Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Berlin és környéke

Berlin és környéke

Indulás

2019. jún. 3.

Ár127.500 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

 

Berlin és környéke

 

1. nap
Korai indulással folyamatos utazás Csehországon át a német fővárosba. A hosszú utat már Németországban szakítjuk meg egy kisebb séta erejéig az Elba-parti Drezda városában. Az „Elba Firenzéjeként” is nevezett város szépsége felülmúlhatatlan. A világháborús bombázások a rendszerváltásig egy romvárost hagytak hátra. Restaurált Óvárosa gazdag látnivalókban – Semperoper, Zwinger, Frauenkirche, Fürstenzug fejedelmi menete. Továbbutazás a berlini szállás elfoglalására. ( 4 éj )

2. nap
Az egész napot Berlinben töltjük. Az elmúlt 30 évben Berlin hatalmas fejlődésen ment át, mely lassan összeolvasztja a valaha kettévágott várost. A világháború után megélt évtizedek sebei lassan begyógyulnak, így a modern művészet is kap helyet. Busszal és gyalogosan fedezzük fel a várost – Brandenburgi-kapu, Kormányzati Negyed, Kancellári Hivatal, Bundestag, Bellevue-kastély,Opera, Francia Negyed, Berlini-dóm, Alexanderplatz, TV-torony, a volt határsáv épülő negyedei, Checkpoint Charlie, Múzeum-sziget. A városnézést rövidebb szabadidőkkel szakítjuk meg. Lehetőség múzeumlátogatásra.

3. nap

Reggeli után a közeli porosz királyi városba, Potsdamba indulunk, ahol egy napot töltünk el. Ez a ma nyugodt kisváros a II. világháborút lezáró békefolyamatok helyszínéül szolgált. Az Unesco Világörökségi Listáján is helyet kapó Potsdam hatalmas parkjaival és a bennük felépült palotákkal messze földön híresek. A porosz király rezidenciáját egy a Spree-folyóhoz tartozó tóvidékbe álmodta, így születhetett meg egy látványos park és épületegyüttes – Sansoussi-kastély, Szicíliai-kert, Orangerie-palota, Kínai Teaház, Mecset-gépház. De ezen felül város más részei is vonzóak, mint például az Orosz Negyed és a hollandoknak épített mai Óváros. Külső kerületeiről sem feledkezhetünk meg, így hajóra szállunk és a távolabbi palotákat a víz felől kaphatjuk lencsevégre.

4. nap

Elhagyjuk a nagyvárosi nyüzsgést és zűrzavart és a mai délelőttünk egy egészen különleges vízi világban telik, ez a Spreewald területe. Ez a vidék a szorbok és a vendek otthona, az egykori lápvidéket ők szelídítették meg. Csónakjaikkal járjuk be a csatornákkal szabdalt erdőt és közben közelebb kerülünk kultúrájukhoz. Viseletük, nyelvük és konyhájuk ízei is kiemelik őket a német környezetből. Délután visszautazunk Berlinbe, szabadprogram, akár múzeumlátogatás, hiszen itt minden ízlésnek akar látnivaló.

5. nap

Reggeli után elindulunk Magyarország felé. Rendszeres pihenőkkel érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 127.500 Ft/fő

Egyágyas felár: 25.600 Ft/fő

Tartalmazza: autóbusz költségei, 1 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

Nem tartalmazza: belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Belépők: 80 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Útvonal: Drezda-Berlin-Potsdam-Spreewald

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok