Kedves Utasaink!


Felújítási munkálatok megkezdése miatt győri irodánk, Kazinczi út 10. szám alól Győr, Aradi vértanúk 2. szám alá költözik. Augusztus 15-től az új helyszínen is a megszokott Gál-Busz színvonallal várjuk Önöket!

Elérhetőségünk: +36 20 9528310

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Róma - Az örök város

Róma - Az örök város

Indulás

2019. szept. 26.

Ár162.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Róma, az örök város

 

1. nap

Ausztrián át érkezünk Olaszországba. A Pó-síkságot átszelve, az Appenninek lábánál levő Bolognában teszünk rövid látogatást. Megnézzük a híres ferdetornyokat, a Piazza Maggiore középkori épületeit és az egyetemet. Ismerkedünk az olasz életérzéssel, hangulatokkal. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyünkre. (1 éj)

2. nap

Toscana és Umbria gyönyörű vidékein keresztül érkezünk Rómába, az Örök Városba! A római első napunkon a város egyházi emlékei közül a Lateráni Szent János-bazilikát, a Szent lépcsőt, majd a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikát nézzük meg. Szállás Rómában. (3 éj)

3. nap

Mai napunkat a híres Vatikánváros területén töltjük.  Helyi idegenvezető kalauzolásával nézzük meg a Vatikáni múzeumokat, a Sixtus kápolnát és a Szent Péter-bazilikát.  Délután lehetőség nyílik az altemplom megtekintésére, vagy felmenni a kupolába, ahonnan tiszta időben páratlan kilátás tárul elénk. Elsétálunk az Angyalvárhoz, nézelődünk a Tevere parton, majd a Piazza Navona, Bernini híres szökőkútjával és nyüzsgő világával vár ránk.

4. nap

A Római Birodalom fénykorát megidézve, ellátogatunk a Colosseumba, fakultatív belépési lehetőséggel.  A Forum Romanum, a császári fórumok, a Capitolium domb mesél a város múltjáról. Szabadidő a Velence téren, hogy a II. Viktor Emmanuel emlékműről is körbepillanthassunk, majd a belvárosi sétánk során már a reneszánsz és a barokk-kori épületek is megjelennek. A Pantheon, a Santa Maria sopra Minerva-templom Michelangelo szobrával, a Parlament, a Trevi-kút és a Spanyol-tér megtekintése mellett szakítunk időt arra is, hogy közben megkóstolhassuk az olasz fagyit, pizzát, és élvezhessük az olasz dolce vita-t!

5. nap

Róma környékének leghíresebb városa, Tivoli, ami az ókortól kezdődően a városiak divatos nyári szórakozóhelye volt.  Ellátogatunk a Villa d’Este-hez, ahol Liszt Ferenc is sokszor időzött. A villa kertje több alkotásában is visszaköszön. Maga az épület is különleges a reneszánsz freskókkal borított termekkel, de a legérdekesebb látnivaló a park. Rengeteg szellemes szökőkúttal, vízeséssel, gyönyörű virágokkal, érdekes növényekkel teli. Még láthatóak azok a ciprusok, amik Liszt Ferencet is megihlették.  Élményekkel gazdagon folytatjuk az utazást át az Appennineken keresztül az Adria felé.  Szállás Riminiben, ahol igyekszünk arra is időt szakítani, hogy megmártózhassunk az Adria hullámaiban! (1 éj)

6. nap

Egy különleges helyre érkezünk. A Titano-hegy magaslatán a világ legrégebbi köztársasága, San Marino vár ránk. A mini-államhoz még Napóleon is barátsággal közeledett, hogy meg kell őrizni a szabadság példájaként. Ma főleg kedvező vásárlási lehetőségei miatt keresik fel sokan, de a remek italokkal, parfümökkel, bőrárukkal teli kirakatok mellett sétálva eljuthatunk a híres parlamenthez és a bazilikához, ahol a közösséget alapító dalmát kőfaragó, San Marino nyugszik. Megnézhetjük a várakat és sétálhatunk a hegy gerincén húzódó boszorkány-ösvényen is.  San Marinótól búcsúzva indulunk hazafelé. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 162.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 32.000,- Ft/fő

Belépők: 70,- EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Fakultatív program: Colosseum 25 EUR/fő(tájékoztató jellegű ár)

BBP: 390-580,- Ft/fő/nap

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggel és vacsora)

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolást, az úthasználati díjakat, az audio-guide használatot az utazás teljes időtartamára és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépődíjakat, a turistaadót és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Útvonal: Győr-Kapuvár-Sopron-Bologna-Róma-Vatikánváros -Sopron-Kapuvár-Győr


 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok