Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Hollandia a tulipánvirágzás idején

Hollandia a tulipánvirágzás idején

Indulás
Ár167.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Hollandia a tulipánvirágzás idején

 

Hollandia a tulipánvirágzás idején

 

1. nap

Indulás a kora reggeli órákban, Ausztrián át Németországba.  Késő délután érkezés Kölnbe, ahol a gótika csodájaként is emlegetett gyönyörű dómot tekintjük meg.  A középkori ötvösművészet értékes alkotása, a Háromkirályok ereklyetartója is itt látható.  Továbbutazás a Bonn környéki szálláshelyre. (1 éj)

2. nap

Hollandia különleges vidékeit fedezzük fel: körbekerüljük a hajdani tengeröblöt, a ma már édesvízi tavat, az IJsselmeer-t. Végigmegyünk a 32 km hosszú Afsluitdijk-en, vagyis a Zárógáton, ami a Világörökségi Watt-tengert és az IJssel-tavat választja el egymástól. Rövid megálló Enkhuizenben, Hollandia egyik hajdani legfontosabb és ma egyik legromantikusabb kikötőjében.  Keskeny csatornái, régi bástyái, házai, ízelítőt adnak a valamikori gazdagságából.  Továbbutazás Amszterdamba. Séta a híres „piroslámpás negyedben”. Szállás, vacsora Amszterdam környékén. (3 éj)

3. nap

Korai reggelit követően az alsmeeri virágtőzsdét keressük fel, ahol megnézhetjük, miként értékesítik a virágokat. A hatalmas csarnokban, virágok ezreiben gyönyörködhetünk.  Továbbutazás Keukenhofba, ahol „Európa Tavasza” vár ránk!  A 32 hektáros park területén tulipánok, jácintok, nárciszok, krókuszok és még számos különleges virág kíséri a sétánkat. A csarnokokban csodálatos virágkötészeti bemutatók, orchideák százai láthatók. A világ egyik legkeresettebb látványossága, színeivel, illatával maradandó élményt ad! Délután Amszterdamban folytatjuk a városnézésünket: Dam-tér, Királyi palota, Begina-udvar, úszó virágpiac. majd hajóra szállunk, hogy a grachtok, csatornák övezte várost a víz felől is megismerhessük.

4. nap

Észak-Hollandia érdekes vidékeit fedezzük fel a mai napunkon. Első megállónk a Schermerhorni  polderek területe, ahol megismerhetjük a szélmalmok működését és töviről hegyire bejárhatjuk az aprócska lakást is rejtő malom épületét. Tulipánföldek között folytatjuk utunkat a sajtjáról híres Edamba, majd a nevezetes halászfalu, Volendam következik, ahol megkóstolhatjuk a különböző tengeri finomságokat, vagy ehetünk egy igazi holland palacsintát gyümölcsökkel megrakva, óriási tejszínhabbal kísérve. Ezt követően látogatást teszünk egy tipikus holland farmon, ahol beavatnak bennünket a sajtkészítés és a fapapucsgyártás rejtelmeibe.  A valamikori sziget, Marken, elbűvölő házacskái, csatornái látványával zárjuk a napot.

5. nap

Délelőtt Hágát, a holland kormányzati székhelyet keressük fel. Megnézzük a Binnenhofot, a parlament középkori épületét, a lovagtermet, a királyi hivatalt és lehetőség van megtekinteni a Mauritshuis-t, a királyi képtárat, ahol a németalföldi mesterek híres képeiben gyönyörködhetünk. Itt látható Vermeertől a Leány gyöngyfülbevalóval, Delft látképe, vagy Rembrandt néhány alkotása is. Majd Rotterdamban az Euromast toronyból élvezzük a fantasztikus kilátást a világ egyik legérdekesebb panorámájú kikötővárosára. Késő délután az első napi németországi szálláshelyünk felé indulunk . (1 éj)

6. nap

A várakkal, hangulatos városkákkal kísért Rajna-völgyéhez teszünk egy kitérőt, majd továbbutazva Németországon és Ausztrián át érkezünk haza a késő esti órákban.

Részvételi díj: 167.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 49.000,- Ft

BBP biztosítás: 390-580,- Ft/fő/nap

Belépődíjak: 75,- EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

04.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

04:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok