Partner ajánlataink

2022 évi, többnapos programjaink listája már letölthető  a jobb oldali sáv jövő évi ajánlatok menüpontjából!

 Teljes kínálatunk január végéig feltöltésre kerül az utazások menüpontba. Nyomtatott katalógusunk tervezetten február közepén jelenik meg.

 

2022 - előfoglalási kedvezmény 3 vagy többnapos utakra:

  • - június 01-ig induló körutazásoknál a teljes részvételi díj 2022. február 28-ig történő befizetése esetén, 5% kedvezmény (max: 14 000 Ft/fő)
    - június 02-től induló körutazásoknál a teljes részvételi díj 2022. március 31-ig történő befizetése esetén, 5% kedvezmény (max: 14 000 Ft/fő)

 

Covid beutazási feltételekről a konzuli szolgálat honlapján tudnak tájékozódni, kiválasztva a célországot:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Svájc – a „legek” földje

Svájc – a „legek” földje

Indulás

2022. jún. 28.

Ár208.500 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Svájc- Genfi-tó és Matterhorn

2022. június 28.-július 03. (kedd-vasárnap)

 

  1. 1. nap: Korai indulás követően érjük el Ausztriát. Az utazást majd Tirolban, Rattenberg városában szakítjuk meg, mely valaha a Tiroli Hercegség határ- és vámállomása volt. Gazdagságáról házai ma is büszkén tanúskodnak. Továbbhaladva az Inn völgyében jutunk el Ausztria másik felére, hogy elfoglaljuk vorarlbergi szállásunkat.

  2. 2. nap: Reggeli után irány a szomszédos Svájc. A mai napon az ország két gyöngyszemével ismerkedünk meg. Luzern, hasonlóan sok más városhoz vízpartra épült, mely fejlődésében nélkülözhetetlen tényező volt. Itt több kereskedelmi útvonal is találkozott, kereskedőházak Európa minden szegletéből kínálták áruikat. A pénzből jutott bőven építkezésre is: a Kapell híd, a jezsuiták hatalmas temploma és rendháza, a Városháza vagy akár a molnárok Spreuer hídja. A Musegg-fal majdnem egy km-es darabja is ránk vár. Másik állomásunk az ország fővárosa. Bern az Aare-folyó kanyarulatában épült, kihasználva annak természetes védelmét. Az ország legmagasabb templomtornyát itt a fennsíkon találjuk, akárcsak a Zytglocke játékos óraszerkezetét, polgári házak katonás sorát avagy a legszebb díszkutakat. A parlament épülete azonban már az újkor szülöttje, ahol az „egy mindenkiért, mindenki egyért”-elv érvényesül. Továbbutazás a szállásra 

  3. 3. nap: A mai nap a Genfi-tóé lesz. Szállásunkat elhagyva bepillantást nyerhetünk a Savoy-család egyik vízi várába, a Chillon-várba. Utána Montreux-n keresztül célunk Genf lüktető városa, mely a francia kultúra színes fellegvára. A tó nyugati csücskében helyet kapó város szintén többszintes, jól védhető Felsővárosának központja a reformáció központja is. Fel kell keresnünk a Reformáció falát, a katedrálist Kálvin székével, majd az Alsóváros palotái következnek, a virágórával és a tóban lévő hatalmas szökőkúttal, a Jet d’eau-val. Több nemzetközi szervezet is itt alakította ki székhelyét a modern külvárosban. 

  4. 4. nap: Ma „óriásokkal” ismerkedünk meg, melyek, mint egy hatalmas pajzs védik Svájc déli határát. Célunk a Rhone-völgy egyik leágazó völgye, mely közel kétszáz éve csalogatja a hegymászókat. Zermatt az alpinizmus bölcsőjének is tekinthető, a Matterhorn csúcsát ma is innen hódítja meg a hegymászók sokasága. Mi túracipő nélkül is felemelkedhetünk a 4000 m-t is meghaladó csúcsok közé. Egyik sokak által kedvelt pontja ennek a vidéknek a Gornergrat (3.100m), melyet az érdeklődők fogaskerekűvel érhetnek el. Innen felejthetetlen kilátás nyílik a Matterhorn hegyes fokára, ahol az ember eltörpül a természet „nagyjai” között. Ha valaki azonban csak alacsonyabb magasságokba vágyik, neki a Sunnegga (2.100m) pontját ajánljuk.

  5. 5. nap: Reggeli után elhagyjuk a Genfi-tó környékét. Utunkat  és a Rhone völgyében haladva egy különleges népcsoport - a wallser németek - építészetével ismerkedünk. Fából készült épületeinek különleges díszítése és praktikus megoldásai, mint az „egérgátak” fotóra kívánkoznak. A Rhone-folyón épített függőhíd kihagyhatatlan számunkra is. A folyó forrását ma is a Rhone-gleccser képezi. A hegyvidék bizony komoly akadályt jelentett évszázadokig az ember számára. Megoldást a vasút kiépítése hozott itt is. A Furka-vasútvonal gőzösei még ma is közlekednek és ezzel a vonattal a századfordulóra lépünk vissza, amikor turisták özöne választotta ezt a kényelmes utazási módot Svájc megismeréséhez. A késő délutáni órákban érjük el a vorarlbergi szállást.

  6. 6. nap: A kora reggeli órákban elindulva rendszeres pihenőkkel érjük el Magyarországot.

 

Részvételi díj: 208.500 Ft/fő
Egyágyas felár: 44.400 Ft/fő

 

 A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat, Chilloni-vár helyi vezetés díját és Furga gőzös költségét 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: kb. 126 CHF/fő (tájékoztató jellegű ár)
Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

KATALÓGUS 2021 - többnapos utazások EGYNAPOS KATALÓGUS 2021

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2022 évi, többnapos programajánlataink

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok