Milánó és a Lago Maggiore gyönyörű vidéke

(2019. aug. 21-25., 5 nap / 4éj) 

Erdély rejtett kincsei

(2019. okt. 16- 20. , 5 nap / 4 éj)


Dél-Tirol őszi színei és ízei

(2019. okt. 17- 20. , 4 nap / 3 éj)

 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Csodálatos Dél-Erdély

Csodálatos Dél-Erdély

Indulás
Ár113.500 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Csodálatos Dél-Erdély

Csodálatos Dél-Erdély

 

1. nap: Kapuvár – Budapest – Arad – Máriaradna - Déva

 

Folyamatos utazás Budapesten át, az M5 autópályán. Rövid pihenő Szegednél, a határátlépés előtt. A nagylaki-i határátlépés után Aradon Zala György híres alkotásánál, a Szabadság szobornál kegyelettel hajtunk fejet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Ezután ellátogatunk a vesztőhelyhez is. Innen utunk Máriaradnára vezet, amely a Maros-mente és a Bánság legnagyobb Mária kegyhelye: itt az 1767-ben épített, barokk templomot tekintjük meg. Ezután megérkezünk Dévára, ahol siklóval feljutunk „magos Déva várába”. Szállás elfoglalása Déván (2 éj).

 

2. nap: Vajdahunyad - Csernakeresztúr

 

A reggeli elfogyasztása után Vajdahunyadon megtekintjük a Hunyadiak ősi fészkét, Vajdahunyad várát. A „várak királya” jelzővel is emlegetett Vajdahunyadi vár impozáns méreteivel lenyűgöző látványt nyújt. Nem véletlen, hogy a filmvilág is nagy becsben tartja a misztikus várkastélyt. Délután felkeressük Csernakeresztúr kis faluját, ahol rövid betekintést nyerhetünk a bukovinai székelyek mindennapjaiba. Megtekintjük a tájházat, majd egy finom gulyás elfogyasztása után süteményt és pálinkát kóstolunk. Visszautazunk a szállásra.

 

3. nap: Déva – Gyulafehérvár - Fogarasi havasok

 

Reggeli után továbbutazunk Gyulafehérvárra, ahol városnéző sétát teszünk Erdély ősi történelmi fővárosában: a várnegyedben, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk Hunyadi János, Izabella Királyné és Bethlen Gábor sírhelyét), a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. A délutánt a Fogarasi havasokba töltjük 2042 méter tengerszint feletti magasságon, pihenünk a Bilea tengerszempartján. Este a szállás elfoglalása Brassóban (3 éj).

 

4. nap: Peles kastély (Szinaja) – Brassó

 

Reggeli után Sinaiara utazunk, ahol megcsodáljuk a pazar berendezésű Peles kastélyt, I. Károly román király gyönyörű nyári rezidenciáját. A délutánt Brassóban töltjük, az erdélyi szászok egykori nagy központjában, ahol városnéző sétánk első részében ellátogatunk a Fekete-templomhoz, a Főtérre, ahol a Városháza is található. Sétánk további részében felkeressük Európa legszűkebb utcáját a Cérna utcát, érintjük a Katalin kaput, valamint a várfalak mögé is betekintést nyerünk. Rövid szabadprogram után visszautazunk a szállásra.

 

5. nap: Prázsmár - Sepsiszentgyörgy – Kézdivásárhely - Gelence

 

Reggeli után, utunk Prázsmárra vezet, ahol a Világörökség részét képező, XIII. században épült gótikus szász erődtemplomot tekintjük meg. Ezután Háromszékre látogatunk. A következő állomásunk Kézdivásárhely lesz, ahol megtudhatjuk mi az udvartér, megemlékezünk Gábor Áron ágyúöntőről, a híres kézdivásárhelyi céhekről, majd lehetőségünk lesz megtekinteni a Céhtörténeti múzeumot, valamint a „Zsuzsi és Andris népviseletben” című kiállítást. Utunk innen Gelencére vezet, ahol megtekintsük a gyönyörű XIII. században épült Árpád kori római katolikus templomot. Este visszaérkezés a szállásra.

 

6. nap: Nagyszeben – Nagylak – Budapest – Kapuvár

 

Reggeli után hazaindulunk. Útközben Nagyszeben városába látogatunk, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjába, ahol városnézésünk során megcsodálhatjuk a Nagy és Kis piacteret, a Tanácstornyot, a Hazugok hídját, a szász evangélikus székesegyházat és a Bruckenthal palotát. Ezután Arad irányába folyamatos utazás rövid pihenőkkel, majd határátlépés után folyamatos hazautazás Kapuvárra. Érkezés az éjszakai órákban.

 


Részvételi díj:
113 500 Ft/fő

Egyágyas felár: 30 500 Ft

3 ágyas elhelyezés: az első két éjszaka szállán nincs 3 ágyas szoba, így ebben az esetben kötelező a felár megfizetése, 7.500 Ft.

BBP biztosítás: 390-580 Ft/fő/nap

Belépődíjak: 50 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Útvonal: Sopron-Kapuvár-Győr-Budapest-Arad-Máriaradna-Déva-Gyulafehérvár-Siania-Brassó-Barcarozsnyó-Prázsmár-Sepsiszentgyörgy-Kézdivásárhely-Gelence-Nagyszeben-Budapest-Győr-Kapuvár-Sopron

 

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

04:25  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

04:40 óra         Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

05:00 óra         Csorna, Kórház előtti buszmegálló

05:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok