Kedves Utasaink!


Felújítási munkálatok megkezdése miatt győri irodánk, Kazinczi út 10. szám alól Győr, Aradi vértanúk 2. szám alá költözik. Augusztus 15-től az új helyszínen is a megszokott Gál-Busz színvonallal várjuk Önöket!

Elérhetőségünk: +36 20 9528310

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Erdély rejtett kincsei

Erdély rejtett kincsei

Indulás

2019. okt. 16.

Ár89.800 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Erdély rejtett kincsei

 

1. nap: Kapuvár - Nagyvárad – Királyhágó – Kolozsvár

 

Gyalogos-buszos városnézés Nagyváradon. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Utána gyalogos városnézés Nagyvárad központjában. Utazás a Királyhágón át a Kalotaszeg vidékére, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás felfrissülés, kávézási lehetőség.Érkezés Kolozsvárra, a szállás elfoglalása.

 

2. nap: Tordai sóbánya – Kolozsvár városnézés

 

A reggeli elfogyasztása után Tordára látogatunk, ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit. A délutánt Kolozsvár központjában töltjük, ahol ellátogatunk Mátyás király szülőházához, a híres Farkas utcába, Mátyás király szobor együtteséhez, a Házsongárdi temetőbe, érintjük a Szent Mihály templomot. majd szabadprogram. Innen visszautazunk a szállodába.

 

3. nap: Torockó – Nagyenyed – Gyulafehérvár – Déva

 

 Reggeli után utazás az Európa Nostra díjas faluba Torockóra. A település Erdély legnyugatibb székely végvára, és talán egyik legszebb faluja. Rövid séta után ellátogatunk a falu Népművészeti múzeumába is. Innen utunk Nagyenyedre vezet, ahol ellátogatunk a Bethlen Gábor alapította híres nagyenyedi kollégiumba, ahol Erdély több híressége töltötte diákéveit. Ezután egy borkostolón is részt veszünk, aminek keretén belül megtudjuk, hogy a nagyenyedi borvidék sokszínűsége a borok különbözőségében mutatkozik meg.A nap délutánját Gyulafehérváron töltjük, ahol városnéző sétát teszünk Erdély ősi történelmi fővárosában: a várnegyedben, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk Hunyadi János, Izabella Királyné és Bethlen Gábor sírhelyét), a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Szállás elfoglalása Déván.

 

4. nap: Vajdahunyad – Marosillye - Déva

 

A reggeli elfogyasztása után Vajdahunyadon megtekintjük a Hunyadiak ősi fészkét, Vajdahunyad várát. A „várak királya” jelzővel is emlegetett Vajdahunyadi vár impozáns méreteivel lenyűgöző látványt nyújt. Nem véletlen, hogy a filmvilág is nagy becsben tartja a misztikus várkastélyt. Délután felkeressük Marosillyét, ahol Bethlen Gábor fejedelem szülőházát tekintjük meg, amely szimbólumává vált az itt élő szórványmagyarságnak. A nap utolsó programjaként rövid városnézés keretében belül, siklóval feljutunk „magos Déva” várába. Visszautazunk a szállásra.

 

5. nap: Déva - Máriaradna – Arad – Kapuvár

 

Reggeli után hazaindulunk, útközben pihenőt tartunk Máriaradnán, amely a Maros-mente és a Bánság legnagyobb Mária kegyhelye: itt az 1767-ben épített, szép barokk templomot tekintjük meg illetve bekapcsolódunk a katolikus szentmisébe is. Ezután Aradra vezet utunk, ahol meglátogatjuk a város nevezetességeit, többek között Zala György impozáns alkotását, a 13 aradi vértanúnak emléket állító Szabadság-szobrot. Rövid városnézés utána felkeressük a vesztőhelyet is. Ezután határátlépés, majd utazás rövid pihenőkkel haza. Érkezés az éjszakai órákban.

 

 

Részvételi díj: 89.800 Ft/fő

Egyágyas felár: 24.000 Ft

3 ágyas elhelyezés: az első két éjszaka szállán nincs 3 ágyas szoba, így ebben az esetben kötelező a felár megfizetése, 7.500 Ft.

BBP biztosítás: 390-580 Ft/fő/nap

Belépődíjak: 40 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Útvonal: Sopron-Kapuvár-Győr-Budapest-Nagyvárad-Királyhágó-Torda-Válaszút-Kolozsvár-Torockó-Nagyenyed-Gyulafehérvár-Déva-Brád-Vajdahunyad-Máriaradna-Budapest-Győr-Kapuvár-Sopron

 

 

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

04:25  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

04:40 óra         Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

05:00 óra         Csorna, Kórház előtti buszmegálló

05:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok