ELŐADÁS FŐBB ÚTJAINKRÓL SOPRONBAN ÉS GYŐRBEN!


Négy körutazás, érdekességek, új belföldi utazásaink rövid bemutatása.
Nyereménysorsolás: 1 fő részére a bemutatott 4 körutazás egyikén ingyenes részvételi lehetőség!  Várjuk Önöket szeretettel! Ingyenes autóbuszos transzfert biztosítunk oda és visszaútra.

Részvételi és transzfer igényét kérjük irodánk egyikében jelezze telefonon vagy személyesen a létszámkorlát miatt!

SOPRON  01.24: Evangélikus Egyházközség, Színház u 27, nagyterem, 1.emelet.
Kezdés: 17:30
Előadók: Sümeghy Gyöngyi és Pajter Martina.
Bemutatott utak: Andalúzia, Francia Riviéra, Szentpétervár, Párizs.

Győr 01.31: Leier City Center, Hunyadi u 14, 1. emelet, Baross terem (a főbejáraton keresztül, lifttel megközelíthető). Kezdés: 17:30
Előadók: Sümeghy Gyöngyi és Pajter Martina
Bemutatott utak: Korfu, Elba, Svájc, Rajna hajóút.

Transzfer indulási időpontok 01.24: Győr: 15.50 óra Városháza oldala – Kapuvár, Spar : 16.40 - Sopron érkezés: 17.20 óra,
01.31 indulás Sopron GYSEV Pu. 15.50 - Kapuvár Spar: 16.30 óra - Győr érkezés: 17.20 óra. 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Francia Riviéra a Rhône torkolatáig

Francia Riviéra a Rhône torkolatáig

Indulás

2020. máj. 23.

Ár270.000 Ft/fő
Időtartam7 nap / 6 éj

 Egy hölgy utasunk társításra vár!
 

Francia Riviéra a Rhône torkolatáig

 

Kísérő idegenvezető: Pajter Martina

  1. 1 nap: Korai indulással szeljük át Ausztriát és útközben megállunk Vicenzaban. Palladio városa ma is bőven nyújt látnivalót – Teatro Olimpico, belváros palotái vagy Palladio fő műve a „Basilica Palladiana”. Utunkat folytatjuk Bergamo felé, majd elfoglaljuk szállásunkat ( 1 éjszaka )

  2. 2 nap: Reggeli után indulunk tovább az egykori Olasz Királyság első székhelye felé. Torino a hatalmas Savoy-ház központjaként lett az ország fővárosa. Mára egy milliós várossá nőtte ki magát, mely királyi palotájával, antik emlékeivel, a város jelképeként szolgáló Mole Antonelliana épületével és nem utolsó sorban a torinói dómmal hívogatja a turistákat. Itt őrzik a keresztény világ egyik legfontosabb ereklyéjét, a torinói leplet. Továbbutazás a provence-i szállásra ( 3 éjszaka )

  3. 3 nap: A mai napot Arles városának és a Rhône torkolatvidékének szenteljük. Arles már a római kortól kezdődően a folyónak köszönhetően fontos kereskedelmi város volt. Ennek megfelelően gazdag történelmi emlékekben is – amfiteátrum, Saint Trophime-katedrális híres kerengőjével, városháza, valamint van Gogh emlékhelyek. Városnézés és kis szabadidő után felkerekedünk a Camargue vidékét bejárni. Ez a védett természeti környezet nyújt otthont a flamingóknak és a camargue-i lovaknak. Sópárló medencéiben ma is „sóvirágot” gyűjtenek. Saintes-Maries-de-la-Mer búcsújáró települése és az egykori keresztes hadjáratok kiindulópontja, Aigues-Mortes sem maradhat ki a programunkból.

  4. 4 nap: A délelőttöt a közeli Nimes városában kezdjük. A rómaiak a város szinte minden pontján ma is előkerülnek, hiszen grandiózus amfiteátruma mellett a Források kertjében római szentélyek és egy fürdő is fennmaradt. A Maison Carrée antik szentélye nyit utat a középkori, szűk, kusza belváros felé. A várost egykor ellátó vízvezeték legszebb eleme, a Pont du Gard a következő állomásunk. Innen a pápák „babiloni fogságának” helyszínét, Avignont keressük fel. Majd egy évszázadot töltöttek itt a pápák a számukra kiépített valóságos erődben. Belső terei ma is hűen őrzik a múlt történéseinek emlékét.

  5. 5 nap: Ma újra kelet felé fordulunk. Első állomásunk a régió fővárosa. Marseille mára egykori koszos kikötővárosi hírét levetkőzte. A kontinens egyik legnagyobb kikötője az antik kor óta vonzotta a kultúrákat, melynek számtalan emléke ma is megcsodálható – régi kikötő, katedrálisai és erődjei. Amennyiben a tenger hullámzása ezt megengedi egy különleges kirándulással zárjuk ittlétünket fakultatív program keretében. A Calanque aprólékosan felszabdalt tengerpartja apró öblök sokaságával vár bennünket. Egyik ámulatból esünk a másikba, leírhatatlan természeti szépségben lesz részünk. Marseille-be visszatérve innen már busszal folytatjuk utunkat és foglaljuk el szállásunkat Cannesban. ( 2 éjszaka )

  6. 6 nap: Mai programunk első állomása Európa egyik miniállama, Monaco. A Grimaldi család évszázadok alatt hozta létre a Földközi-tenger aprócska, de tündöklő ékkövét. A család székhelyét még ma is a sziklafennsíkra épült erőd adja, mely előtt naponta díszes őrségváltást tartanak. Óvárosa alatt a kikötőkben yacht-csodák ringatóznak. Kaszinója előtt minden évben a sebesség megszállotjai rójják a köröket. Egyszerűen lenyűgöző! A napot Eze Village középkori házai között folytatjuk, majd a délután vége felé visszatérve a szállásra hagyunk időt még Cannes pálmafás sétányára, a Croisette-re is.

  7. 7 nap: Reggeli után ideje tovább állni. Ma elsőként Nizza vár ránk. Franciaország egyik legnagyobb városa különleges hangulattal bír. Régi halásznegyede a tengerparti sétány szomszédságában - Promenade des Anglais - minden nap a virágpiac otthona. Házai között a francia és az olasz hangulat keveredik a századforduló stílusának megfelelően. A Belle Epoque legszebb épületei közé sorolják a Negresco patinás szállodáját. Szabadidőnkben tegyünk egy sétát a Massena téren! Következő állomásunk San Remo, már olasz földön van. Ez a teraszosan kiépült, a tengerparttól púpra felkúszó település a századforduló idején a turizmus egyik fellegvára volt. Ezt egészíti ki a helyiek szűk sikáróraiból álló Pigna óvárosi rész. Továbbutazás szállásunkra Alessandria felé.

Reggeli után indulunk vissza Magyarországra megfelelő, köztes pihenőkkel. Érkezés az esti órákban.
 
 

Részvételi díj: 270 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 78 000 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

Belépődíjak: 107 EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3* és 4*szálloda, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


Felszállási helyek és időpontok

03:00 óra       Budapest, Hősök tere

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok