magas Vezúvhoz utazunk. Vulkáni kúpja Nápoly környékének egyik jelképe. Utazás autóbusszal a hegy oldalára épült  települések érintésével, a régi kitörések megkövesedett lávafolyamai mentén a kráter közelében található parkolóhoz. Séta a kráterhez, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Sorrentói-félszigetre, annak szigeteire, a Nápolyi-öbölre és Nápoly városára. Délután helyi idegenvezetővel Pompei romvárosát keressük fel. A Krisztus után 79-ben a Vezúv kitörése által eltemetett város, a Római Birodalom  egyik virágzó kikötője volt. Ismerkedés az ókor egyik legtragikusabb eseményének köszönhetően fennmaradt antik város mindennapjaival. Bepillantást nyerhetünk hajdani életébe, megtekintjük a Fórumot, a színházakat és fürdőket, a szórakozó negyedet, lakóházait és a különleges falfestmények és mozaikok maradványait.

4. nap

Fakultatív nap: Egész napos kirándulás a világ egyik legszebb szigetére, Caprira.  A Monte Solaro-hegy teraszaira épült Anacapriban felkeressük Axel Munthe világhírű San Michele villáját és a teraszról nyíló csodálatos panorámában gyönyörködünk.  A kis utcákon üzletek sora kínálja a helyben termett citrommal ízesített csokoládét és likőrt, a híres limoncellot. Tiszta idő esetén érdemes libegővel felmenni a Solaro-hegy csúcsára is. Capriban séta a belvárosban, majd rövid pihenés Augustus kertjében, ahonnan pazar kilátás nyílik a sziget szimbólumaira, a Faraglioni-sziklákra. Időjárás függvényében fakultatív hajókirándulás a sziget körül.

5. nap

Egész napos kirándulás Amalfiba. Utazás a Sorrentói-félsziget lélegzetelállítóan szép és meredek partjai mentén a Salernoi-öböl legszebb városába. A világ egyik legismertebb panorámaútján, útközben fotószünet Positano fölött.  Amalfiban, a város védőszentjének, Szent Andrásnak a sírja fölé épült templom-együttes megtekintése. A katedrális impozáns épülete arab és normann építészeti stílusjegyeket visel magán. Rövid szabadprogram, séta a zegzugos városkában vagy strandolási lehetőség a tengerparton a Flavio Gioia tér közelében.  Rapallo különleges fekvésű városát keressük fel, ahol a Villa Rufolo virágokkal borított teraszairól készülnek a leghíresebb fényképek az Amalfi-partvonalról.

6. nap

Utazás Dél-Olaszország fővárosába, Nápolyba, ahol belvárosi sétánkon ismerkedünk a látnivalókkal: Királyi palota, I. Umberto Galéria, San Carlo Színház, Via Toledo, Castel Nuovo (Új vár). Rövid bepillantás a piacairól is híres Santa Lucia városrészbe. Szabadidő keretében lehetőség nyílik a Nemzeti Régészeti Múzeum Pompeiből és Herculaneumból előkerült freskókat, mozaikokat és a különleges tárgyi emlékeket, a gazdag régészeti kincseket megtekinteni. Majd utazás a Firenze környéki szálláshelyünkre. (1 éj)

7. nap

Utazás hazafele, rövid megállóval a Pó-síksági városban, Ferrarában. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 171.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 39.500,- Ft/fő

Belépők: 75,- EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív programok díja: 140,- EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

A Fakultatív programok tartalma:
Pompei – Vezúv (3. nap): 45 €/fő (tájékoztató jellegű ár)
Capri (4. nap): 60 €/fő + belépők és libegő: 35 €/fő (tájékoztató jellegű ár)

BBP: 390-580,- Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Útvonal: Győr-Kapuvár-Sopron-Bologna-Tivoli-Vezúv-Pompei-Capri-Amalfi-Positano-Nápoly-Ferrara-Sopron-Kapuvár-Győr

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:45 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:00 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok