Milánó és a Lago Maggiore gyönyörű vidéke

(2019. aug. 21-25., 5 nap / 4éj) 

Erdély rejtett kincsei

(2019. okt. 16- 20. , 5 nap / 4 éj)


Dél-Tirol őszi színei és ízei

(2019. okt. 17- 20. , 4 nap / 3 éj)

 

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Ezerarcú Bosznia

Ezerarcú Bosznia

Indulás

2019. aug. 22.

Ár89.000 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

Ezerarcú Bosznia

Ezerarcú Bosznia 1. NAP Utazás Horvátországon át Boszniába. Elsőként a néhány éve feltárt visokói piramist látogatjuk meg, amely messzi földről csalogatja a látogatókat. Idegenvezető kíséretében ismerkedünk a piramis levegőjének egészségre gyakorolt jótékony hatásával, az ásatás eredményeivel. Tovább utazunk Szarajevóba, ahol 3 éjt töltünk.

2. NAP A mai napon az ország fővárosával ismerkedünk, bebarangolva zegzugos utcáit, a térség legnagyobb bazárját, a Bascarsiját. Európa Jeruzsálemének méltán nevezik, hiszen különböző kultúrák és vallások olvasztótengelyének tekinthető. Itt egymás szomszédságában láthatunk zsinagógát, keresztény templomot és mecsetet. Felkeressük az I. világháborút kirobbantó merénylet helyszínét, a délszláv háború remény alagútját. Trebevic hegyéről elénk táruló panoráma teszi felejthetetlenné Szarajevót.

3. NAP Kirándulást teszünk az ország másik részét jelentő Hercegovinába, a csodás szépségű Neretva-folyó mentén. Mostarban sétálva jutunk el az eredeti formában újjáépített Öreg hídhoz, melynek szépsége írókat, költőket, festőket ihletett meg. A Kujundzilukban barangolva igazi keleti hangulatot tapasztalunk, látva munka közben a rézműveseket, szőnyegárusokat. A török ház látogatása során megismerjük a középkori család életét, a Koski-mecsetben a vallási szokásokat. A nap második felében utazunk a Bosnyák Királyság egykori székhelyére, a csodálatos környezetben fekvő Blagajba. A Buna-folyó forrás vidékének természeti szépsége, a derviskolostor misztikus hangulata nyújt maradandó élményt.

4. NAP Körutazásunk utolsó napján az ország történelmi emlékeinek fontos állomását tekintjük meg. Jajce vára magyar emlékeket idéz, hiszen Mátyás király foglalta vissza és tette a bánság székhelyévé. A vizek országának nevezett Bosznia leghíresebb vízesését csodáljuk meg, melynek látványa Csontváryt is megigézte. Ezt követően Horvátországon át térünk vissza hazánkba.

Részvételi díj: 89.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségei, 3 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

A részvételi díj nem tartalmazza:
 belépődíjak, turistaadó, BBP – betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.
Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra BELÉPŐDÍJAK 35 €/fő (tájékoztató jellegű ár) SZÁLLÁS 3 szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban ELLÁTÁS félpanzió (reggeli és vacsora)
 

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:05 óra       Fertőszentmiklós Elkerülő buszmegálló

04:35 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok