Kedves Utasaink!

 

Május 31-ig meghirdetett utakat érintő fontos információk a FONTOS INFORMÁCIÓK részben olvashatók! 

 

Március 18-tól utazási irodáinkban a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) ajánlása szerint a munkatársaink és utasaink védelme érdekében a személyes ügyfélfogadást visszavonásig szüneteltetjük. Addig is mobiltelefonjainkon és e-mail címünkön (https://www.galbusz.hu/hu/elerhetosegek.html) elérhetők vagyunk, otthoni munkavégzés keretében hétfőtől-péntekig 09-15 óráig fogadjuk hívásaikat,  e-mailjeiket.

 

A meghirdetett utazások alakulásáról minden érintettet telefonon értesítünk bármi változás áll be. Szeretnénk Önöket biztosítani arról, hogy döntéseink során utasaink érdekeit tartjuk elsődlegesen szem előtt.

 

Amennyiben olyan utazásra jelentkeztek, mely több időpontban kerül megrendezésre, a korábbi időpontoknál javasoljuk a későbbi dátumra való átfoglalást, mely minden esetben ingyenes. Más programra való átfoglalás is lehetséges, csupán az esetleges különbözet a fizetendő költség.

 

Az esetleges lemondások miatt visszajáró összegeket utalás formájában tesszük meg, szintén ügyelve a személyes kontaktus elkerülésére, irodánkban minimálisra kívánjuk csökkenteni a készpénzforgalmat. Amennyiben nem rendelkeznek saját számlaszámmal, kérjük, kérjék családtagjaik, ismerőseik segítségét ennek ügyintézésében!

 

Gál-Busz Utazási iroda munkatársai

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Svájc – a „legek” földje

Svájc – a „legek” földje

Indulás

2020. jún. 16.

Ár162.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Svájc – a „legek” földje

 egy hölgy utasunk társításra vár!

 

 

hölgy utasunk társításra vár!

 

Svájc – a „legek” földje

  

Kísérő idegenvezető: Kálmán Lajos

 

 1.nap Korai indulás követően érjük el Ausztriát. Az utazást majd Tirolban, Rattenberg városában szakítjuk meg, mely valaha a Tiroli Hercegség határ- és vámállomása volt. Gazdagságáról házai ma is büszkén tanúskodnak. Továbbhaladva az Inn völgyében jutunk el Ausztria utolsó tartományába, hogy elfoglaljuk vorarlbergi szállásunkat.

2.nap Reggeli után irány a szomszédos Svájc. A mai napon az ország két gyöngyszemével ismerkedünk meg. Luzern, hasonlóan sok más városhoz vízpartra épült, mely fejlődésében nélkülözhetetlen tényező volt. Itt több kereskedelmi útvonal is találkozott, kereskedőházak Európa minden szegletéből kínálták áruikat. A pénzből jutott bőven építkezésre is: a Kapell híd, a jezsuiták hatalmas temploma és rendháza, a Városháza vagy akár a molnárok Spreuer hídja. A Musegg-fal majdnem egy km-es darabja is fennmaradt. Másik állomásunk az ország fővárosa. Bern az Aare-folyó kanyarulatában épült, kihasználva annak természetes védelmét. Az ország legmagasabb templomtornyát itt a fennsíkon találjuk, akárcsak a Zytglocke játékos óraszerkezetét, polgári házak katonás sorát vagy a legszebb díszkutakat. A parlament épülete azonban már az újkor szülöttje, ahol az „egy mindenkiért, mindenki egyért”-elv érvényesül. Továbbutazás a szállásra

 3.nap A mai nap a Genfi-tóé lesz. Szállásunkat elhagyva bepillantást nyerhetünk a Savoy-család egyik vízi várába, a Chillon-várba. Utána Montreux-n keresztül célunk Genf lüktető városa, mely a francia kultúra színes fellegvára. A tó nyugati csücskében helyet kapó város szintén többszintes, jól védhető Felsővárosának központja a reformáció központja is. Fel kell keresnünk a Reformáció falát, a katedrálist Kalvin székével, majd az Alsóváros palotái következnek, a virágórával és a tóban lévő hatalmas szökőkúttal, a Jet d’eau-val. Több nemzetközi szervezet is itt alakította ki székhelyét a modern külvárosban.

4.nap Ma „óriásokkal” mérhetjük össze magunkat, melyek, mint egy hatalmas pajzs védik Svájc déli határát. Célunk a Rhone-völgy egyik leágazó völgye, mely közel kétszáz éve csalogatja a hegymászókat. Zermatt az alpinizmus bölcsőjének is tekinthető, a Matterhorn csúcsát ma is innen hódítja meg a hegymászók sokasága. Mi túracipő nélkül is felemelkedhetünk a 4000 m-t is meghaladó csúcsok közé. Egyik sokak által kedvelt pontja ennek a vidéknek a Gornergrat (3.100m), melyet az érdeklődők fogaskerekűvel érhetnek el. Innen felejthetetlen kilátás nyílik a Matterhorn hegyes fokára, ahol az ember eltörpül a természet „nagyjai” között. Ha valaki azonban csak alacsonyabb magasságokba vágyik, neki a Sunnegga (2.100m) pontját ajánljuk.

5.nap Reggeli után elhagyjuk a Genfi-tó környékét. Utunkat és a Rhone völgyében haladva egy különleges népcsoport - a wallser németek - építészetével ismerkedünk. Fából készült épületeinek különleges díszítése és praktikus megoldásai, mint az „egérgátak” fotóra kívánkoznak. A Rhone-folyón épített függőhíd kihagyhatatlan számunkra is. A folyó forrását ma is a Rhone-gleccser képezi. Ez hegyvidék bizony komoly akadályt jelentett évszázadokig az ember számára. Megoldást a vasút kiépítése hozott itt is. A Furka-vasútvonal gőzösei még ma is közlekednek és ezzel a vonattal a századfordulóra lépünk vissza, amikor turisták özöne választotta ezt a kényelmes utazási módot Svájc megismeréséhez. A késő délutáni órákban érjük el a vorarlbergi szállást.

6.nap A kora reggeli órákban elindulva rendszeres pihenőkkel érjük el Magyarországot.

 

 

 Részvételi díj: 162 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 36 000 Ft/fő

 A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat, Chilloni-vár helyi vezetés díját és Furga gőzös költségét 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: 126 CHF (tájékoztató jellegű ár)
Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

 

02:50 óra      Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

 

03:00 óra      Kongresszusi Központ parkoló, Jagelló u. 1-3.

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok