Kedves Utasaink!


Felújítási munkálatok megkezdése miatt győri irodánk, a Kazinczy utca 10. szám alól a 100 m-re lévő Győr, Aradi vértanúk útja 2. szám (John Bull Pub étteremmel szemben) alá költözik.

Augusztus 15-től az új helyszínen is a megszokott Gál-Busz színvonallal várjuk Önöket!

A győri iroda elérhetősége: +36 20 9528310

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Ligúria gazdagon

Ligúria gazdagon

Indulás Betelt

2019. szept. 27.

Ár123.500 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

 

Ligúria gazdagon

 

1. nap
Korai indulás után rendszeres pihenőkkel érkezünk Ausztrián át Olaszországban. Átszeljük a Pó-síkságot és az esti órákban elfoglaljuk szállásunkat a Ligúr-tengerparton Lavagnaban.

2. nap
Napunkat a közeli Rapalloban kezdjük, ahol az I. világháborút követően több békeszerződést is aláírtak. Innen indulunk hajóval Santa Margheritaba. Belvárosa a ligúr illúziófestészet legszebb példáit sorakoztatja fel. Szépsége rövid sétánk alatt bennünket is el fog varázsolni. A Palazzo Durazzo kertjéből pazar kilátás nyílik a szélesre tárt öbölre. Hajónk következő kikötője az antik Delfin-öböl, melyről Portofino is kapta nevét. Ez a kalóztanya egy szűk kis öbölben a filmvilág alakjainak kedvenc üdülője. Érdemes felsétálni a Szent György-templomhoz vagy a világítótoronyhoz. Innen tovább San Fruttuosoba hajózunk, mely Ligúria egyik rejtett kincseihez tartozik. Ezt az egykoron gazdag apátságot ma is csak hajóval vagy gyalogosan lehet megközelíteni. Utolsó szakasza mai hajózásunknak Camogliban végződik, mely település nevét az otthon maradt tengerészfeleségekről kapta. Bazilikája és a tenger felől védelmet nyújtó Sárkány-vár fogad bennünket.

3. nap
Ligúria legismertebb része az öt apró településből álló Cinque terre, mely teraszai a borkultúra és a citromligetek otthona. Levantoból vonattal megyünk Monterossoba, a Cinque terre első településébe. Mint mindegyike e kis falvaknak, ez is egy szűk völgybe épült, színes házai egymást támasztják. Innen hajóval jutunk a szomszédos Vernazzaba, amely a partszakasz egyetlen természetes kikötőjével rendelkezik. A város fölött találjuk a Doria-család erdőjét. Következő állomásunk Riomaggiore, ahol még most is jól elkülönül egymástól a hajósok és a földművesek negyede. Portovenere erődjével és szűk kis sikároraival már a Cinque terre-n kívül vár ránk. Hajózásunk utolsó szakasza katonai kikötőjéről híres La Speziaban ér véget.

4. nap
Reggelit követően a régió fővárosába utazunk. Az Unesco által is védett város megannyi kincse varázsol el bennünket. Genova egyike volt az olasz tengeri köztársaságoknak, mely egészen Napóleon idejéig független maradt. A Dózse-palota, a Szent Lőrinc- katedrális, Jézus Szíve-templom Rubens képével, a Porta Soprana, Kolumbusz háza és a palotanegyed a Strada Nuovan városi sétánk alatt számunkra különleges értékkel bírnak. A közös séta után szabadidőben érdemes megkóstolni a ligúr konyha ízeit is, vagy akár a kikötőben lévő tengeri akváriumot felfedezhetik. Délután továbbutazás a Garda-tavi szállásra. (1 éj)

5. nap
Korai indulás után hazafelé a Wörthi-tónál állunk meg, Élvezzük az osztrák Riviéra hangulatát. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 123.500 Ft/fő

Egyágyas felár: 25.600 Ft/fő

 

Tartalmazza: az autóbusz költségei, 4 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide készülék

Nem tartalmazza: belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Belépők: 60 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Útvonal: Rapallo-Santa Margherita- Portofino­-Camogli-Levanto-Monterosso- Vernazza- Riomaggiore- Portovenere-La Spezia-Genova

Felszállási helyek és időpontok

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok