Kedves Utasaink!


Felújítási munkálatok megkezdése miatt győri irodánk, Kazinczi út 10. szám alól Győr, Aradi vértanúk 2. szám alá költözik. Augusztus 15-től az új helyszínen is a megszokott Gál-Busz színvonallal várjuk Önöket!

Elérhetőségünk: +36 20 9528310

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » A Kelet kapuja Isztambul

A Kelet kapuja Isztambul

Indulás

2019. okt. 7.

Garantált indulás
Ár176.500 Ft/fő
Időtartam7 nap / 6 éj

 

A Kelet kapuja Isztambul 

 

 

1. nap Belgrád-Nis

Kora reggeli indulással az Alföldön át mai úti célunk Nis. Utazásunkat a szerb fővárosban, Belgrádban szakítjuk meg. A magyar történelemben Nándorfehérvárként ismert város a törökkel vívott harcban komoly mérföldkő volt. Hunyadi János vezetésével csodával határos módon győzedelmeskedett a magyar sereg. Belvárosában a kultúrák és a korok keveredése ma is jól megfigyelhető. A szállás elfoglalása, vacsora a szállodában.  

 

2. nap Bulgária-Isztambul

Folytatjuk utunkat Törökország egyik legszebb városába, Isztambulba. A város 2010-ben Pécs mellett, Európa egyik kulturális fővárosa volt. A hét dombra épült várossal ma délután először buszos városnézés keretében ismerkedünk, így átfogó képet alkothatunk a milliós metropoliszról. Lenyűgöző épületei részletesen majd másnak tárulnak elénk. Szállás elfoglalása. Vacsora a szálláson.

 

3. nap Isztambul

A reggeli elfogyasztása után gyalogosan vágunk neki a Kelet kapujával. A történelem és az ide érkező kulturális hatások rendkívül színes várossá formálták Isztambult. Mai úti célunk az Atatürk-híd, a Galata városrész, a Galata-torony, az Egyiptomi-fűszerpiac, a Galamb-mecset, az Egyetem, a Galata-híd valamint a Varens-vízvezeték, mely a római kor emlékét őrzi.

 

4. nap Boszporusz-Ázsia

Délelőtt folytatjuk a város megismerését busszal és gyalogosan.  Megtekintjük a világ egyik legnagyobb egyházi építményét a Hagia Sofiat (Isteni Bölcsesség Temploma), majd a török építőművészet csúcspontját a Sultanahmet Camii-t, a híres Kék-mecsetet, a Hippodromot. 

Délután kiránduláson veszünk részt az ázsiai oldalon. A feltartóztathatatlanul fejlődő város ma Ázsia irányába tud már csak terjeszkedni. Ez az ázsiai oldal grandiózus tervek megvalósulásának helyszíne, amit a Boszporuszon átívelő híd és az elkészült alagút is jól mutat. A délutáni órákban egy hajókirándulás következik a Boszporuszon, a tengerszorosról ismerkedhetünk meg a város nevezetességeivel.

 

5. nap Isztambul

II. Mehmet palotája a Topkapi Szeráj meglátogatása következik. Gyönyörű kilátás az Aranyszarv-öbölre és az Atatürk-hídra. Délután a Nagybazár színes forgatagában mi is elvegyülhetünk, mely a világ egyik legnagyobb fedett bazárja. Az épület 200.000m2 területen 4.000 üzlettel várja a vásárolni vagy csak bámészkodni vágyókat.

 

6. nap Tekirdag (Rodostó)

Reggel búcsú kell vennünk Isztambultól, a délelőtti órákban érkezés Tekirdagba az egykori Rodostóba. Ez a város mindenki emlékezetében a magyar történelem egyik legnagyobb alakjával forrt össze, így a Rákoczi-ház a mi városlátogatásunkból sem hiányozhat. Emellett felkeressük a  Rüstem Pasa-dzsámit, majd továbbutazunk a török-görög-bulgár hármas határnál fekvő kisvároson, Edirnen keresztül Bulgáriába. Este amennyiben időnk engedi rövid sétát teszünk a kivilágított Szófiában. Szállás elfoglalása.

 

7. nap Szófia – Magyarország

A reggeli elfogyasztása után városnézés Szófiában (Nezavizimoszty-tér), majd délben indulás hazafelé. A nap során folyamatosan utazunk Nis, Belgrád, Szeged útvonalon. Hazaérkezés az esti, éjszakai órákban. 

 

Az Isztambuli program a hajó indulásától függően változhat!

 

Az utazáshoz útlevél szükséges, melynek a hazautazástól számítva még hat hónapig érvényesnek kell lennie, különben a török hatóságok megtagadhatják a beutazást az országba.

Részvételi díj: 176.500 Ft/fő

Egyágyas felár: 38.400 Ft/fő

 

Tartalmazza: autóbusz költségei, 6 éj szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide készülék

Nem tartalmazza: belépődíjak, hajójegy, turistaadó, BBP - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra.

Belépők: 100 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 
Útvonal: Sopron-Győr-Belgrád – Nis - Isztambul – Tekirdag(Rodostó) – Szófia
 

Felszállási helyek és időpontok

05:00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

05:25  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

05:40 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

06:00 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

06:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

 

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok