Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Romantikus bajor tájakon

Romantikus bajor tájakon

Indulás
Ár85.900 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

Romantikus bajor tájakon

Romantikus bajor tájakon

 

1. nap

Utazás pihenőkkel Németországig.Első megállónk Passau, mely három folyó találkozásánál fekszik. Óvárosa szinte teljes egészében műemlék a városházával, katedrálissal és a kolostorral. Felkeressük Szent István királyunk özvegyének sírját a Niedenburg kolostor templomában. A Duna mentén folytatva utunkat jutunk el az ókori alapokon nyugvó Regensburgba, mely hosszú időn keresztül birodalmi gyűlések helyszínének számított. Csodálatos műemlékei közül kiemelkedik a 800 éves kőhíd, a városháza és a Kepler-ház. Szállás, vacsora Nürnberg környékén. (3 éj)

2. nap

Reggelit követően utazás Nürnbergbe, Németország mű­em­lé­kek­ben egyik leggaz­da­gabb váro­sába.  Városnézésünk alkalmával látjuk a Szt. Lőrinc-temp­lomot, a Szent­lélek kórházat, a Miasszo­nyunk-temp­lomot, a régi város­házát, a Szt. Szébaldusz-temp­lomot, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár épü­let­együt­tesét. A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő. A kora délutánt két késő kö­zép­kor­ból ittfe­lej­tett város, Dinkelsbühl és Rothenburg meglá­to­ga­tásával töltjük. Sokan a leg­szebb német kisvá­ro­soknak tartják őket. Mindkét város esetében a nagy­mé­retű, épségben megmaradt óvárost vaskos, egybe­függő város­falak veszik körül, őrtor­nyokkal és város­ka­pukkal. Az ősi favázas házak, paloták, temp­lomok közt tett séták lázba hozzák még a kevésbé lelkes világ­já­rókat is.

3. nap

Reggeli után utazás a Frank-Svájc szép tájain keresztül Wagner váro­sába, Bayreuthba. A közös séta során látjuk a város szép barokk és rokokó palo­táit, a híres Őrgrófi Operaházat, majd lehe­tő­ség lesz a Wagner-villa vagy a mellette talál­ható Liszt Ferenc Múzeum meg­te­kin­té­sé­re. A szabad program után ellátogatunk Liszt Ferenc sírjához is. Kora délután to­vább­uta­zás Bambergbe. Útközben pihenő a  Vierzehnheiligen nevű za­rán­doktemp­lomnál. Bamberg egy ősi püspöki szék­hely, mely az ókori Rómához hason­lóan 7 dombra épült, és Német­ország azon kevés városai közé tartozik, melyet megkí­mélt a II. világ­há­ború. Csodá­latos óvárosa épségben megma­radt, közel 1000 év építé­sze­tével ismer­ked­hetünk a sétánk során. A vá­ros­né­zés fény­pont­ját a folyó­parti „Kis-Velence” negyed, a kü­lön­le­ges fekvésű, gyö­nyö­rű­szép vá­ros­háza és a ka­ted­rá­lis jelenti. Benne talál­ható a kö­zép­ko­ri német szob­rászat egyik leg­fi­gye­lem­re­mél­tóbb alkotása, a „Bambergi lovas” nevű szobor, mely való­szí­nű­leg a mi Szent István királyunkat ábrázolja.

4. nap

Hazautazás, útközben városnézés Wasserburg am Innben. A város az Inn folyó egy olyan kanyarulatában helyezkedik el, amely szinte teljesen közrefogja az óvárost. Továbbutazás Burghausenbe, séta a városban. Itt található Németország legnagyobb gótikus vára, mely 1 km hosszan húzódik a Salzach fölötti dombsoron. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 85.900 Ft/fő

Egyágyas felár: 19.200 Ft/fő

Belépők: 50 EUR/fő(tájékoztató jellegű ár)

BBP biztosítás 18-70 éves kor között: 390-580 Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggel és vacsora)

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Útvonal: Sopron-Kapuvár-Győr-Passau-Regensburg-Nürnberg-Dinkelsbühl-Rothenburg-Bayreuth-Bamberg-Wasserburg am Inn-Burghausen-Győr-Kapuvár-Sopron

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:45 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:00 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok