Partner ajánlataink

2023-as katalógusunk megjelent! A jobb oldali katalógusok oldalsávból már letölthető,  megtekinthető.

 

 Irodáinkban bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Párizs és a Loire-vidéke

Párizs és a Loire-vidéke

Indulás

2023. júl. 31.

Garantált indulás
Ár310.000 Ft/fő
Időtartam7 nap / 6 éj

idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

2023. július 31-augusztus 6. (hétfő-vasárnap)

 

1.nap Utazás Németországon keresztül Metzbe, a tranzitszállásunkra. Útközben rövid pihenő a hangulatos Regensburgban. Szállás elfoglalása (1 éj).

2. nap Párizs felé folytatva utunkat, Reimsben megnézzük a francia királyok ősi koronázó templomát, a gyönyörű gótikus katedrálist. A középkori mesterek kőfaragásai és a híres „mosolygó angyal” várnak ránk. Továbbutazás Párizsba, ahol a Montparnasse-torony tetejéről találkozunk először a város lenyűgöző látványával, majd a madártávlat után, a világ legelegánsabb sugárútján a Champs Elysées-n sétálunk. Vacsora, majd hajóra szállunk, hogy a vízről is gyönyörködhessünk a városban! Szállás elfoglalása Párizsban (4 éj). 

3. nap: Délelőtt a Cité legnevezetesebb épületét a Notre Dame-katedrálist tekintjük meg (kívülről), majd a királyi kápolna, vagyis a Saint Chapelle csodálatos üvegablakai kápráztatnak el bennünket. Felkeressük a Conciergerie-t, a régi királyi palotát, ahol Marie-Antoinette celláját is látjuk, hiszen a francia forradalom alatt a különleges épület börtönként is működött.  Ebédidő a Latin negyed hangulatos utcácskáiban. Délután a Louvre megszámlálhatatlan kincse közül a legfontosabbakat és legérdekesebbeket művészettörténész tárlatvezetésével fedezzük fel. A fény városának kihagyhatatlan jelképe az Eiffel-torony, természetesen mi is felkeressük. Látogatásunk alatt a lenyugvó nap bearanyozza Párizst és lassan az esti díszkivilágítás fényei fürdetik az Eiffel-tornyot, a Szajna-parti épületeket, a várost.

4.nap: Délelőtt  az Invalidusok dómjában, Napóleon sírjánál tesszük tiszteletünket és bepillantást nyerhetünk az épületegyüttes híres katonai gyűjteményébe is. A délutáni órákat a Napkirály emlékét idézve, Versaillesben töltjük, ahol minden a fényről, a dicsőségről és a hatalomról szól. A kertépítészet különleges alkotása a szökőkutakkal, szobrokkal, medencékkel és a csodálatos virágokkal díszített park. Visszatérve Párizsba, a nap zárásaként a város híres bohém-negyede, a Montmartre következik. A festők terénél figyelhetjük a portrékészítőket, megihatunk egy pohár calvadost, és a Szent Szív-bazilika, vagyis a Sacre Coeur lépcsőiről élvezhetjük a város esti panorámáját.

5. nap Egész napos kirándulást teszünk a Loire-vidékére, ami kitüntetett szerepet játszott a francia királyság történetében. Először a hatalmas méretű  Chambord-kastélyt keressük fel, I. Ferenc álmainak vadászkastélyát, amely a francia reneszánsz építészet kiemelkedő alkotása. Felmegyünk a híres kettős csavart-lépcsőn, megcsodáljuk a tetőterasz díszítését és a kertekre nyíló kilátást.  A Cher-folyó felett ível át a „Hölgyek kastélya”, a lélegzetelállító szépségű  Chateau de Chenonceau. Fénykorát Medici Katalin alatt élte, ő építette a hídra a kétszintes galériát és fényűző ünnepségeket rendezett a meseszép francia kertjeiben.

6. nap Délelőtt vásárlási lehetőség a modern Défense negyedben, majd búcsút veszünk Párizstól, és folytatjuk utunkat Elzász fővárosába, Strasbourgba. Este a szállás elfoglalása (1 éj).

7. nap Délelőtt városnézés Strasbourgban, mely legromantikusabb negyedével, a Petit France-szal bennünket is elvarázsol. Ezután a gótikus katedrálisnak szentelünk figyelmet. Dél körül indulás hazafelé, folyamatos utazás rövid megállókkal. Érkezés a késő éjszakai órákban.

Egyágyas felár: 134.000 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

Belépődíjak: 180 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló 

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok