Utazások » Körutazás » 2 - 4 napos » Dél-Tirol almavirágzás idején

Dél-Tirol almavirágzás idején

Indulás
Ár90.300 Ft/fő
Időtartam4 nap / 3 éj

Dél-Tirol almavirágzás idején

Dél-Tirol almavirágzás idején

 

1. nap
Korai indulással haladunk a Salzburg felé. A Salzach-folyó völgyét követve jutunk el az Alpok szívébe, a Felbertauern-alagúton keresztül először a Dráva majd a Puster völgyébe. Az egykori Tiroli Hercegség területének egy darabja ma Dél-Tirol néven Észak-Olaszországhoz tartozik. Rövid pihenőt tartunk San Candido/Innichenben majd a Neustift-kolostornál. Érkezés Bolzano közeli szállásra.

2. nap
Délelőtt felkeressük a régió központját. Bolzano, a hagyományosan német nyelvű régióban a 20. század politikai változásait követően lett olasz nyelvi sziget. A folyók találkozási pontjában kiépült város árkádos főútja a kereskedelem fellegvára volt. Mussolini időszaka sem hagyta érintetlenül a külső kerületeket. Hírnevet a majd 30 éve megtalált és itt kiállított „jégbe fagyott ember” is öregbíti. A Dél-tiroli Borút mentén sorakoznak a vidék legjobb bortermő vidékei, ahol a tramini bölcsőjét is találjuk. Továbbutazás Trentoba, ahol a keresztény világ egyik legjelentősebb zsinatát tartották. Házainak mesélő homlokzatai, a katedrális épülete avagy a Castello Buonconsiglio a város virágkorát idézik.

3. nap
Elhagyva Bolzanot ma Sisi kedvenc városába utazunk. Útközben felkeressük a gótika korának egyik legszebb szárnyasoltárát Lanaban. Merano mediterrán klímájának köszönhetően a császárné egyik kedvenc helye volt. A város így felkészült az előkelőségek fogadására – kaszinó, ivócsarnok, folyó menti sétány. Középkori magját azonban a tiroli hercegeknek köszönhette, akik a város fölötti kis faluban építtették ki székhelyüket. Dorf Tirol így bennünket is vár. Trautmannsdorf kastélykertje a virágba borult 60 millió almafa mellett a természet legszebb virágait bontja ki nekünk. A kastélyban található turisztikai kiállítás segítségével megismerhetjük, hogyan is utazott Sisi meranoi pihenésére.

4. nap
Reggeli után Dél-Tirol egyik legrégebbi települését keressük fel. Sterzing/Vipiteno már a római korban jelentős kereskedelmi pontja volt az Eisack völgyének. A reneszánszban újjáépülő város ma egységes képet mutat. Továbbutazás az ausztriai Tirolba. Rattenberg üvegfúvó műhelyei teszik hangulatossá az Inn-parti várost. Hazaérkezés a késői órákban.


Részvételi díj: 90.300 Ft/fő

Egyágyas felár: 19.200 Ft/fő

 

Tartalmazza: az autóbusz költségei, 3 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

Nem tartalmazza: belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

 

Belépődíjak: 24 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Útvonal:  Győr-Sopron-San Candido/Innichenben- Bolzano-Trento-Lana-Merano-Dorf Tirol-Trautmannsdorf -Sterzing/Vipiteno-Tirol

 

Felszállási helyek és időpontok

 

05:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

 

05.30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

 

05:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

 

06:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

 

06:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok