Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Szlovénia gyöngyszemei

Szlovénia gyöngyszemei

Indulás

2019. máj. 30.

Garantált indulás
Ár82.000 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

Szlovénia gyöngyszemei

Szlovénia gyöngyszemei

1. nap

Utazás a karszt vidékre, ahol közel 100 kisebb-nagyobb barlang található. A leghíresebbel, a Postojnai cseppkőbarlanggal ismerkedünk meg. Elektromos kisvonattal jutunk a világörökség részét képező barlang belsejébe, majd sétát teszünk a lélegzetelállító cseppkőképződmények között. A felszínre kisvonattal térünk vissza. Ezt követően utazunk a tengerparti szálláshelyünkre Izolára(1 éj).

2. nap

Reggelit követően utazás a szlovén tóvidékre, de útközben még megtekintjük a világhírű Lipicai ménes otthonát, majd látogatást teszünk Skofja Lokaban. Séta az egykori püspöki rezidencia körül. Utazás a  szálláshelyünkre (Naklo - 2 éj).

3. nap

A varázslatos alpesi tóvidékkel ismerkedünk, elsőként a Bohinji-tó szépségeivel. Először libegővel jutunk fel a Vogel-hegy kb. 1600 m-es magasságára, ahonnan csodálatos a kilátás a tóra. A tó keleti csücskében található Ribcev Lazban sétálunk, megtekintjük a Keresztelő Szent János templomot, majd visszatérve Bledbe, vízre szállunk. Helyi nevezetesség a pletnának nevezett gondola, amellyel a kis szigetre utazunk. Itt megtekintjük a barokk belsejű kegytemplomot, majd visszatérve a tópartra, először a tó fölé  magasodó várat látogatjuk meg. A nap zárásaként egy csodálatos természeti szépségben, a Vintgar-szurdokban gyönyörködhetünk.

4. nap

Az utolsó napunkat a főváros, Ljubljana nevezetességeinek a feltérképezésével kezdjük. A belvárost, a kettészelő Ljubljanica két partján elterülő műemlékek mindenkit elbűvölnek, hiszen megtekintjük a a a katedrálist, az operát, a városházát és a szimbólumnak számító római polgár szobrát. Továbbutazunk, majd az ország második legnagyobb városával, Mariborral zárjuk a napot. Városnézést követően indulunk haza. Érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 82.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 20.000,- Ft/fő

Belépők: 85,- EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

BBP: 390-580,- Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggel és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Útvonal: Győr-Kapuvár- Postojna-Portoroz-Lipica-Bled-Ljubljana-Maribor-Kapuvár-Győr

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:30 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:05 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok