Milánó és a Lago Maggiore gyönyörű vidéke

(2019. aug. 21-25., 5 nap / 4éj) 

Erdély rejtett kincsei

(2019. okt. 16- 20. , 5 nap / 4 éj)


Dél-Tirol őszi színei és ízei

(2019. okt. 17- 20. , 4 nap / 3 éj)

 

Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Pilzen, cseh sör és gyógyvíz

Pilzen, cseh sör és gyógyvíz

Indulás

2019. júl. 25.

Ár82.600 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

Pilzen, cseh sör és gyógyvíz

Pilzen, cseh sör és gyógyvíz

 

1. nap

Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Cesky Krumlovba. Az Unesco által is védett városka már fekvéséből adódóan is lenyűgöző. A Vltava-folyó kanyarulatában található kisváros két részre bontható – a Fő tér körüli polgári negyed és a fölé magasodó Várhegy. A gótika és a reneszánsz stílus jegyeit magán hordozó vár épülete később kibővült egy színházzal is, mely egyedülálló emléke a régmúltnak. A kastélyparkból tökéletesen ráláthatunk az óváros díszített homlokzatú színes házaira. Továbbutazás Pilzenbe, a cseh sörgyártás egyik fellegvárába.

2. nap 
Reggeli után elsőször Kladruby-ban állunk meg, ahol felkeressük az ország egyik legnagyobb egyházi épületét. Itt megismerkedhetünk a bencések különleges világával, az „Imádkozz és dolgozz” mottóval. A lélek mellett a test is megköveteli a jó ápolást, tudták ezt már a 19. század elején, mikor is gombamód szaporodtak a fürdővárosok. A délutánt mi is két fürdővárosban, Marienski Lazne-ban – a „Királyok fürdőjében” valamint Frantiskovy Lazne-ban töltjük.

3. nap 
A délelőtti órákban felfedezzük Pilzent. Az egykori Európai Kulturális Főváros nemcsak söréről, hanem egyeteméről és püspöki székhelyéről is híressé vált. Legjelentősebb látnivalói a Fő téren helyet kapott Szent Bertalan-katedrális, a Városháza a Serfőzők próbapadjával, a Tyl Színházzal. A közeli parkban rátalálunk gyermekkorunk felejthetetlen bábjaira - Spejbl és Hurvinek szobraira. Városnézés után ideje betérni a Plzeni Sörgyárba egy pofa sörre. A sörkóstoló után az ország legnagyobb gyógyfürdőjébe, Karlovy Vary-ba utazunk. Gyógyvize mellett gyógynövénylikőréről, a Becherovkáról is ismert, de megkóstolhatjuk a „fürdőostyát” is.

4. nap 
Hazafelé megállunk Ceské Budejovice-ben. A Fő tér árkádjai alatt ma is kereskedők árulják portékájukat. Továbbutazunk Trebonba, ahol rövid sétát teszünk, majd Magyarország felé vesszük az irányt.

 

Részvételi díj: 82.600 Ft/fő

Egyágyas felár: 26.800 Ft/fő

 

Tartalmazza: az autóbusz költségei, 3 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető, audio-guide készülék, útlemondási biztosítás

Nem tartalmazza: belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Belépődíjak:  830 CZK/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban Prágában

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Útvonal:Győr-Kapuvár-Sopron- Cesky Krumlovba –Pilzen-Kladruby- Marienski Lazne- Frantiskovy Lazne-Pilzen-Karlovy Vary- Ceské Budejovice-Trebon- Sopron-Kapuvár-Győr

 

 

Felszállási helyek és időpontok

05:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

06.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

06:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

07:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok