Online ajánlatkérés

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Megjegyzés hozzáfűzése
Küldés Busz

 

 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Szentpétervár-Moszkva A csodálatos fehér éjszakák

Szentpétervár-Moszkva A csodálatos fehér éjszakák

Indulás
Ár275 000 Ft/fő
Időtartam11 nap / 10 éj

Szentpétervár-Moszkva

A csodálatos fehér éjszakák

Szentpétervár-Moszkva

A csodálatos fehér éjszakák

 

Útvonal: Sopron–Kapuvár–Csorna–Győr–Rajka–Pozsony–Zsolna–Krakkó-Varsó– Bialystok–Trakai–Vilnius–Riga–Szentpétervár–Moszkva–Helsinki–Tallinn–Riga–Kaunas–Varsó-Pozsony–Győr–Csorna–Kapuvár-Sopron

 

1. nap Folyamatosan utazás Szlovákián át a Vág-völgyében a lengyel fővárosba, Varsóba. Útközben rövid megállók, majd érkezés a kora esti órákban. Autóbuszos városnézés keretében megtekintjük a lengyel főváros legfőbb nevezetességeit, a Fő teret, a dóm környékét. Szállás, vacsora Varsóban (1 éj).

2. nap Reggeli után indulás a Balti államokba, elsőként Litvániába, a legdélibb fekvésű, egyben a legnagyobb és a legnépesebb balti államba. Litvánia volt az első köztársaság, mely elszakadt a Szovjetuniótól: az ország 1990. március 11-én kiáltotta ki függetlenségét és nyerte vissza szuverenitását. Elsőként meglátogatjuk a Trakai vízi várat, mely egy tó közepére épült. Ezt követően a fővárosba, a festői szépségű Vilniusba utazunk. A település építészeti szempontból Kelet-Európa egyik legszebb óvárosával büszkélkedhet. Repülős utasaink Vilniusban csatlakoznak a csoporthoz. Szállás, vacsora Vilniusban (1 éj).                                  

3. nap A mai napon Lettországban teszünk látogatást. Fővárosa Riga a Baltikum legnagyobb városa, mely 2014-ben Európa kulturális fővárosa volt. Útban Riga felé megállunk a különleges hangulattal bíró Keresztek Hegyén, majd városnézés Rigában. Megtekintjük az egykori Hanza város nevezetességeit és sétálgatunk a szűk óvárosi utcácskákban. Este a szállás elfoglalása Rigában, vacsora (1 éj).

4. nap Kora reggeli után utazás Oroszországba. Érkezés Szentpétervárra az esti órákban. Szentpétervár Oroszország legszebb és egyben leggazdagabb városa. Az észak Velencéjeként is ismert városban a folyókon és csatornákon több száz meseszép híd ível át. Szállás elfoglalása (4 éj).

5. nap Reggelit követően felfedezzük a város nevezetességeit. Megtekintjük a Palota teret, a Téli Palotát, Nagy Péter cár lovas szobrát. Délután látogatást teszünk Carszkoje Szeloba, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. A Katalin Palota barokk pompája a mai napig őrzi a cári korok lenyűgöző fénykorát. Délután visszaérkezés a városba, majd az Ermitázst tekintjük meg, ahol gazdag képzőművészeti gyűjtemény kapott helyet (Leonardo, Van Gogh, El Greco, Michelangelo, Rubens, Tiziano…)

6. nap Reggeli, majd folytatjuk az ismerkedést a Néva-parti várossal. Ezután Petrodvorec következik, mely az orosz Versailles-ként ismert. Visszaérkezünk a délutáni órákban Szentpétervárra, s folytatjuk a város további megismerését. Meglátogatjuk a Szent Izsák székesegyházat, a Kazányi székesegyházat és a Nyevszkij Proszpektet, majd szabadprogram.

7. napEgész napos szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség az orosz főváros meglátogatására hálókocsis vonattal. Moszkvai városnézés keretében megtekintjük a Vörös teret, a Kremlt, a Győzelem parkot, a Diadalívet, Bolsojt, GUM-ot, Boldog Vazul-székesegyházat, valamint a kihagyhatatlan Moszkvai metró állomások valamelyikét, helyi vezető kíséretében. Vacsora Moszkvában.  Az esti Moszkva megtekintése után visszautazás Szentpétervárra.

8. nap Délelőtt megtekintjük a Vérző Megváltó Székesegyházat, majd vásárlási lehetőség a városban, mielőtt elhagyjuk Oroszországot. Továbbutazás a finn fővárosba, Helsinkibe. Amennyiben a határátlépés engedi, autóbuszos városnézés Helsinkiben. Este a szállás elfoglalása (1 éj).

9. nap A reggeli órákban megtekintjük Helsinki nevezetességeit. Megtekintjük Helsinki katedrálisát, valamint az ortodox Uszpenszkij-katedrálist. Dél körül kompra szállunk és áthajózunk az észt fővárosba Tallinnba. Este rövid ismerkedés a várossal, majd a szállás elfoglalása (1 éj).

10. nap Reggeli után megismerkedünk az észtek fővárosával. Séta a városban, megtekintjük az Alekszandr Nyevszkij-székesegyházat. Délben keresztülutazunk Észtországon és Lettországon, útközben gyönyörködhetünk a balti táj és a Rigai-öböl szépségében. Este érkezés a szállásra, a litván- lengyel határ környékére (1 éj).

11. nap A nap során folyamatosan utazás hazafelé a lengyel Mazúri Tóvidéken keresztül. Érkezés a késő éjszakai órákban Magyarországra.

 

A programok sorrendje a múzeumi belépők időrendjétől változhat!

Részvételi díj: 275 000 Ft/fő

 

Egyágyas felár: 89 000 Ft/fő

Vízumdíj: 25 000 Ft

Belépődíjak: 135 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív moszkvai program: 65 000 Ft/fő + helyi belépők–minimum létszám 15 fő!

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

BBP biztosítás 18-70 éves kor között: 390-580 Ft/fő/nap

Szállás: 3-4* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban, Varsó (1éj), Vilnius (1éj), Riga (1éj), Szentpétervár (4éj), Helsinki (1éj), Tallinn (1éj), Augustów (1éj)

Moszkvai kiránduláson résztvevőknek 2 éjszaka a vonaton. 

Ellátás: félpanzió (reggel és vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a vízumdíjat, a fakultatív program díját, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra         Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

05:30  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

05:45 óra         Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

06:00 óra         Csorna, Kórház előtti buszmegálló

06:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok