Kedves Utasaink!


Felújítási munkálatok megkezdése miatt győri irodánk, Kazinczi út 10. szám alól Győr, Aradi vértanúk 2. szám alá költözik. Augusztus 15-től az új helyszínen is a megszokott Gál-Busz színvonallal várjuk Önöket!

Elérhetőségünk: +36 20 9528310

Utazások » Egynapos » Belföld » Szegedi Halászléfőző Fesztivál

Szegedi Halászléfőző Fesztivál

Indulás

2019. szept. 7.

Garantált indulás
Ár12 000 Ft/fő
Időtartam1 nap

 

A hajnali indulást követően a késő délelőtti órákban érkezünk el a halászlé egyik fővárosába, Szegedre. A szegedi halászlé a magyar konyha egyik klasszikus eleme, de elkészítése nagy gyakorlatot, a magyar konyha ízének szeretetét és mindenekelőtt jó minőségű, hazai halat igényel. Ezen a napon itt a hal a főszereplő.

Szombat reggel minden halászlé-rajongó lázasan készülődik a nagy halléfőző versenyre. Mára a Tisza mindkét partján „főzőállások” sorakoznak, hiszen az elmúlt 23 évben a kis főzőcskézés nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát. A reggeli megnyitót követően kezdődhet a hal előkészítése, makói hagymából, a halcsontokból és fejből hallé készítése és egyéb fortélyok bevetése. Nem maradhat el a szegedi paprika vagy, ahogy régen nevezték, a „török bors” sem, melyet 11 órakor egy paplanernyős hoz majd az óriásbográcshoz. Míg fő a halászlé, addig használjuk ki a lehetőséget, hogy kicsit közelebbről is megismerjük a város szépségeit – Dóm tér, Városháza, Tisza-szálló, „Sóhajok hídja”. Ezután vegyüljünk el a tömegben, szimatoljunk bele a bográcsokba és a kézműves portékák között biztosan találunk majd vásárfiát is. A hangulatot jó zenék és tánccsoportok dobják fel. Idővel azonban búcsút kell mondanunk ennek a kavalkádnak és késő délután ( 17.00-18.00 között ) elindulunk hazafelé.

 Részvételi díj: 12.000 Ft

Felszállási helyek és időpontok:
 

05.00 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

05:25  óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

05:40 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                

06:00 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

06:30  óra        Győr, Városháza oldala – járdasziget

 

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2019

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok