Partner ajánlataink
Új programjaink!

Körös-vidék -Gyula 2020.11.05-08/ 4 nap

Hajdúság és Nyírség 2020.11.12 - 15 / 4 nap

 
Értesítjük kedves utasainkat, hogy a világ valamennyi országa  utazásra nem ajánlott térségbe lett sorolva 2020. szeptember 01-től. A korlátozás 30 napig érvényes az alábbi utazási feltételekkel: Magyarországra visszaérkezve 2 hét házi karantén, vagy Magyarországon  készült  2 teszt szükséges, 2 nap eltéréssel, a tesztek kiértékeléséig házi karantén az előírás.
A fentiek miatt szeptemberre meghirdetett külföldi 1 és többnapos utazásainkat lemondjuk.
Minden érintett utasunkat értesítjük, kérjük türelmüket!
 
Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy szervezett utazásaink körültekintően, naprakész információkkal felkészülten szervezzük, tervezzük. Egynapos utak esetében csak úgy lépünk országhatárt, ha utasainkat oda és hazaútban biztonsággal tudjuk szállítani, 14 napos karanténkötelezettség nélkül!!
Egynapos programok esetén biztosítani tudjuk, hogy ha ilyen intézkedések történnek értesítjük utasainkat és lemondjuk az utazást és a befizetett összegeket maradéktalanul visszafizetjük! Utas kérésre történő lemondás esetén továbbra is a szerződésben foglalt kötbérsáv van érvényben.
 
 
Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Rajna és Mosel hajóút

Rajna és Mosel hajóút

Indulás

2020. okt. 20.

Ár268.800 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

Rajna és Mosel hajóút

Rajna és Mosel hajóút

 

Kísérő idegenvezető: Pajter Martina

  1. 1.nap Az éjszakai órákban indulunk Kölnbe, ahol a kikötőben 15.00 órától már elfoglalhatjunk kabinjainkat. 17.00 órakor hagyjuk el Köln rakpartját és ezzel megkezdődik Európa legszebb folyóin utazásunk. A következő napokban a Rajna és a Mosel mellett született városokkal és falvakkal, valamint egy világszerte híres borkultúrával ismerkedünk. Rendezkedjünk be egy kellemes útra és élvezzük a hajó nyújtotta kényelmet és teljes ellátást.  

  2. 2. nap. Az éjszaka leple alatt már elhagyjuk a Rajna medrét és reggelre már a Mosel kanyargós vízi útján hajózunk. Első állomásunk Cochem. Reggeli után elhagyjuk a hajót és felfedezőútra indulunk gyalogosan. Cochem jelképe a Reichsburg már messziről jól kivehető, hiszen mint egy korona emelkedik a kisváros fölé, melyet még ma is zömök városfal fog közre. Favázas házai teszik jellegzetessé a belvárost. Ebédre visszatérünk a hajóra és egy zsilipen átemelve haladunk tovább Alken felé. A Mosel-vidék egy másik impozáns várát találjuk itt, mely egyben egyike a legöregebb váraknak. Középkori házai között felsorakoznak a környék legjobb boros gazdái, de építészeti finomságokra is érdemes kitérni akár a Szent Mihály-kápolna freskói révén. Visszatérünk a hajóra

  3. 3. nap Reggelre Rüdesheimbe érkezünk, vagyis visszatérünk az éjszaka az Unesco által is kiemelt Rajna vizére. Rüdesheim, melynek szűk utcák által szabdalt belvárosa a középkorból ered. Leghíresebb utcája a Drosselgasse, mely a legszebb patinás fogadókkal büszkélkedhet. Az utca végén újra libegőre szállhatunk, elsuhanva a teraszos szőlőskertek felett, hogy fáradság nélkül jussunk fel a híres Niederwald-emlékműhöz. Ez az emlékmű az 1871-es német egységet jelképezi, vagyis a II. Német Birodalom kialakulását. Használjuk ki az időt a „rüdesheimi kávé” megkóstolására. Délben újra visszatérünk a hajóra és továbbhaladva élvezhetjük a számtalan Rajna-menti vár látványát, a lassan elszíneződő szőlőlevelek harmóniáját. Közben elhaladunk a legendás „Loreley” alakja előtt is. Délután befutunk Koblenz kikötőjébe. A Mosel és a Rajna összefolyásában Vilmos császár fogad bennünket lovasszobrával. A folyó egyik oldalán emelkedik az Ehrenbreitstein-erőd, ahová megint egy libegővel jutunk fel kényelmesen. Ez a pont a történelem minden időszakában kiemelt fontossággal bírt, amit az erőd hatalmas méretei is jól bizonyítanak. Visszatérünk a hajóra és az éjszakát Koblenzben töltjük.

  4. 4. nap Délelőtt még Koblenzben maradunk, ahol a belvárossal ismerkedünk helyi idegenvezető társaságában. Az ebédet természetesen ma is fedélzeten fogyasztjuk el és lassan indulunk tovább Remagenbe. Innen a Gál Busz autóbuszával teszünk egy kis kitérőt a szomszédos borvidékre. Az Ahr-folyót követve jutunk egyre tovább a szőlőskertek között elérve Ahrweiler középkori házait és kis pihenőre megállunk itt is. A völgy egyre szűkülő mélye rejti még Mayschoss falvacskát, ahol betérünk egy helyi pincészetbe, jó alkalom ez a helyi ízeket emlékezetünkbe vésni. Késő délután visszatérünk a hajóra és készülődhetünk az utolsó estét megkoronázó gálavacsorára. Ez az ünnepi hangulat remek lezárása ennek a különleges utazásnak, élvezzük ki minden percét! Éjszaka továbbhajózunk Köln felé.

  5. 5. nap Reggel érkezünk vissza a kiindulópontként már megismert Kölni kikötőbe, ahol reggeli után elhagyjuk kabinjainkat és megkezdjük utazásunkat hazafelé. Élményekkel telve gyorsan fogynak a kilóméterek Magyarországig. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: Hajón 2 fős kabin: 268 800 Ft/fő

                         Strauss 2 fős kabin: 292 000 Ft/fő

Egyágyas felár: elhelyezés 2 ágyas kabinokbam, egyágyas elhelyezés  csak lekérésre van lehetőség, háromágyas elhelyezésre nincs lehetőség

A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat

  • Szolgáltatások:
    hajó Amadeus Classic, kabinok igénynek megfelelően WC és zuhany, teljes ellátás, 3 főétkezés ( első este vacsorától az utolsó reggel reggeliig ), edéb és vacsora után kávé vagy tea, welcome drink, gála-vacsora, délutáni süti, tea vagy kávé függően a programtól naponta, éjféli falatok naponta, német nyelvű hajós kísérő, a hajós programokon való részvétel ( esti zenei szórakoztató műsor), csomagszállítás a busztól a kabinokig és vissza, egy útikalauz kabinonként, kikötó díjak

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, italfogyasztás, borravaló (ajánlott napi összeg 5-7 EUR), BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

Belépődíjak: 33 EUR/fő(tájékoztató jellegű ár)

Szállás: Hajó Amadeus Classis, Haydn, Strauss elnevezésű  2  fős kabinokban

Ellátás: Teljes ellátás  (első nap vacsorától utolsó nap reggeliig)Felszállási helyek és időpontok

22:30 óra       Budapest, Hősök tere  (2020.10.20.)

00:00 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

00:30 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

00:50 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

01:05 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

01:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2020 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok