Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Cseh várak és kastélyok nyomában

Cseh várak és kastélyok nyomában

Indulás
Ár89 000 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

 

Cseh várak és kastélyok nyomában

Cseh várak és kastélyok nyomában

 

1. nap Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Dél-Csehországba. Első állomásunk a mintegy 300 négyzetkilométeren elterülő Lednice-Valtice kultúrtáj, melynek legszebb és legkedveltebb helye a Liechtenstein grófok romantikus mesepalotája, a Lednicei kastély. Csodálatos, hatalmas kiterjedésű angolpark veszi körül a két épületet, mely elnyerte az Európa kertje és az UNESCO világöröksége címet is. Megtekintjük a páratlan szépségű épületegyüttes kiválóan rendben tartott termeit, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas vázú üvegházat is. Következő állomásunk Brno, Morvaország fővárosa. Rövid séta a városban. Ezután a cseh  főváros felé vesszük az irányt. Szállás elfoglalása, vacsora (4 éj).

2. nap Ismerkedés Prágával, a kirándulás során megtekintjük Arany Prága nevezetességeit. Délelőtt a Várnegyed látványosságait a Szent Vitus székesegyházat, Szent György szobrát, az Aranyművesek utcácskáját és a palotákat tekintjük meg. Délután a Szent Miklós templommal ismerkedhetünk meg, majd a híres Károly-hídon átsétálva folytatjuk utunkat. Városnéző programunkat az óvárosban folytatjuk tovább, mely során megtekintjük az Óratornyot (Orloj), Husz János szobrát és a Tyn templomot. Este vacsora egy hangulatos belvárosi étteremben.

3. nap Reggeli után indulás Český Šternberkbe. A Sazava folyó feletti sziklán elhelyezkedő kastély Csehország legépebben megmaradt középkori várépülete, az épület 1241-ben épült, belső termei a késői gótika és a barokk stílusjegyeit viselik. A nap második felében megismerkedünk a Prágától 70 km-re fekvő Kutna Horaval. A városnézés során megtekintjük az egyedien szép Szent Borbála templomot és az olasz udvart, majd egy különleges kápolnába is ellátogatunk, mely a világon egyedülálló gyűjteménnyel bír.

4. nap Reggelit követően megtekintjük az erdő mélyén egy meredek sziklafalon emelkedő Krivoklat várát. Ezután Karlovy Varyba, az Osztrák-Magyar Monarchia híres fürdővárosába látogatunk. Lehetőségünk nyílik egy kellemes sétát tenni a XIX. század hangulatát idéző patinás városba, valamint ivókúrát venni a híres források vízéből.

5. nap Hazaindulunk a cseh fővárosból, Ceské Budejovicébe folytatjuk utunkat, ahol akár egy pohár Budweiser sörrel is olthatjuk szomjunkat. Utolsó megállónk Cesky Krumlov, amely egy középkorból ránk maradt gyöngyszem, az UNESCO világörökség része. Óvárosa a Vltava folyó kanyarulatában fekszik, melynek meghökkentően szép látványa sokáig emlékezetes marad számunkra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 89 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 19 200 Ft/fő

Belépő: 1 000 CZK/fő (tájékoztató jellegű ár)

BBP biztosítás 18-70 éves kor között: 390-580 Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggel és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat  turistaadót és a betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Felszállási helyek és időpontok

05:30 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

06:00 óra        Fertőszentmiklós, buszmegálló

06:15 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

06:30 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

07:00  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

Útvonal: Sopron-Kapuvár-Győr-Lednice-Brno-Prága-Český Šternberk-Kutna Hora-Karlovy Vary- Ceské Budejovice-Cesky Krumlov-Győr-Kapuvár-Sopron

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok