Partner ajánlataink

Új belföldi programajánlataink:

 

  • 07.11.            Korongozz velünk! – Őrségi Nemzetközi Fazekastalálkozó

08.08-09.      Toronyiránt Tolna

  • 2 nap/1 éj  Balatoni hajókázás, szekszárdi borkóstolás, és az élményekkel teli Gemenci erdei kisvasút.

08.21-22.    2 nap/1 éj  Szegedi barangolás, betyárkodás, Halasi csipke, „Kadarka, Kövidinka”    

08.22. Levendula, bor, apátrétes

 

Külfödli programajánlatunk:

08.17-20. Svájc vasúton - Bernina Express

 

Részletek az utazások menüpontban!

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Hollandia

Hollandia

Indulás

2020. szept. 1.

Ár211.500 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

 

Hollandia

 

 Kísérő idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

 

1. nap Indulás a kora reggeli órákban, Ausztrián át Németországba.  Késő délután érkezés Kölnbe, ahol a gótika csodájaként is emlegetett gyönyörű dómot tekintjük meg.  A középkori ötvösművészet értékes alkotása, a Háromkirályok ereklyetartója is itt látható.  Továbbutazás a Köln környéki szálláshelyre.

2. nap Hollandia különleges vidékeit fedezzük fel: körbekerüljük a hajdani tengeröblöt, a ma már édesvízi tavat, az Ijsselmeer-t. Végigmegyünk a 32 km hosszú Afsluitdijk-en, vagyis a Zárógáton, ami a Világörökségi Watt-tengert és az IJssel-tavat választja el egymástól. Rövid megálló Enkhuizenben, Hollandia egyik hajdani legfontosabb és ma egyik legromantikusabb kikötőjében.  Keskeny csatornái, régi bástyái, házai, ízelítőt adnak a valamikori gazdagságából.  A sajtjáról híres Edam, majd a nevezetes halászfalu, Volendam következik, ahol megkóstolhatjuk a különböző tengeri finomságokat, vagy ehetünk egy igazi holland palacsintát gyümölcsökkel megrakva, óriási tejszínhabbal kísérve.  Szállás Amszterdam környékén (3 éj).

3. nap  Korai reggelit követően az aalsmeeri virágtőzsdét keressük fel, ahol kiderül, miként értékesítik ezt a törékeny, színes árut. A hatalmas csarnokban, virágok ezreiben gyönyörködhetünk.  Amszterdami sétánkban szerepel: a Dam – a város főtere, Királyi palota, Begina udvar, Rembrandt lakóháza, a város legszebb és legérdekesebb részei, a „Holland Aranykor” emlékei. Az „úszó virágpiac”-on gyönyörködhetünk és vásárolhatunk a sokféle holland virágból. Ilyenkor érdemes tulipánhagymát vásárolni! Felkeressük a Willet-Holthuysen múzeumot, ahol megnézzük a legelőkelőbb csatorna: a Herengracht-i paloták pompáját, érdekes elrendezését. Amszterdamot természetesen a víz felől is meg kell ismerni, így egy kellemes hajókázással búcsúzunk a várostól.      

4. nap Észak-Hollandia érdekes vidékeit fedezzük fel a mai napunkon. Először Alkmaarba érkezünk, ahol tavasztól őszig a város legfontosabb látványossága: a pénteki sajtpiac!  Megkóstolhatjuk és vásárolhatunk is a sokféle ízesítésű holland sajtból. A Schermerhorni  poldereken megismerhetjük a szélmalmok működését és töviről hegyire bejárhatjuk, az aprócska lakást is rejtő malom épületét. Ezt követően látogatást teszünk egy tipikus holland farmon, ahol beavatnak bennünket a sajtkészítés és a fapapucsgyártás rejtelmeibe.  A valamikori sziget, Marken, elbűvölő házacskái, csatornái látványával zárjuk a napot.

5. nap Délelőtt Hágát, a holland kormányzati székhelyet keressük fel. Végigsétálunk a Binnenhof, a parlament középkori épületének udvarain, megnézzük az uralkodó munkahelyét és lehetőség van megtekinteni a Mauritshuis-t, a királyi képtárat, ahol a németalföldi mesterek híres képeiben gyönyörködhetünk. Itt látható Vermeertől a Leány gyöngyfülbevalóval, Delft látképe, és Rembrandt néhány alkotása is. A bájos kisvárosban, Delftben tartunk egy rövid szünetet, ( Fő-tér, Városháza, a delfti fajansz) majd Rotterdamban az Euromast toronyból élvezzük a fantasztikus kilátást a világ egyik legérdekesebb panorámájú kikötővárosára.  Majd a németországi szálláshelyünk felé indulunk.

6. nap A várakkal, hangulatos városkákkal kísért Rajna-völgyéhez teszünk egy kitérőt, végighaladva a legszebb részén, majd továbbutazva Németországon és Ausztrián át érkezünk haza a késő esti órákban.


 

Részvételi díj: 211.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 54.000,- Ft

BBP biztosítás: 390-600,- Ft/fő/nap

Belépődíjak: 65,- EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Felszállási helyek és időpontok

02:20 óra       Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

02:30 óra        Budapest, Kongresszusi Központ parkoló, Jagelló u. 1-3.

04:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

04.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

04:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2020 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok