Kedves Utasaink!


Felújítási munkálatok megkezdése miatt győri irodánk, a Kazinczy utca 10. szám alól a 100 m-re lévő Győr, Aradi vértanúk útja 2. szám (John Bull Pub étteremmel szemben) alá költözik.

Augusztus 15-től az új helyszínen is a megszokott Gál-Busz színvonallal várjuk Önöket!

A győri iroda elérhetősége: +36 20 9528310

Utazások » Körutazás » Advent » Adventi csemegézés Drezda szilvás finomságaiból

Adventi csemegézés Drezda szilvás finomságaiból

Indulás

2019. dec. 14.

Ár42.300 Ft/fő
Időtartam2 nap / 1 éj

Adventi csemegézés Drezda szilvás finomságaiból

Adventi csemegézés Drezda szilvás finomságaiból

 1. 1 nap: A kora reggeli órákban hagyjuk magunk mögött a határt, hogy a délutáni órákat már Drezda szívében tölthessük. A karácsonyi ünnepekre való vásári felkészülés szokása a német nyelvterületekről indult hódító útjára és ma Közép-Európa több országában vált szokássá. Európa legöregebb adventi vásárát, mely közel 600 éves tradícióra tekint vissza, ma is a szász fővárosban, Drezdában rendezik, mely a korabeli hagyományoknak megfelelően a Striezelmarkt vagyis a Kalácsvásár nevet kapta. Ilyenkor az egész belváros átalakul, a történelmi épületek között közel 250 árus veti meg a lábát és fogadja azt a 2,5 millió vendéget, akik kíváncsiak a szász kézműipar csodáira. Látogatásunk apropója többek között az a hatalmas, 15m magas karácsonyi piramis, mely az Érchegység jellegzetes népi kultúrájában ma is jelen van. A látvány mellett a vidék kulináris különlegességeit is megkóstolhatjuk, mint a „drezdai kalács”, vagy egy puszedli-különlegesség vagy akár az ún. Pflaumentoffel, mely egy aszalt szilvából készült emberke. A forgatagban elfáradva irány a szállás.

 

 1. 2 nap: A délelőtti órákban felfedezzük a város fantasztikus látnivalóit, részben busszal, részben gyalogosan. Az Elba partján elterülő város mindkét oldalon bővelkedik látnivalókban. Buszos városnézéssel kezdjük napunkat a város zöldövezetében, megcsodáljuk az Elba parti palotákat, majd ellátogatunk a Pfund Tejivó pazar, kerámiával díszített székhelyéhez. Elhagyva buszunkat gyalogosan folytatjuk a városnézést a nagyrészt reneszánsz és a klasszicizmus időszakában épült belvárosban és sorra vesszük a látványosságokat, mint a Zwinger, Semper Operaház, székesegyház (Hofkirche), fejedelmi rezidencia, Fürstenzug meisseni kerámiából készült homlokzata, Brühl-terasz, és a rendszerváltás után felépített Frauenkirche. Városnézés után még hagyunk időt a városban, esetleges múzeumlátogatásra vagy csak hogy élvezzük még a szász nagyváros hangulatát. A kora délutáni órákban tele élményekkel indulunk vissza Magyarországra.

 

 1. Részvételi díj:42.300 Ft/fő
 2. Egyágyas felár:9.000 Ft/fő
 3. BBP:   1.000 Ft/fő

  A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat.  A belépődíjak a helyszínen, az idegenvezetőnél fizetendőek.

 4.  Belépődíj: 8,-EUR/fő


 5. Felszállási helyek és időpontok

  04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

  05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

  05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

  05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

  06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok