Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » A Fekete-erdő és Elzász

A Fekete-erdő és Elzász

Indulás
Ár167 000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

A Fekete-erdő és Elzász

A Fekete-erdő és Elzász

 

1. nap Utazás rövid pihenőkkel Ausztrián át Augsburgba, Németország történelmileg egyik legjelentősebb városába. Sétánk során megtekintjük a pompás kutakat, a tiszteletreméltó céhházakat, a csodaszép templomokat, és természetesen a városházát, a dómot és a középkori negyedet is. Szállás elfoglalása a környéken (1 éj).

2. nap Reggelit követően utunk a Fekete-erdő felé vezet. Útközben láto­gatás a gyönyörű fekvésű Lichtenstein-várkas­télyban, mely a XIX. századi német várro­man­tika egyik leg­szebb emléke. Ezt követően a 855 méter magas Hohenzollern-hegy tetején álló Hollenzoller–várat látogatjuk meg. Késő délután megérkezünk a Fekete-erdőbe, melyet méltán neveznek Délnyugat-Németország ékkövének, hangulatos városai, természeti szépségei miatt. Szállás, vacsora Freiburg környékén, (3 éj).

3. nap Reggeli után Freiburg hangulatos belvárosi sétájával kezdjük a napot, városnézésünk alkalmával megnézzül a dómot, a városházát, a Martinstort.  Ezt követően  meglátogatjuk Gutachban a skanzent, majd Tribergbe utazunk, ahol Németország legnagyobb vízesését csodálhatjuk meg. Elképesztő látványt nyújt, ahogy a víz lezúdul a magasból, s az alatta elterülő Triberg település központjába érkezik meg. Furtwangenben az Órák parkját és a óramúzeumot tekintjük meg a világ legnagyobb kakukkosórájával,  majd a nap zárásaként sétálunk egyet Titi-tónál, ahol megcsodálhatjuk a parti sétány hangulatos favázas házait.

4. nap Reggelit követően kitekintést teszünk Franciaországba.  Első megállónk az egykor királyok által is kedvelt város, Colmar, Európa mesevárosa, mely a mai napig őrzi a középkori stílusjegyeit, szépségét és romantikáját. Séta a belvárosban, megismerkedünk a Szent Márton templommal, az Adolf-házzal, a Pfister-házzal és a Petite Venice-szel, azaz a Kis Velence nevet viselő városrésszel, amely a rajta átfolyó Lauch csatorna miatt kapta ezt a megtisztelő elnevezést. Továbbutazás Riquewihrbe, az elragadó elzászi kisvárosba, melynek macskaköves utcái a 16. század óta alig változtak. A település az elzászi borút egyik állomása, alkalmunk lesz vásárlási lehetőségre is. Rövid séta, majd indulás Strasbourgba, Európa fővárosába, melynek belvárosa az UNESCO világörögség részét képezi. A gótikus építészet csúcspontjaként számontartott Notre-Dame-katedrális nem csupán monumentális méretei, de páratlan látványa miatt is fontos részét képezi a város látképének. Itt található a prágaihoz hasonló, ma is működő csillagászati óra, amelynek szerkezete a 16. századból származik. A Szent Tamás templom, a Petite France és az Európai negyed megtekintése után – ha időnk engedi – fakultatív sétahajózás a város csatornáin, az Ill-folyón.  Visszautazunk németországi szálláshelyünkre.

5. nap Reggeli után utazás Bad Dürrheimbe, séta a fürdő parkjában. Innen Donaueschingenbe látogatunk – itt egyesül Duna néven a Brigach és a Berg patak. A Donauquelle, a Duna forráskútja a Fürstenberg kastély kertjében található, márványból faragott szoborcsoport és a dunai nemzetek által küldött márványtáblák veszik körül, melyek közül a magyaron József Attila A Dunánál című veresének egy részlete olvasható. Elbúcsúzunk a Fekete-erdőtől és a Bódeni-tó érintésével a tiroli szálláshelyünkre utazunk (1 éj).

6. nap Reggelit követően városnézés az Alpok gyöngyszemének nevezett osztrák városban, Tirol fővárosában, Innsbruckban. A várost az Inn folyó szeli ketté, több ezer méter magas hegyek ölelik körbe, ez adja meg az igazi hangulatát. Városnézés keretén belül megismerkedünk az Aranytetős házzal, a dómmal, a Hofkirchevel és a Hofburggal. Hazautazás rendszeres pihenőkkel. Érkezés az esti órákban Magyarorságra.

Részvételi díj: 167 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 32 000 Ft

BBP biztosítás: 390-580 Ft/fő/nap

Belépődíjak: 70 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Útvonal: Győr-Kapuvár-Sopron-Augsburg-Gutach-Tiberg-Furtwangen-Freiburg-Colmar-Riquewihr-Strasbourg-Bad Dürrheim-Donaueschingen-Innsbruck-Sopron-Kapuvár-Győr

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:45 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:00 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok