Kedves Utasaink!

 

Május 31-ig meghirdetett utakat érintő fontos információk a FONTOS INFORMÁCIÓK részben olvashatók! 

 

Március 18-tól utazási irodáinkban a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) ajánlása szerint a munkatársaink és utasaink védelme érdekében a személyes ügyfélfogadást visszavonásig szüneteltetjük. Addig is mobiltelefonjainkon és e-mail címünkön (https://www.galbusz.hu/hu/elerhetosegek.html) elérhetők vagyunk, otthoni munkavégzés keretében hétfőtől-péntekig 09-15 óráig fogadjuk hívásaikat,  e-mailjeiket.

 

A meghirdetett utazások alakulásáról minden érintettet telefonon értesítünk bármi változás áll be. Szeretnénk Önöket biztosítani arról, hogy döntéseink során utasaink érdekeit tartjuk elsődlegesen szem előtt.

 

Amennyiben olyan utazásra jelentkeztek, mely több időpontban kerül megrendezésre, a korábbi időpontoknál javasoljuk a későbbi dátumra való átfoglalást, mely minden esetben ingyenes. Más programra való átfoglalás is lehetséges, csupán az esetleges különbözet a fizetendő költség.

 

Az esetleges lemondások miatt visszajáró összegeket utalás formájában tesszük meg, szintén ügyelve a személyes kontaktus elkerülésére, irodánkban minimálisra kívánjuk csökkenteni a készpénzforgalmat. Amennyiben nem rendelkeznek saját számlaszámmal, kérjük, kérjék családtagjaik, ismerőseik segítségét ennek ügyintézésében!

 

Gál-Busz Utazási iroda munkatársai

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem

Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem

Indulás

2020. júl. 7.

Ár152.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Egy hölgy utasunk társításra vár!

Dalmácia, a mediterrán gyöngyszem

 

Kísérő idegenvezető: Móritz Adrienn

1. nap Utazás Horvátországon át az ország műemlékekben leggazdagabb vidékére, a dalmát tengerpartra. Elsőként a magyar emlékekben gazdag Zadart keressük fel, melynek ódon hangulatú utcái elbűvölik a látogatót. A város az ókortól lakott, mely korra az egykori római Forum feltárt emlékei utalnak.  Sétánk során látjuk a város híres templomait, a Szt. Anasztáziát, a Szt. Simont és Szt. Kersovánt. Innen nem messze élvezhetjük a tenger morajlását a tengeri orgona révén. Szállás elfoglalása Sinjben (1 éj).

 

2. nap A délelőtt folyamán megismerkedünk a Krka Nemzeti Park csodálatos látnivalóival Skradinból hajókázva a folyón a szárazföld belseje felé utazva. A kellemes hajókázás után sétálunk a Skradini-zuhogóhoz, mely egy csodálatos vízlépcsőrendszer. Szabadidő után Sibenikbe utazunk, mely a Krka torkolata közelében fekvő gyönyörű város. Stratégiai fontossága miatt erődök védték, melynek legfőbb nevezetessége a Juraj Dalmatinacra által épített Szt. Jakab-székesegyház. A város műemlékei (Városháza, loggia) emlékeztetnek a több évszázados velencei korszakra. Továbbutazunk délre, 3 éjt töltünk Bosznia-Hercegovina területén lévő tengerparti üdülővárosban Neumban (3 éj).

 

3. nap A világ egyik gyöngyszemének méltán tartott Dubrovnik lesz a mai kirándulásunk célpontja, ahol helyi idegenvezető mutatja meg számunkra Raguza városának felbecsülhetetlen értékeit, kolostorokat és templomokat, a velencei stílusú városházát, a mindig nyüzsgő piacokat. Szabadidő keretében hajókázásra is van lehetőségünk.

 

4. nap A mai napon fakultatív kirándulás keretében látogatunk egy „más” világba, Bosznia-Hercegovina műemlékekben bővelkedő városába, Mostarba. A várost kettészelő Neretva két partján elterülő város lenyűgöző hatást kelt mecsetjeivel, minaretjeivel és az új keresztény templomokkal. Igazi keleti hangulatot tapasztalunk Kujundzilukban, átsétálva a Csontváry-t is megidéző újjáépített Öreg hídon. Délután folyamán ellátugatunk Medjugorjeba, Dél-Európa leismertebb és leglátogatottabb kegyhelyére. Majd a Neretva partján fekvő középkori Pocitelj fellegvárat látogatjuk meg és ezután térünk vissza a tengerpartra, ahol még lesz fürdőzni.

 

5. nap Elhagyva Bosznia-Hercegovinát tovább folytatjuk Dalmácia szépségeinek feldolgozását, elsőként Split városáét. A város 2000 év tanúja, hiszen láthatjuk az egykori császári palotát, melyet Diocletianus építtetett. Megtekintjük az egykori pogány szentélyből kialakított keresztelőkápolnát és kisétálunk a gyönyörű pálmafákkal díszített tengerparti korzóra, majd a szabadidő után Trogirba látogatunk. A városban sétálva igazi velencei hangulatot tapasztalunk, hiszen a Velencei Köztársaság idejében kiemelkedő jelentősége volt, melyet a városfal és a Kamerlengo erőd bizonyít. Legfőbb nevezetessége a Szt. Lőrinc-székesegyház, melynek kincstárát is látjuk majd. Második honalapítónknak nevezett IV. Bélára a közeli Király-sziget emlékeztet. Uralkodónk itt talált menedéket a tatár elől. Szállás Sinjben (1 éj).

 

6. nap Búcsúzunk Dalmáciától és hazaútban az ország fővárosát, Zágrábot látogatjuk meg, ahol szent királyaink emlékével találkozunk először, amikor a Kaptolban található székesegyházat tekintjük meg. A városnézést a Gradecen folytatjuk, a parlament, a kormányzói palota és a Szt. Márk-templommal. Szabadidő után indulunk az ismertetett útvonalon Magyarországra.


 

Részvételi díj: 152 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 34 000 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, fakultatív kirándulás díját, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

Belépődíjak: 360 HRK  (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív program, min.15 fő jelentkezése esetén:

4.nap: 4700 Ft/fő + belépő nincs

Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

 

01:50 óra       Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

 

02:00 óra       Kongresszusi Központ parkoló, Jagelló u. 1-3.

 

03:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

04.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

04:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

04:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok