Partner ajánlataink

2022 évi katalógusunk megjelent! Letölthető honlapunkról vagy irodáinkból elvihető.

 

2022 márciusától irodáinkban már bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Covid beutazási feltételekről a konzuli szolgálat honlapján tudnak tájékozódni, kiválasztva a célországot:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdély csodálatos vidékén - Új program!

Erdély csodálatos vidékén - Új program!

Indulás

2022. szept. 27.

Ár139.500 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

 

Erdély csodálatos vidékén

 

Kísérő idegenvezető:  Lukács Attila

 

1. nap: Kapuvár – Temesvár – Déva

Kora reggel indulunk Sopron-Kapuvár-Győr-Budapest útvonalon. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Utunk Temesvárra vezet, ahol megtekintjük a Szentháromság szobrot (pestis oszlop), érintjük a Szent György székesegyházat a barokk Dóm téren. Utána séta a belvárosban, ahol megtekintjük a szecessziós Opera épületét majd látogatást teszünk Románia legnagyobb ortodox katedrálisában. Szabadprogram után folytatjuk utunkat és Dévára érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

 

2. nap: Déva – Vajdahunyad - Nagyszeben

A reggelitkövetően napunk első állomásaként Dévavárosának kihagyhatatlan látványához jutunk, ahol siklóval feljutunk „magos Déva várába”. Innen utunk Vajdahunyadra vezet, ahol megtekintjük a Hunyadiak ősi fészkét, Vajdahunyad várát. Folytatva utunkat, délután megérkezünk Dél Erdély egyik legszebb városába, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjába, Nagyszebenbe. Itt egy városnézés keretén belül a Nagy- és Kis piacteret, a Huet teret, a Hazugok hídját, a város sétálóutcáját és a szász evangélikus székesegyházat tekintjük meg. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

 

3. nap: Felsőporumbák – Transzfogaras - Nagyszeben

A reggeli elfogyasztása után utunk a Tündérek völgyébe vezet, ahol egy mesébe illő agyagkastélyt látogatunk meg, ami egyedi tervezésű épület és környezetbarát anyagokból építették agyag, kavics, fa, homok és széna felhasználásával. Innen tovább utazunk a Fogarasi-havasokba. Egy páratlan kirándulásra hívjuk a kedves utazót. Az ország legszebb útvonalán, a Transzfogarasi úton keresztül kapaszkodunk fel az Erdélyi-medence lankás vidékéről 2042 méterre, a Bâlea-tó partjára. Jeremy Clarkson a Top Gear 2009-es forgatásán nem hiába mondta: „A világ legjobb útja”. Délután újra Nagyszeben városába érkezünk és felkeressük Európa legnagyobb kiterjedésű néprajzi múzeumát, a nagyszebeni Astra múzeumot, amely a természet ölében fekvő kincstár és ahol testközelből ismerkedhetünk meg őseink életmódjával, régi mesterségekkel, használati eszközökkel az ország minden régiójából. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.

 

4.nap: Nagyszeben – Berethalom – Medgyes – Küküllővár

A reggelit követően Berethalomba vezet utunk. Itt a falu közepén emelkedő dombon álló, Erdély egyik legszebb erődtemplomát tekintjük meg, ami 1993 óta a Világörökség része. Ezután a szászok által alapított Medgyesre tartunk, ahol belvárosi sétánk során megtekintjük az erdélyi gótika egyik jelentős alkotását, a ferde tornyáról híres evangélikus templomot. Láthatjuk a valamikori városfalat és ennek tornyait is. Délután megérkezünk a borászatáról híres Kis-Küküllő mentére, ahol utunk Küküllővárra vezet. A faluban találjuk a környék legszebb barokk kastélyát a Bethlen-Haller-kastélyt, aminek nemcsak történelmi múltja van, hanem pincéiben ma már a híres erdélyi Zsidve bor készül. A kastély meglátogatása után visszaérkezünk szállásunkra, majd vacsora.

 

5 nap: Nagyszeben - Gyulafehérvár – Nagyenyed – Torockó – Kolozsvár

Reggeli után tovább utazunk Gyulafehérvárra. Sétálunk a várnegyedben, Erdély ősi történelmi fővárosában, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), érintjük a Püspöki palotát, az ortodox koronázási templomot, a Via Principalis-on pedig a Károly kapukat tekintjük meg. Folytatva utunkat Nagyenyedre érkezünk. Itt ellátogatunk a Bethlen Gábor alapította híres nagyenyedi kollégiumba, ahol Erdély több híressége töltötte diákéveit. Ezután egy ebéddel egybekötött borkostolón is részt veszünk, aminek keretén belül megtudjuk, hogy a nagyenyedi borvidék sokszínűsége a borok különbözőségében mutatkozik meg. Innen az Európa Nostra díjas faluba Torockóra utazunk. A Székelykő lábánál meghúzódó település Erdély legnyugatibb székely végvára, és talán egyik legszebb faluja. Rövid séta után ellátogatunk a falu Népművészeti múzeumába is. Megérkezünk Kolozsvárra, elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

 

6. nap: Kolozsvár – Körösfő - Bánffyhunyad – Kapuvár

A reggelit követően, egy hosszabb séta keretén belül megismerkedünk Erdély legnagyobb városának, Kolozsvár belvárosával: megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, Mátyás király szülőházát, a Farkas utcát. Utazásunk következő állomása Körösfő, az asszonyok varrottasairól, illetve férfiak által készített fafaragásairól híres kalotaszegi település. Népművészetét az útmenti kirakodóvásárban is megtekinthetjük, megvásárolhatjuk. Innen Kalotaszeg központjába, Bánffyhunyadra látogatunk, ahol a méltán híres kazettás mennyezetű református templomot tekintjük meg. Ezután elindulunk Kapuvár irányába, érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj:  139.500 Ft/fő

Egyágyas felár: 32.000 Ft


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: kb.55 EUR/fő (az ár tartalmazza az 5.napi ebéd díját borkóstolóval)

 

Szállások:

 1 éjszaka: Déva

 3 éjszaka: Nagyszeben

 1 éjszaka: Kolozsvár

 

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek, időpontok:

04.00 óra Sopron, Vasútállomás, Spar oldala parkoló

04.25 óra Fertőszentmiklós, Elkerülő buszmegálló

04.40 óra Kapuvár, Spar(volt Plus)  parkoló

05.00 óra Csorna, Kórház előtti buszmegálló

05.30 óra Győr, Városháza oldala-járdasziget

07.30 óra Budapest

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Katalógus 2022

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2022 évi, többnapos programajánlataink

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok