Milánó és a Lago Maggiore gyönyörű vidéke

(2019. aug. 21-25., 5 nap / 4éj) 

Erdély rejtett kincsei

(2019. okt. 16- 20. , 5 nap / 4 éj)


Dél-Tirol őszi színei és ízei

(2019. okt. 17- 20. , 4 nap / 3 éj)

 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Csíksomlyó búcsú

Csíksomlyó búcsú

Indulás
Ár89.000 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Csíksomlyó búcsú

 

1. nap

Kora reggel indulással utazás, majd gyalogos-buszos városnézés Nagyváradon. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Utána autóbuszos városnézés Nagyvárad központjában. Utazás a Királyhágón át a Kalotaszeg vidékére, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás felfrissülés, kávézási lehetőség.A délutánt Kolozsvár központjában töltjük, ahol ellátogatunk Mátyás király szülőházához, a Szent Mihály templomba, Mátyás király szobor együtteséhez majd a Házsongárdi temetőbe. Este a szállás elfoglalása Kolozsvárott. Vacsora a szállodában.

2. nap
A reggeli elfogyasztása után továbbutazás Torda irányába ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit.  Ezután Marosvásárhelyre vezet utunk, a székelység fővárosába, ahol sétálunk a Rózsák terén, majd látogatást teszünk a gyönyörű szecessziós stílusban megépített Kultúrpalota épületében. Ezt követően folytatjuk utunkat Korondra, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik a falu iparművészeti remekeinek megvásárlására is. Érkezés Tusnádfürdőre a szállásra, vacsora.

 

3. nap
Csíksomlyó
, a keresztény világ egyik legnagyobb búcsújáró helye. Az itt látható Szűz Mária szobor a világon a legnagyobb, lábának megérintésével minden jóakaratú kívánságunk teljesülhet. Reggeli elfogyasztása után Csíkszereda érintésével indulunk Csíksomlyóra. Kényelmes ruházat és cipő viselete ajánlott. A nap során a somlyói búcsúban veszünk részt, mely 18.00 órakor ér véget. A programok során lehetőségünk nyílik a helyi ételspecialitásokból fogyasztani. Este vacsora a szálláshelyen, Tusnádfürdőn.

4. nap
Reggel rövid városnézés Csíkszeredán: Mikó vár, Petőfi szobor, Taps tér, műjégpálya. Folytatjuk utunkat és Madéfalvára, ahol a Siculicidium emlékoszlopánál hajtunk fejet a madéfalvi veszedelemben elhunyt székelyek előtt. A Gyergyói-medencén és a Pongrác tetőn (1256 m) át megérkezünk Erdély legnagyobb természetes torlasztavához, a Gyilkos-tóhoz. A tóparti séta után megcsodáljuk a messze földön híres Békás-szoros meredek sziklafalait. Késő délután Nyergestetőn rójuk le tiszteletünket az 1848-1849-es forradalom- és szabadságharcban elhunyt katonák előtt. Este érkezés vissza a szálláshelyünkre, Tusnádfürdőre, vacsora.

 

5. nap
 Reggeli után búcsút veszünk „Hargitától” és indulunk Fehéregyházára. Petőfi emlékhely felkeresése következik. 1849. július 31-én a Fehéregyháztól keletre lévő sík mezőn ütközött meg egymással a túlerőben lévő orosz cári csapat és a Bem Apó által vezetett magyar sereg. Az ütközet feltételezett színhelyén Ispánkútnál esett el Petőfi Sándor nemzeti költőnk. Utazásunk következő célpontja Segesvár. Erdély legfestőibb középkori várnegyedét a Világörökség részét képező segesvári vár falain belül találjuk.  A középkorban egyike volt Erdély legfontosabb városainak, mind gazdasági, mind egyházi szempontból.A középkori utcákkal, régi házakkal, díszes tornyok és csipkézett bástyák, meredek lejtésű hegyek, erdővel borított domboldalak lenyűgöző látványt nyújtanak. .A vár egykori közel húsz tornyából és bástyájából kilenc a mai napig épen áll. A város szimbóluma az óratorony, amely a város minden részéből jól látható.  Ezután folyamatosan utazunk Magyarországra rövid pihenőkkel. Késő esti órákban érkezés.

Részvételi díj: 89.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 24.000 Ft

 

Tartalmazza: az autóbusz költségei, 4 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás

Nem tartalmazza: belépődíjak, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Belépődíjak: 20 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Útvonal: Nagyvárad – Királyhágó – Kolozsvár-Torda – Marosvásárhely – Korond – Tusnádfürdő- Csíksomlyó- Csíkszereda – Madéfalva – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Nyergestető- Fehéregyháza-Segesvár

 

Felszállási helyek, időpontok:

04:00 óra Sopron, Vasútállomás-Spar oldala

04:25 óra Fertőszentmiklós, elkerülő

04:40 óra Kapuvár, Spar oldala

05:00 óra Csorna, Kórház buszmegálló

05:30 óra Győr, Városháza oldala-járdasziget

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok