Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdélyi körutazás

Erdélyi körutazás

Indulás
Ár106.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Erdélyi körutazás

Erdélyi körutazás

 

1. napGyalogos-buszos városnézés Nagyváradon. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Utána autóbuszos városnézés Nagyvárad központjában. Utazás a Királyhágón át a Kalotaszeg vidékére, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás felfrissülés, kávézási lehetőség.A délutánt kincses Kolozsvár központjában töltjük, ahol ellátogatunk a Házsongárdi temetőbe, a Mátyás király szoboregyütteshez, majd Mátyás király szülőházához és a Szent Mihály templomba. Este a szállás elfoglalása Kolozsvárott (1 éj).

2. napA reggeli elfogyasztása után Torda irányába indulunk, ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit.  Ezután Marosvásárhelyre vezet utunk, a székelység fővárosába, ahol sétálunk a Rózsák terén, majd látogatást teszünk a gyönyörű szecessziós stílusban megépített Kultúrpalota épületében. Ezt követően folytatjuk utunkat Korondra, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik a falu iparművészeti remekeinek megvásárlására is. Érkezés Tusnádfürdőre a szállásra (4 éj).

3. napReggeli után látogatás az Igazi Csíki Sör Manufaktúrában. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután Újtusnádra jutunk, ahol lovaskocsikra szállunk és a Hargita hegység festői környezetébe kirándulunk kipróbálva a helyi gasztronómiai finomságokat.

4. napReggeli után indulás a Szent Anna-tóhoz, amely Közép-Kelet-Európa egyetlen épségben megmaradt vulkáni krátertava, majd séta a Mohos-tőzeglápban. A következő állomásunk Kézdivásárhely, ahol megtudhatjuk mi az udvartér, megemlékezünk Gábor Áron ágyúöntőről, majd lehetőségünk lesz megtekinteni a Céhtörténeti múzeumot, valamint a „Zsuzsi és Andris népviseletben” című kiállítást. Utunk innen Alsócsernátonba vezet, ahol Székelyföld leggazdagabb szabadtéri kiállítását láthatjuk a Haszmann Pál Múzeumban. Késő délután Nyergestetőn rójuk le tiszteletünket az 1848-1849-es forradalom- és szabadságharcban elhunyt katonák előtt.

5. napUtunk Csíkszeredába vezet, ahol autóbuszos városnézés keretén belül láthatjuk: Mikó vár, Petőfi szobor, Taps tér, Márton Áron Főgimnázium. Innen a szomszédos Csíksomlyóra jutunk, a római katolikus vallás fellegvárába, ahol a csíksomlyói Kegytemplomot látogatjuk meg. A Gyergyói-medencén és a Pongrác tetőn (1256 m) át megérkezünk Erdély legnagyobb természetes torlasztavához, a Gyilkos-tóhoz. A tóparti séta után megcsodáljuk a messze földön híres Békás-szoros meredek sziklafalait.

6. napA székelyek szent hegyén, a Hargitán keresztül érkezünk Máréfalvára, a székely kapuk hazájába, ahol rövid fotószünetet tartunk. Innen utunk Segesvárra vezet, a szászok alapította városba. Látogatást teszünk a középkori várnegyedben, a gyönyörű óratorony- és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk. Ezután Kolozsvár, Nagyvárad irányába folyamatosan utazunk Magyarországra rövid pihenőkkel.


Részvételi díj: 106 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 30 500 Ft/fő

BBP biztosítás 18-70 éves korig: 390-580 Ft/nap/fő

Belépődíjak: 50 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 4* szálloda Kolozsvár (1 éj), Szent Kristóf Panzió Tusnádfürdőn (4 éj)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 Útvonal: Sopron-Kapuvár-Győr-Budapest-Nagyvárad-Kolozsvár-Torda-Marosvásárhelyre-Korond-Újtusnád-Kézdivásárhely- Alsócsernáton-Nyergestető-Csíkszeredába-Máréfalvára-Segesvár-Kolozsvár-Budapest-Győr-Kapuvár-Sopron

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

04:30  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

04:45 óra         Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

05:00 óra         Csorna, Kórház előtti buszmegálló

05:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok