Utazások » Egynapos » Advent » Adventi készülődés Mariazellben

Adventi készülődés Mariazellben

Indulás Betelt

2019. nov. 30.

Ár9.700 Ft/fő
Időtartam1 nap

A reggeli órákban Mariazell felé vesszük az irányt. Útközben megállunk Mariaschutz híres templománál, majd a Mürz-folyó csodálatos útvonalát követve érkezünk Neuberg-be, ahol a hajdani ciszter rendház gyönyörű gótikus templomát tekintjük meg. Európa egyik leghíresebb búcsújáróhelye a magas hegyekkel övezett kisváros, Mariazell, ahova évente, több mint egy millió zarándok érkezik. A kegyhely számunkra nagy jelentőséggel is bír, hiszen az első gótikus templomát Nagy Lajos királyunk építtette és Mariazell a magyarok legfontosabb búcsújáróhelye. A városkát csodálatos fekvése, temploma és szép épületei miatt, Stájerország ékszerdobozaként is emlegetik. Látogatásunk alkalmával felkeressük a kálváriát, a több mint 300 kis figurát számláló faragott Betlehemet és a háromtornyú kegytemplomot, ahol a toronyban megnézzük a csak az adventi időben látogatható barokk Betlehemet is.

Mariazelli programunk során lehetőség nyílik megtekinteni a híres Pirker mézeskalács manufaktúrát. A sütőkamrában a látogatók megfigyelhetik a munkafolyamatokat és természetesen belekóstolhatnak az ínyencségekbe. A mézeskalács titkára azonban az idegenvezetés keretében sem derülhet fény. A fűszerkombinációkat és a receptet, ugyanis trezorban őrzik. A másfélórás vezetés közben természetesen kóstolásra is lehetőség nyílik.

Ezután látogatást teszünk a bazilika előtt lévő adventi vásárban. Itt eredeti stájer termékeket kínálnak az árusok. Olyan különleges látványosságokkal találkozhatunk, mint a világ legnagyobb adventi koszorúja, az 5 méter magas, 1000 kg eredeti mézeskalácsból épült ház, a mariazelli adventi kalendárium és az angyalok postahivatala.

 

Részvételi díj: 9.700.- Ft/ fő

 

Belépődíj: 7 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

 

Felszállási helyek:

Győr, Városháza oldala:                            06.00 óra

Csorna, Kórház:                                          06.30 óra

Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló:         06.50 óra

Fertőszentmiklós, Elkerülő                     07.05 óra

Sopron, Vasútállomás-Spar oldala:       07.30 óra

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok