Milánó és a Lago Maggiore gyönyörű vidéke

(2019. aug. 21-25., 5 nap / 4éj) 

Erdély rejtett kincsei

(2019. okt. 16- 20. , 5 nap / 4 éj)


Dél-Tirol őszi színei és ízei

(2019. okt. 17- 20. , 4 nap / 3 éj)

 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdélyi körutazás

Erdélyi körutazás

Indulás Betelt

2019. aug. 15.

Ár106.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Erdélyi körutazás

 

Erdélyi körutazás

 

1. napA határátkelés után utazás a Királyhágón át a Kalotaszeg vidékére, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás, felfrissülés, kávézási lehetőség. A délutánt kincses Kolozsvár központjában töltjük, ahol ellátogatunk
a Házsongárdi-temetőbe, Mátyás király Szoboregyütteshez,
a híres Farkas utcába, majd Mátyás király szülőházához, érintjük a Szent Mihály-templomot.
Este a szállás elfoglalása Kolozsvárott.

2. napA reggeli elfogyasztása után Torda irányába indulunk, ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit.  Ezután Marosvásárhelyre vezet utunk, a székelység fővárosába, ahol sétálunk a Rózsák terén, majd látogatást teszünk a gyönyörű szecessziós stílusban megépített Kultúrpalota épületében. Ezt követően folytatjuk utunkat Korondra, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik a falu iparművészeti remekeinek megvásárlására is. Érkezés Tusnádfürdőre a szállásra (4 éj).

3. napReggeli után látogatás az Igazi Csíki Sör Manufaktúrában. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután Újtusnádra jutunk, ahol lovaskocsikra szállunk és a Hargita- hegység festői környezetébe kirándulunk kipróbálva a helyi gasztronómiai finomságokat. Sétálhatunk a fenyvesek között, pihenhetünk, gyönyörködhetünk a Hargita-hegység fenyves erdőiben. Késő délután hazatérés Tusnádfürdőre, fakultatív programként kipróbálhatjuk a tusnádfürdői Wellnessfürdőt.

4. napReggeli után indulás a Szent Anna-tóhoz, amely Közép-Kelet-Európa egyetlen épségben megmaradt vulkáni krátertava, majd séta a Mohos-tőzeglápban. A következő állomásunk Kézdivásárhely, ahol megtudhatjuk mi az udvartér, megemlékezünk Gábor Áron ágyúöntőről, majd lehetőségünk lesz megtekinteni a Céhtörténeti múzeumot, valamint a „Zsuzsi és Andris népviseletben” című kiállítást. Utunk innen Alsócsernátonba vezet, ahol Székelyföld leggazdagabb szabadtéri kiállítását láthatjuk a Haszmann Pál Múzeumban. Késő délután Nyergestetőn rójuk le tiszteletünket az 1848-1849-es forradalom- és szabadságharcban elhunyt katonák előtt.

5. napUtunk Csíksomlyóra vezet, a római katolikus vallás felleg-várába, ahol a Csíksomlyói-kegytemplomot tekintjük meg. Ezután rövid séta a Barátok feredőjének nevezett népi fürdőhöz. Ezután a Gyergyói- medencén és a Pongrác-tetőn (1256 m) át megérkezünk Erdély legnagyobb természetes torlasztavához, a Gyilkos-tóhoz. A tóparti séta után megcsodáljuk a messze földön híres Békás-szoros meredek sziklafalait.

6. nap Hazafele utunk Segesvárra vezet, a szászok alapította városba. Látogatást teszünk a középkori várnegyedben,
amely ma a Világörökség részét képezi, a gyönyörű óratorony- és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk. Ezután Kolozsvár, Nagyvárad irányába folyamatosan utazunk Magyarországra rövid pihenőkkel.


Részvételi díj: 106 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

BBP biztosítás 18-70 éves korig: 390-580 Ft/nap/fő

Belépődíjak: 50 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 4* szálloda Kolozsvár (1 éj), Szent Kristóf Panzió Tusnádfürdőn (4 éj)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 Útvonal: Sopron-Kapuvár-Győr-Budapest-Nagyvárad-Kolozsvár-Torda-Marosvásárhelyre-Korond-Újtusnád-Kézdivásárhely- Alsócsernáton-Nyergestető-Csíkszeredába-Máréfalvára-Segesvár-Kolozsvár-Budapest-Győr-Kapuvár-Sopron

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

04:25  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

04:40 óra         Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

05:00 óra         Csorna, Kórház előtti buszmegálló

05:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok