Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdély rejtett csodái

Erdély rejtett csodái

Indulás
Ár97.000 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Erdély rejtett csodái

Erdély rejtett csodái

 

1. nap Gyalogos-buszos városnézés Nagyváradon. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Utána gyalogos városnézés Nagyvárad központjában. Utazás a Királyhágón át a Kalotaszeg vidékére, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás felfrissülés, kávézási lehetőség.Érkezés Kolozsvárra, a szállás elfoglalása (2 éj).

2. nap A reggeli elfogyasztása után Tordára látogatunk, ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit. Innen utunk Válaszútra vezet, gróf Czegei Wass Albert szülőfalujába, ahol a Kallos Zoltán Múzeum és Népművészeti Központban teszünk látogatást. A délutánt Kolozsvár központjában töltjük, ahol ellátogatunk Mátyás király szülőházához, a Szent Mihály templomba, Mátyás király szobor együtteséhez majd a Házsongárdi temetőbe.

3. nap Reggeli után utazás az Európa Nostra díjas faluba Torockóra. A település Erdély legnyugatibb székely végvára, és talán egyik legszebb faluja. Rövid séta után ellátogatunk a falu Népművészeti múzeumába is. Innen utunk Nagyenyedre vezet, ahol ellátogatunk a Bethlen Gábor alapította híres nagyenyedi kollégiumba, ahol Erdély több híressége töltötte diákéveit, majd rövid séta a belvárosban. A nap délutánját Gyulafehérváron töltjük, ahol városnéző sétát teszünk Erdély ősi történelmi fővárosában: a várnegyedben, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk Hunyadi János, Izabella Királyné és Bethlen Gábor sírhelyét), a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Szállás elfoglalása Déván (2 éj).

4. nap Reggeli után rövid városnézés keretében ismerkedünk Déva városával, siklózás Déva várába. Ezután utunk Brád városába vezet, ahol megtekintjük a több mint 100 évvel ezelőtt alapított Aranymúzeumot. Kiállítási tárgyainak száma meghaladja a 2000-et! A kiállított darabok egytől-egyig a szomszédos Érchegység aranybányáiból kerültek a múzeumba. Délután ellátogatunk a Hunyadiak ősi fészkébe, Erdély egyik legimpozánsabb lovagvárába, Vajdahunyad várába. A nap utolsó programjaként a Hátszegi medencébe látogatunk, Őraljaboldogfalvára, ahol a XIII. századi román stílusú református templomot tekintjük meg.

5. nap Reggeli után hazaindulunk, útközben pihenőt tartunk Marosillyén, Bethlen Gábor fejedelem szülőházánál, amely szimbólumává vált az itt élő szórványmagyarságnak. Innen utunk Máriaradnára vezet, amely a Maros-mente és a Bánság legnagyobb Mária kegyhelye: itt az 1767-ben épített, szép barokk templomot tekintjük meg. Ezután Aradra utazunk, ahol meglátogatjuk a város nevezetességeit, többek között Zala György impozáns alkotását, a 13aradi vértanúnak emléket állító Szabadság-szobrot. Rövid városnézés utána felkeressük a vesztőhelyet is. Ezután határátlépés, majd utazás rövid pihenőkkel haza. Érkezés az éjszakai órákban.

 

Részvételi díj: 97 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 24 500 Ft

BBP biztosítás: 390-580 Ft/fő/nap

Belépődíjak: 40 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Útvonal: Sopron-Kapuvár-Győr-Budapest-Nagyvárad-Királyhágó-Torda-Válaszút-Kolozsvár-Torockó-Nagyenyed-Gyulafehérvár-Déva-Brád-Vajdahunyad-Máriaradna-Budapest-Győr-Kapuvár-Sopron

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

04:30  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

04:45 óra         Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

05:00 óra         Csorna, Kórház előtti buszmegálló

05:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógus

Töltse le katalógusunkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Letöltés

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok