Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Róma repülőgéppel

Róma repülőgéppel

Indulás

2019. szept. 26.

Ár180.000 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Róma repülőgéppel

Róma repülőgéppel

2019. szeptember 26-30.

1. nap

Autóbuszos transzfer a repülőtérre, majd utazás Rómába. Transzfer a szálláshelyre, és máris belevetjük magunkat a római érdekességek felfedezésébe! A várossal való ismerkedésünket a híres templomokkal kezdjük: megnézzük a Lateráni Szent János-bazilikát, a ragyogó mozaikdíszítésű Falakon kívüli Szent Pál-bazilikát. Róma csodái megismerése mellett a következő napokban szakítunk időt arra is, hogy közben megkóstolhassuk az olasz fagyit, pizzát, és élvezhessük az olasz Dolce Vita-t!

2. nap

Mai napunkat a híres Vatikánváros területén töltjük.  Helyi idegenvezető kalauzolásával nézzük meg a Vatikáni múzeumokat, a Sixtus kápolnát és a Szent Péter-bazilikát.  Délután lehetőség nyílik az altemplom megtekintésére, vagy felmenni a kupolába, ahonnan tiszta időben páratlan kilátás tárul elénk. Megnézzük az Angyalvárat, ami eredetileg Hadrianus császár síremléke volt, de a középkori átalakításoknak köszönhetően sokszor szolgálta a pápákat is, még akár menedéket is adva.  A Tevere parton tovább sétálva jutunk el a Piazza Navona-ra, ahol Bernini híres Folyamok kútjával és nyüzsgő világával vár ránk.

3. nap

A Római Birodalom fénykorát megidézve, ellátogatunk a Colosseumba, fakultatív belépési lehetőséggel.  A Forum Romanum, a császári fórumok, a Capitolium domb mesél a város múltjáról. Közben felkeressük a San Pietro in Vincoli templomban Michelangelo híres Mózes szobrát. Szabadidő a Velence téren, hogy a II. Viktor Emmanuel emlékműről is körbepillanthassunk.  Megkeressük az Igazság száját és átsétálunk a kis Tiberis-szigetre is. Délután a Pantheon, a Santa Maria sopra Minerva-templom Michelangelo szobrával, a Parlament és a Spanyol-tér vár ránk, majd a Trevi-kútnál zárjuk a napot, ahol a legenda szerint megválthatjuk még az Örök Városba való visszatértünket!

4. nap

Délelőtt folytatjuk a belvárosi sétánkat és az ókor különleges emlékével, a Pantheonnal ismerkedünk, majd a Santa Maria sopra Minerva-templom Michelangelo szobrával, a Parlament és a Spanyol tér vár ránk, útba ejtjük a Trevi-kutat ahol a legenda szerint megválthatjuk még az örök városba való visszatértünket! Délután szabad program, hogy egyénileg is élvezhessék Róma szépségét, vásároljanak, nézelődjenek vagy fakultatív kirándulás ként kimegyünk az ostiai tengerpartra! Időjárás függvényében megmártózhatunk a Tirrén-tengerben!

5. nap

Reggeli után bepakolunk a transzfer autóbuszunkba és Róma környékének a felfedezésére indulunk. Megtekintjük Castel Gandolfo-t, a pápa nyári rezidenciáját, a hajdani vulkánok krátereiben kialakult tavakat és megismerkedünk a helyi finomságokkal is, egy borkóstolós uzsonna keretében. Majd irány a repülőtér, hazautazás és transzfer az indulási helyszínekre.

Részvételi díj: 180.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 25.600 Ft

 

Tartalmazza:

  • az autóbusz költségei
  • 4 éj szállás félpanzióval
  • csoportkísérő idegenvezető díja
  • repülőjegy
    • reptéri illeték
  • útlemondási biztosítás

 

Nem tartalmazza:

  • belépődíjak
  • turistaadó
  • BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Belépődíjak: 180 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Felszállási helyek és időpontok:

06:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

06.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

06:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

07:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

07:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok