Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Lajos király bajor kastélyai

Lajos király bajor kastélyai

Indulás

2019. jún. 5.

Ár66.000 Ft/fő
Időtartam3 nap / 2 éj

Lajos király bajor kastélyai

Lajos király bajor kastélyai

1. nap
Bajorország legendás királya, II.Lajos különleges világába nyerhetünk betekintést kastélyai segítségével. A sort a legnagyobb kiterjedésű, Versailles ihletésű Herrenchiemsee kastélyával kezdjük. A Kanonokok szigete lenyűgöző környezetet biztosít ennek a 100 m széles elegáns homlokzatnak. Termei különleges műgonddal a német kézműipar legjavát sorakoztatja – a díszlépcsőház, tükrös bálterem, a haló, a magán étkező “terülj-terülj asztala”. Továbbutazás tiroli szálláshelyünkre. ( Reutte és környéke)

2. nap
A mai nap ellátogatunk a közeli Hochenschwangauba, ahol a király gyermekkorát, illetve szabad életének utolsó napjait töltött. II. Lajos gyermekkorát egy romantikus lovagvárban töltötte, mely időszak erősen befolyásolta további életét. Az itt megismert legendák ihlették a Neuschwansteini-kastély megépítésére. Legjobb barátja, Richard Wagner nagyszabású operáinak főhősei néznek le ránk a Énekesek termében. A trónteremben szent királyunk, Szent István alakja is megjelenik. Délutén kis sétát teszünk Füssenben, majd visszatérünk a szálláshoz

3. nap
Reggelit követően az egyetlen teljes egészében elkészült linderhofi királykastélyt keressük fel. A hegyek között megbúvó kastély méretei ugyan jóval alatta marad az eddig megismert kastélyokéval, de szépsége felülmúlhatatlan. Gazdag fafaragások, aranyozások, értékes kínai vázák és selymek világa ez. De nem feledkezhetünk meg a park pagodáiról és egy mesterséges barlangról sem, mely a királyi magánszínház volt. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 66.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 20.400 Ft/fő


Tartalmazza: autóbusz költségei, 2 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide készülék

Nem tartalmazza: belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Belépők: 50,- EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


Útvonal: Herrenchiemsee-Hochenschwangau-Füssen-Linderhof

 

Felszállási helyek és időpontok

05:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

06.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

06:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

06:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

07:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok