Milánó és a Lago Maggiore gyönyörű vidéke

(2019. aug. 21-25., 5 nap / 4éj) 

Erdély rejtett kincsei

(2019. okt. 16- 20. , 5 nap / 4 éj)


Dél-Tirol őszi színei és ízei

(2019. okt. 17- 20. , 4 nap / 3 éj)

 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Nagy svájci körutazás

Nagy svájci körutazás

Indulás
Ár162.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Nagy svájci körutazás

Svájc, az alpesi ékszerdoboz


1. nap
Utazás Bécs-St.Pölten útvonalon a Salzkammergut vidékére, ahol a híres  császári üdülőhely szépségeivel  ismerkedünk. Bejárjuk Bad Ischl nevezetességeit: császári villa, Lehár-ház. Szállás Tirolban, Stanz környékén (1 éj).

2. nap Továbbutazás Voralbergen át a hegyek országába, Svájcba, ahol kirándulásunkat St. Gallenben kezdjük a székesegyház és a világhírű könyvtár megtekintésével. A nap következő részében Európa egyik legnagyobb vízesését, a schaffhauseni Rajna-vízesést csodáljuk meg. Befejezésül az ország legnagyobb városát, Zürichet látogatjuk, sorra véve műemlékeit: a székesegyházat, a tó környékét és a híres zászlós utcát. Szállás Luzern környékén (3 éj).

3. nap Délelőtt folyamán az ország jelképének tekinthető hóval borított Jungfrau-régiót keressük fel. A Kleine Scheidegg 2200 m-es magasságba fogaskerekűvel jutunk fel.  A fölénk tornyosuló Eiger északi fala még ma is nagy kihívást jelent a sziklamászóknak.  Ezt követően a természet lélegzetelállító erejét csodáljuk meg a Trümmelbach-vízesés jóvoltából. A Vierwaldstatti-tó környezete az ország bölcsője, a Rütli mezei eskü az őskantonok első szövetségét hozta létre. A tó csücskében találjuk az ország egyik legszebb városát, Luzernt. Ismerjük meg a Thorwaldsen-emlékművet, a Kapell hidat, jezsuita templomot, városháza épületét és a város díszkútjait.

4. nap Az ország fővárosával, Bernnel ismerkedünk, elsőként a címerben szereplő medvéket látjuk, immár az Aare partján lévő tágas kifutójukban. Végigsétálva a fő utcán érkezünk az óratoronyhoz, közben megcsodáljuk a festett kutakat. Ezután a főváros hivatali negyedét tekintjük meg, élén a Parlamenttel. Ezt követően a délvidékre, a csodálatos Genfi-tóhoz utazunk, ahol az olimpiai mozgalom központját kessük fel. Lausanneban meglátogatjuk az olimpiai parkot, az egyetemet és a híres katedrálist. Egy rövid látogatás erejéig megállunk Montreux-ben, ahol patinás szállodák a szinte már elfelejtett fénykort idézik, olyan vendégekkel, mint például Sisi királyné. Visszautazás a szállásra.

5. nap A mediterrán régiót látogatjuk meg a nap első felében, célunk Luganó. A tópartra épült elegáns városban sétálva ellátogatunk a San Lorenzó székesegyházba és a barokk Szt. Rókus templomba, megtekintjük a városházát és belváros hangulatát élvezzük a séta során. Látogatásunkat egy hajókázással zárjuk a Lugánói-tavon.Továbbutazva a Rajna egyik fő nevezetességének számító és több ezer éve használatos vadregényes szurdokához a Via Malához ereszkedünk le a lépcsősoron, elámulhatunk a víz, sziklát formáló erején. Elhagyjuk  Svájcot és Liechtenstein miniállamán át haladunk tovább a szállásunk felé.  (1 éj).

6. nap Hazautazásunkat az odaúttal megegyező útvonalon tervezzük, közben Tirol császári rezidenciájának  Innsbruck-nak a szépségeit tekintjük meg, a híres Aranytetős palotát, a Hofburgot, Hofkirche-t és a zarándokok templomát, a Szent Jakab székesegyházat. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 162. 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 38. 000 Ft/fő

BBP biztosítás 18-70 éves korig: 390-580 Ft/fő/nap

Belépődíjak: 120 CHF/fő + 15 EUR/fő(tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Útvonal: Győr–Kapuvár–Sopron–Bad Ischl-St. Gallen-Zürich-Trümmelbach-Altdorf-Luzern-Bern-Lausanne-Lugano-Vaduz-Innsbruck-Sopron–Kapuvár– Győr

 

 Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

04.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

04:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok