Partner ajánlataink

2024.év újdonsága

Dánia és a csodálatos norvég fjordok világa- luxuskomppal, félpanzióval!

2024.08.05-16.  (12nap/11 éj)

 

Irodáinkban bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Egynapos » Advent » Advent a Salzkammergut tóvidékén – Gmunden és Bad Ischl

Advent a Salzkammergut tóvidékén – Gmunden és Bad Ischl

Indulás Betelt

2023. dec. 3.

Ár22.500 Ft/fő
Időtartam1 nap

Idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

 

 

 

A Salzkammergut történelme szorosan összenőtt a sóbányászattal, évszázadokon át meghatározta a térség fejlődési irányát, amely csak a 19. században változott meg. A középkor „fehér aranya” olyan értéket képviselt, melyet a Habsburg-ház nem akart elveszíteni, így egy zárt térség lett belőle, elszigetelve, egy külön világ fejlődött itt ki. Ennek nyomait keressük az adventi vásárok hangulatában. Látogatásunkat a kerámiájáról híres Gmundenben kezdjük, mely határváros volt a birodalmon belül. A helyi Sóhivatal ellenőrzése alatt tartott mindent és mindenkit, engedély nélkül senki nem léphette át a határt. A 19. századtól azonban minden megváltozott és utazók kedvenc célja lett a tóparti város. Hangulatát mi is élvezhetjük végig sétálva a színes utcákon le a Fő téren található Városházáig, amely kerámia harangjairól vált híressé. Gmundenhez tartozik még a szigetre épült Orth-kastély, mely a Habsburg és a toszkán hercegi család tulajdonában is volt. Ez a történelmi helyszín remek kulisszája volt több filmnek is, de advent idején az egykori vízi vár meghitt hangulatot sugároz. Következő állomásunk Traunkirchen, mely tóparti fekvésén túl egyházi kincsek egész sorával is büszkélkedhet. Ellátogatunk a régi kolostortemplomba és szakítunk idő a helyi vásárra is. A mai napból azonban nem hiányozhat a Salzkammergut szive, Bad Ischl sem. Az egykori császárváros fények tízezrével várja a látogatókat karácsony előtt. A városban több helyen is találunk karácsonyi vásárt. Közben megnézzük a történelmi helyszíneket – császári rezidencia és a hozzá tartozó park, színház, ivócsarnok és a Lehár-villa - ahol Ferenc József császár és Sisi valamint az udvarhoz tartozó nemesi körök és sok művész, köztük Lehár Ferenc is sok időt töltött.

 

Belépődíj:  nincs

Egyénlieg látogatható Orth-kastély : 5 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a csoportkísérő idegenvezető díját, az úthasználati díjakat és a  csoportos utasbiztosítás díját.

 

Felszállási helyek és időpontok

Győr, Városháza oldala járdasziget       05.30 óra

Csorna, Kórházzal szembeni buszm      06.00 óra

Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló:          06.20 óra

Fertőszentmiklós, Elkerülő   buszm       06.35 óra

Sopron, Vasútállomás-Spar oldala:        07.00 óra

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok