Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Nagy svájci körutazás

Nagy svájci körutazás

Indulás

2019. jún. 23.

Garantált indulás
Ár162.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Nagy svájci körutazás

Svájc, az alpesi ékszerdoboz


1. nap
Utazás Bécs-St.Pölten útvonalon a Salzkammergut vidékére, ahol a híres  császári üdülőhely szépségeivel  ismerkedünk. Bejárjuk Bad Ischl nevezetességeit: császári villa, Lehár-ház. Szállás Tirolban, Stanz környékén (1 éj).

2. nap Továbbutazás Voralbergen át a hegyek országába, Svájcba, ahol kirándulásunkat St. Gallenben kezdjük a székesegyház és a világhírű könyvtár megtekintésével. A nap következő részében Európa egyik legnagyobb vízesését, a schaffhauseni Rajna-vízesést csodáljuk meg. Befejezésül az ország legnagyobb városát, Zürichet látogatjuk, sorra véve műemlékeit: a székesegyházat, a tó környékét és a híres zászlós utcát. Szállás Luzern környékén (3 éj).

3. nap Délelőtt folyamán az ország jelképének tekinthető hóval borított Jungfraut keressük fel, fogaskerekűvel utazunk több mint 2200 m-es magasságba. Ezt követően a természet lélegzetelállító erejét csodáljuk meg a Trümmelbachi vízesés látványa jóvoltából. Utána az ország alapításának a vidékére utazunk és megállunk a nemzeti hős, Tell Vilmos városában, Altdorfban. Utána a Tell legendák kapcsán híres Vierwaldstetten-tavon hajózva érkezünk Luzernbe. Az egyik legszebb svájci várossal ismerkedve, látjuk az Oroszlános emlékművet, a csodálatos festett fahidat és székesegyházat.

4. nap Az ország fővárosával, Bernnel ismerkedünk, elsőként a címerben szereplő medvéket látjuk, immár az Aare partján lévő tágas kifutójukban. Végigsétálva a fő utcán érkezünk az óratoronyhoz, közben megcsodáljuk a festett kutakat. Ezután a főváros hivatali negyedét tekintjük meg, élén a Parlamenttel. Ezt követően a délvidékre, a csodálatos Genfi-tóhoz utazunk, ahol az olimpiai mozgalom központját kessük fel. Lausanneban meglátogatjuk az olimpiai múzeumot, az egyetemet és a híres katedrálist.

5. nap A mediterrán térséget látogatjuk a nap első felében, Luganóban. A tópartra épült elegáns városban sétálva ellátogatunk a San Lorenzó székesegyházba és a barokk Szt. Rókus templomba, megtekintjük a városházát és belváros hangulatát élvezzük a séta során. Látogatásunkat egy hajókázással zárjuk a Lugánói-tavon.Továbbutazva a Rajna egyik fő nevezetességének számító és több ezer éve használatos vadregényes szurdokához a Via Malához ereszkedünk le a lépcsősoron, elámulhatunk a víz, sziklát formáló erején. Elhagyjuk  Svájcot és Liechtenstein miniállamán át haladunk tovább a szállásunk felé.  (1 éj).

6. nap Hazautazásunkat az odaúttal megegyező útvonalon tervezzük, közben Tirol császári rezidenciájának  Innsbruck-nak a szépségeit tekintjük meg, a híres aranytetős palotát, a Hofburgot és a zarándokok templomát, a Szent Jakab székesegyházat. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 162. 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 38. 000 Ft/fő

BBP biztosítás 18-70 éves korig: 390-580 Ft/fő/nap

Belépődíjak: 120 CHF/fő + 15 EUR/fő(tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Útvonal: Győr–Kapuvár–Sopron–Bad Ischl-St. Gallen-Zürich-Trümmelbach-Altdorf-Luzern-Bern-Lausanne-Lugano-Vaduz-Innsbruck-Sopron–Kapuvár– Győr

 

 Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

04.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

04:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok