Milánó és a Lago Maggiore gyönyörű vidéke

(2019. aug. 21-25., 5 nap / 4éj) 

Erdély rejtett kincsei

(2019. okt. 16- 20. , 5 nap / 4 éj)


Dél-Tirol őszi színei és ízei

(2019. okt. 17- 20. , 4 nap / 3 éj)

 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Dél-Toszkána

Dél-Toszkána

Indulás
Ár144.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Dél-Toszkána

Dél-Toszkána

 

1. nap
Kora reggeli indulás után Ausztrián keresztül érkezünk Olaszországba. Köztes pihenőként Udine városközpontjával ismerkedünk. Történelme a római időkig vezethető vissza, de a hunok is formálták múltját. Ismerkedjünk meg a Piazza Libertá épületeivel – Loggia del Lionello, Óratorony valamint a dóm is tartogat látnivalót számunkra. Továbbutazás a Firenze közeli szállásra. ( 1 éj )

2. nap
Ma elindulunk a régió déli vidékei felé. A Chianti-vidék ősi városa Siena, mely a középkori Európa egyik legfontosabb gazdasági központja volt. Zarándokok ezrei érkeztek ide Szent Katalin ereklyéi miatt. A gazdagság kézzel fogható a Városháza, a Dóm , a magánpaloták épületein. Ebben az időszakban ünneplik a sienaiak egyik legnagyobb ünnepüket, a Paliot, mely lóversenye világhírű. Ezen a lovas versenyen a történelmi városrészek küzdenek meg egymással lóháton, a győztes nyeremény egy Máriát ábrázoló selyemzászló. Továbbutazás Monte Oliveto Maggiore kolostorához. A bencésekhez tartozó olivetán rendház festői környezetben épült csodaszép kerengője vár ránk. Korának egyik legnagyobbja, Luca Signorelli munkái nyűgöznek le bennünket. Innen szálláshelyünkre utazunk – Chianciano Terme ( 3 éj )

3. nap
Reggeli után a szűkebb környéket fedezzük fel. Montepulcianoban kezdünk. Az egykori etruszk múlt a házak homlokzatába beépített urnák révén könnyen felfedezhető. Borkultúrája már közel ezer évre tekint vissza. Használjuk ki a kis szabadidőt egy pohár jó vörösbor kóstolására is. Továbbutazás a pápai városba, Pienza-ba. Mai arculatához Pius pápa járult hozzá, a reneszánsz városkép etalonja lett. A helyi ízek mellett sem mehetünk el, juhsajtjai a déli toszkán táj legjavát adják. Következő állomásunk a borosgazdák másik fellegvára, Montalcino. Erődje az olasz függetlenség jelképe. Ennek a varázslatos dombvidéknek egyik ritka kincse Sant’ Antimo. Ezt az egyházi központot a legenda szerint Nagy Károly alapította és falai között még ma is aktív egyházi élet folyik. Szépsége egyszerűségében és harmóniájában rejlik. Este visszatérünk szállásunkra.

4. nap
Ma az egykori Etruszk Birodalom szívébe utazunk. A dombvidék városkái visszarepítenek bennünket egy szinte már elfeledett korba. Sorano az igazi érintetlen Toszkána. Sovanaban is megállt az idő. Kézművesei az etruszkok tudását elevenítik fel, míg egyházi emlékei ritka gyöngyszemeket tárnak elénk. Pitigliano egy tufafennsíkra települt kétszintes város, hiszen a tufa egy „pinceváros” kialakítását is lehetővé tette. A középkorban kultúrák olvasztótégelyeként egy jelentős zsidó közösségnek is otthont adott. Fő látnivalói a katedrális, vízvezeték, középkori őrtornyok és az egykori zsidó negyed. Az etruszk múlt legszebb emlékei a különféle sírok, melyek tájegységenként változóak. Impozáns tufába vájt síremlékei nagyon beszédesek, ilyen a Tomba Ildebranda.

5. nap
Első állomásunk szintén egy etruszk település, Cortona. Felkeressük az egyedülálló etruszk gyűjteményt, mely mérhetetlen értéket képvisel. szabadidő után továbbutazás Arezzoba. Dél-Toszkána egyetlen nagyvárosa az ötvösök és a régiségkereskedők hazája. Ellátogatunk a katedrálisba, megnézzük a eredeti üvegablakait, Gergely pápa sírját, a Piazza Grande árkádos terét, ahol minden évben megrendezik a „Giostra del saracino” lovagi tornát, a Szent Kereszt-legendáját ábrázoló freskóciklus a ferencesek templomában. Búcsúzóként Toszkánától ellátogatunk egy helyi olívaolajoshoz, kóstolási és vásárlási lehetőség. Innen utazunk a Firenze közeli szállásunkra. (1 éj)

6. nap
Korai indulást követően folyamatos utazás Ausztrián át Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 144.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 32.000 Ft/fő


Tartalmazza: autóbusz költségei, 5 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide készülék

Nem tartalmazza: belépődíjak, fakultatív program díja, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Belépők: 50 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Útvonal: Udine-Siena-Monte Oliveto Maggiore-Montepulciano- Pienza –Montalcino-Sant’ Antimo -Sorano-Sovana- Pitigliano- Cortona- Arezzo

 

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

04.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

04:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok