Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdély csodás tájain

Erdély csodás tájain

Indulás Betelt

2024. szept. 24.

Ár186.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

idegenvezető: Lukács Attila

1.  nap: Kapuvár – Nagyvárad – Királyhágó - Kolozsvár  

Korai indulás után és határátkelés után első megállónk Nagyvárad. Látogatást teszünk a Székesegyházban, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Ezután bejutunk a Szent László király által alapított város főterére, ahol látjuk a Fekete Sas palotát, a Városházát, illetve a Holdas templomot. Ezután a Királyhágón át folytatjuk utunkat Erdély belseje fele, majd megérkezünk Kolozsvárra, ahol elfoglaljuk szállásunkat, vacsora a szállodában.

2. nap: Kolozsvár – Szovátafürdő - Székelyudvarhely

Reggeli után Kolozsvár belvárosát keressük fel, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát.   A városnézést követően utunk Székelyföldre vezet, ahol első megállónk a sóvidéki Szovátafürdő lesz. Itt sétálunk a világhírű Medve-tó partján, ami egy heliotermikus tó és egyedi a Földön. Innen utunk Székelyudvarhelyre vezet, ahol megismerkedünk Székelyföld történelmi, társadalom- és művelődéstörténeti központjával. Rövid sétánk során látjuk a város főterét, Szoborparkot és a Patkót. Szállásfoglalás, majd vacsora.

3. nap: Csíkszereda - Gyilkos-tó – Békás-szoros     

Reggeli után utunk Csíkszeredába vezet, ahol felkeressük a város egyik nagy látványosságát a Mikó várat, ami ma a Csíki Székely múzeumnak ad helyet. Ezután a Gyergyói-medencén keresztül felkapaszkodunk az 1250 m magas Pongrácz tetőre, ahonnan pazar kilátás tárul az utazó elé. A délutánt a Békás-szorosnál és a Gyilkos-tónál töltjük, amelyek a csodálatos látnivalóik sokaságával Székelyföld természeti csodái közé tartoznak. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap: Máréfalva - Madarasi Hargita, 1801 m

Ezen a napon a természeté a főszerep, a székelyek szent hegyére látogatunk el, a Hargitára. Útközben megállás Máréfalván, ahol megismerkedünk a festett székelykapukkal. Ezután egyedi élményben lesz részünk, ugyanis traktor segítségével a szabad levegőn utánfutóra szállva jutunk fel a Madarasi Hargita menedékházhoz, ahonnan egy 45 perces közepesen nehéz gyalogtúra keretén belül jutunk fel az 1801 méter tengerszint feletti magasságon meghúzódó Madarasi Hargita csúcsra. Visszatérve a hegycsúcsról finom ebéd fogad minket a természetben, gyönyörű panoráma kilátással. Késő délután jutunk vissza a szállásunkra, vacsora.

5. nap: Csíksomlyó - Alsócsernáton - Gelence - Kézdivásárhely 

A reggelit követően utunk Csíksomlyóra vezet, a római katolikus vallás fellegvárába, ahol a csíksomlyói kegytemplomot tekintjük meg. Innen utunk Alsócsernátonba vezet, ahol a Haszmann Pál Néprajzi Múzeumot tekintjük meg. Az 1974-ben alakult helytörténeti és tájmúzeum törzsanyagát Haszmann Pál helytörténész és tanár magángyűjteménye képezi. A múzeumkertben van Jókai hársfája. Ezután Gelencére érkezünk, ahol megtekintsük a gyönyörű XIII. században épült több százéves Szent László freskókkal díszített Árpád kori római katolikus templomot. A nap utolsó programjaként délután a "vargák városába", Kézdivásárhelyre látogatunk, megismerkedünk a város főterével, múltjával.  Visszautazás a szállásra, vacsora.

6. nap: Segesvár - Kapuvár    

Korai reggeli után hazaindulás. Útközben Segesvárra látogatunk a szászok alapította városba. Látogatást teszünk a Világörökség részét képező középkori várnegyedben, a gyönyörű óratorony- és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk Ezután folyamatos utazás a Marosvásárhely – Kolozsvár - Nagyvárad - Kapuvár útvonalon.

 

Részvételi díj:  186.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 46.000 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: kb.55 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szállodák /2 ágyas szobákban/

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek, időpontok:

04.00 óra Sopron, Vasútállomás, Spar oldala parkoló

04.25 óra Fertőszentmiklós, Elkerülő buszmegálló

04.40 óra Kapuvár, Spar(volt Plus)  parkoló

05.00 óra Csorna, Kórház előtti buszmegálló

05.30 óra Győr, Városháza oldala-járdasziget

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok