Milánó és a Lago Maggiore gyönyörű vidéke

(2019. aug. 21-25., 5 nap / 4éj) 

Erdély rejtett kincsei

(2019. okt. 16- 20. , 5 nap / 4 éj)


Dél-Tirol őszi színei és ízei

(2019. okt. 17- 20. , 4 nap / 3 éj)

 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Ravenna, a mozaikok földje

Ravenna, a mozaikok földje

Indulás

2019. aug. 28.

Ár119.800 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Ravenna, a mozaikok földje

Ravenna, a mozaikok földje

 

 

1. nap
Korai indulás után átszeljük Ausztriát és Tarvisionál átlépjük a határt. A part felé haladva megállunk Udineben, felfedezni a Fő tér érdekességeit, mint a napóra, a velencei hatalom jelképei vagy akár katedrális. Továbbutazás Ravenna környéki szállásunkra.

2. nap
Napunkat két parti városnak szenteljük. Délelőttöt Ravennaban töltjük, mely a mozaikművészet világhíres központja. Templomai ókeresztény és bizánci jegyeket viselnek magukon, melyek teljes épségükben nyűgöznek le bennünket másfél évezred múltával is. Legszebb mozaikjait Galla Placidia mauzóleumában, a Sant’Apollinare Nuovo-templomban találhatjuk. De megnézzük Dante síremlékét és Pesaroba menet a város határában álló Classe-templomot. Pesaroba érkezve először a várost védő Sforza-erődöt keressük fel. A város híres szülöttje Rossini, kinek szülőházát a városközpontban találjuk. A „pesaroi hattyú”-ként ismert zeneszerző vígoperái mindenki számára ismerősen csengenek. Egyházi emlékei a római korba repítenek vissza a feltárt padlómozaikoknak köszönhetően.

3. nap
Emilia Romagna fővárosát, Bolognát épületei mellett rendkívül változatos konyhája is méltán teszi ismertté. A város egyházi épületei között a katedrális, mely csillagászati kísérletek helyszíne is volt, a legjelentősebb. Egyházi felügyelet állt az egyetem is, melynek múzeális boncterme különleges emléke az egykori orvosi oktatásnak. A város fölé emelkedő középkori tornyok sem kerülhetik el figyelmünket. Szabadidőben lehetőség nyílik a helyi konyhával ismerkedni. Délután Ferraraba látogatunk. Az Este-család székhelye egykor a Pó-folyó mellett fejlődött. Legszebb épületei az ő uralkodásukhoz köthető – Este-vízivár, a Városháza, a katedrális és harangtornya valamint a Palazzo dei Diamanti más városi palotákkal együtt.

4. nap
A közeli Pó-deltát választjuk a mai nap témájául. Az ország legnagyobb folyója az olasz-francia határon ered és itt torkollik az Adriába. Ez a vízi világ ma a Pó-delta Nemzeti Park keretein belül kínál számunkra látnivalót. Védett élővilága ma Európa egyik legkülönlegesebb területe, ahol flamingók mellett a régi halászkultúra sok máig megmaradt emlékével találkozhatunk. Szálljunk hát hajóra, hogy megismerhessük ezt az egyedülálló édenkertet. A délutánt szabadon tölthetjük az Adria homokos partján.

5. nap
Reggeli után elindulunk hazafelé. Útközben megállunk Aquileiaban, ahol a római kor emlékeivel ismerkedünk az UNESCO-s kisvárosban. Hazaérkezés a késői órákban.

Részvételi díj: 119.800 Ft/fő

Egyágyas felár: 25.600 Ft/fő


Tartalmazza: autóbusz költségei, 4 éj szállás félpanzióval, helyi- és csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

Nem tartalmazza: belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Belépők: 70 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


Útvonal:
Udine- Ravenna – Pesaro - Bologna – Ferrara –Pó-Delta-Aquilea

Felszállási helyek és időpontok

04:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

04.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

04:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok