Partner ajánlataink

2023-as katalógusunk megjelent! A jobb oldali katalógusok oldalsávból már letölthető,  megtekinthető.

 

 Irodáinkban bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdély csodás tájain

Erdély csodás tájain

Indulás

2023. szept. 12.

Ár186.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

 idegenvezető: Lukács Attila

1.  nap: Kapuvár – Nagyvárad – Királyhágó - Kolozsvár 

Korai indulás után és határátkelés után első megállónk Nagyvárad. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Ezután bejutunk a Szent László király által alapított város főterére, ahol látjuk a Fekete Sas palotát, a Városházát, illetve a Holdas templomot. Ezután a Királyhágón át folytatjuk utunkat Erdély belseje fele, majd megérkezünk Kolozsvárra, ahol elfoglaljuk szállásunkat, vacsora a szállodában.

2. nap: Kolozsvár – Szovátafürdő – Farkaslaka - Székelyudvarhely

Reggeli után Kolozsvár belvárosát keressük fel, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát.   A városnézést követően utunk Székelyföldre vezet, ahol első megállónk a sóvidéki Szovátafürdő lesz. Itt sétálunk a világhírű Medve-tó partján, ami egy heliotermikus tó és egyedi a Földön. Innen utunk Székelyudvarhelyre vezet, ahol megismerkedünk Székelyföld történelmi, társadalom- és művelődéstörténeti központjával. Rövid sétánk során látjuk a város főterét, Szoborparkot és a Patkót. Szállásfoglalás, majd vacsora.

3. nap: Csíkszereda - Gyilkos-tó – Békás-szoros     

Reggeli után utunk Csíkszeredába vezet, ahol felkeressük a város egyik nagy látványosságát a Mikó várat, ami ma a Csíki Székely múzeumnak ad helyet. Ezután a Gyergyói-medencén keresztül felkapaszkodunk az 1250 m magas Pongrácz tetőre, ahonnan pazar kilátás tárul az utazó elé. A délutánt a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál töltjük, amelyek a csodálatos látnivalóik sokaságával Székelyföld természeti csodái közé tartoznak. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap: Máréfalva - Madarasi Hargita, 1801 m

Ezen a napon a természeté a főszerep, a székelyek szent hegyére látogatunk el, a Hargitára. Útközben megállás Máréfalván, ahol megismerkedünk a festett székelykapukkal. Ezután egyedi élményben lesz részünk, ugyanis traktor segítségével a szabad levegőn utánfutóra szállva jutunk fel a Madarasi Hargita menedékházhoz, ahonnan egy 45 perces közepesen nehéz gyalogtúra keretén belül jutunk fel az 1801 méter tengerszint feletti magasságon meghúzódó Madarasi Hargita csúcsra. Visszatérve a hegycsúcsról finom ebéd fogad minket a természetben, gyönyörű panoráma kilátással. Késő délután jutunk vissza a szállásunkra, vacsora.

5. nap: Csíksomlyó - Nyergestető - Kézdivásárhely - Gelence

A reggelit követően utunk Csíksomlyóra vezet, a római katolikus vallás fellegvárába, ahol a csíksomlyói Kegytemplomot tekintjük meg. Ezután felkeressük Nyergestető nemzeti emlékhelyét, ahol az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc utolsó nagy székelyföldi ütközete lezajlott. Délután a "vargák városába", Kézdivásárhelyre látogatunk, megismerkedünk a város főterével, múltjával. Betérünk az Incze László múzeumba is ahol a céhes múlt mellett látjuk a Zsuzsi és Andris népviseletben című kiállítást is. A nap utolsó programjaként utunk Gelencére vezet, ahol megtekintjük a gyönyörű XIII. században épült több százéves Szent László freskókkal díszített Árpád kori római katolikus templomot. Visszautazás a szállásra, vacsora.

6. nap: Segesvár - Kapuvár   

Korai reggeli után hazaindulás. Útközben Segesvárra látogatunk a szászok alapította városba. Látogatást teszünk a Világörökség részét képező középkori várnegyedben, a gyönyörű óratorony- és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk Ezután folyamatos utazás a Marosvásárhely – Kolozsvár - Nagyvárad - Kapuvár útvonalon. 

 

Részvételi díj:  186.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 37.500 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: kb.55 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

 

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek, időpontok:

04.00 óra Sopron, Vasútállomás, Spar oldala parkoló

04.25 óra Fertőszentmiklós, Elkerülő buszmegálló

04.40 óra Kapuvár, Spar(volt Plus)  parkoló

05.00 óra Csorna, Kórház előtti buszmegálló

05.30 óra Győr, Városháza oldala-járdasziget

07.30 óra Budapest

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok