Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem

Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem

Indulás

2019. júl. 5.

Ár135.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem

Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem

 

1. nap Utazás a kontinentális éghajlatú Horvátországon át az ország műemlékekben leggazdagabb vidékére, a dalmát tengerpartra. Elsőként a magyar emlékekben gazdag Zadart keressük fel, melynek ódon hangulatú utcái elbűvölik a látogatót. A város az ókortól lakott, mely korra az egykori római Forum feltárt emlékei utalnak.  Sétánk során látjuk a város híres templomait, a Szt. Anasztáziát, a Szt. Simont és Szt. Kersovánt. Innen nem messze élvezhetjük a tenger morajlását a tengeri orgona révén. Szállás elfoglalása Sinjben (1 éj).

 

2. nap A délelőtt folyamán megismerkedünk a Krka Nemzeti Park csodálatos látnivalóival Skradinból hajókázva a folyón a szárazföld belseje felé utazva. A kellemes hajókázás után sétálunk a Skradini-zuhogóhoz, mely egy csodálatos vízlépcsőrendszer. Szabadidő után Sibenikbe utazunk, mely a Krka torkolata közelében fekvő gyönyörű város. Stratégiai fontossága miatt erődök védték, melynek legfőbb nevezetessége a Juraj Dalmatinacra által épített Szt. Jakab székesegyház. A város műemlékei (Városháza, loggia) emlékeztetnek a több évszázados velencei korszakra. Továbbutazunk délre, 3 éjt töltünk Bosznia-Hercegovina területén lévő tengerparti üdülővárosban Neumban (3 éj).

 

3. nap A világ egyik gyöngyszemének méltán tartott Dubrovnik lesz a mai kirándulásunk célpontja, ahol helyi idegenvezető mutatja meg számunkra Raguza városának felbecsülhetetlen értékeit, kolostorokat és templomokat, a velencei stílusú városházát, a mindig nyüzsgő piacokat. Szabadidő keretében hajókázásra is van lehetőségünk.

 

4. nap A mai napon fakultatív kirándulás keretében látogatunk egy „más” világba, Bosznia-Hercegovina műemlékekben bővelkedő városába, Mostarba. A várost kettészelő Neretva két partján elterülő város lenyűgöző hatást kelt mecsetjeivel, minaretjeivel és az új keresztény templomokkal. Igazi keleti hangulatot tapasztalunk Kujundzilukban, átsétálva a Csontváry-t is megidéző újjáépített Öreg hídon. Délután folyamán ellátugatunk Medjugorje-ba, Dél-Európa leismertebb és leglátogatottabb kegyhelyére. Majd a Neretva partján fekvő középkori Pocitelj fellegvárat látogatjuk meg és ezután térünk vissza a tengerpartra, ahol még a délután folyamán fürdési lehetőségünk lesz.

 

5. nap Elhagyva Bosznia-Hercegovinát tovább folytatjuk Dalmácia szépségeinek feldolgozását, elsőként Split városáét. A város 2000 év tanúja, hiszen láthatjuk az egykori császári palotát, melyet Diocletianus építtetett. Megtekintjük az egykori pogány szentélyből kialakított keresztelőkápolnát és kisétálunk a gyönyörű pálmafákkal díszített tengerparti korzóra, majd a szabadidő után Trogirba látogatunk. A városban sétálva igazi velencei hangulatot tapasztalunk, hiszen a Velencei Köztársaság idejében kiemelkedő jelentősége volt, melyet a városfal és a Kamerlengo erőd bizonyít. Legnagyobb nevezetessége a Szt. Lőrinc székesegyház, melynek kincstárát is látjuk majd. Második honalapítónknak nevezett IV. Bélára a közeli Király-sziget emlékeztet. Uralkodónk itt talált menedéket a tatár elől. Szállás Sinjben (1 éj).

 

6. nap Búcsúzunk Dalmáciától és hazaútban az ország fővárosát, Zágrábot látogatjuk meg, ahol szent királyaink emlékével találkozunk először, amikor a Kaptolban található székesegyházat tekintjük meg. A városnézést a Gradecen folytatjuk, a parlament, a kormányzói palota és a Szt. Márk templommal. Szabadidő után indulunk az ismertetett útvonalon Magyarországra.

 

Egyágyas felár: 22 500 Ft

BBP biztosítás. 390-580 Ft/fő/nap

Belépődíjak: 250 HRK/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív 4. nap: 4 000 Ft/fő (min. 20 fő jelentkezése esetén)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a fakultatív nap díját, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Útvonal: Győr–Kapuvár–Lenti-Szombathely–Zágráb–Zadar–Skradin-Sibenik–Split–Dubrovnik–Trogir–Biograd-Zágráb–Szombathely–Lenti–Kapuvár–Győr

 

Felszállási helyek és időpontok

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

04:35 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok