Partner ajánlataink

2023-as katalógusunk megjelent! A jobb oldali katalógusok oldalsávból már letölthető,  megtekinthető.

 

 Irodáinkban bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll!

 

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Tell Vilmos világa – hegyi vasúttal - Új program!

Tell Vilmos világa – hegyi vasúttal - Új program!

Indulás

2023. júl. 24.

Garantált indulás
Ár285.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Egy hölgy utas társításra vár!

Közép-Svájc

idegenvezető: Kálmán Lajos

  1. 1.nap Korai indulás után elhagyjuk Magyarországot, majd Németországon át Tirol felé igyekszünk. Innsbruck a Tiroli Hercegség központja volt, ahol később a Habsburgok egyik birodalmi központjukat rendezték be. Kereskedelmi sikereinek köszönhetően vagyonos várossá nőtte ki magát, melynek látványos elemeit mi is felkeressük – dóm, Hofburg, Hofkirche, Hofgarten, Aranytetős-ház, Diadalív, Helbling-ház. Szállás elfoglalása Vorarlbergben.

  2. 2.nap Szállásunkat elhagyva irány Sankt Gallen. Ezer évvel ezelőtt „pingáló” szerzetesek az akkori világ legszebb könyveit készítették. Természetesen mi is felkeressük a könyvtárat és az apátsági templomot. Innen utunk Schaffhausenbe vezet tovább. Festett homlokzatú házai, díszes ivókútjai között az órák világa bújik meg. A városka szomszédságában pedig Európa leghíresebb, festői vízesése található, melynek erejét hajóról mi is megtapasztalhatunk. Innen tovább az aprócska Zug vár ránk, ahonnan a zamatos zugi cseresznye származik, szüretelésének elengedhetetlen kelléke egy hosszú létra. Ezzel a létrával tartanak évente futóverseny. Szállás elfoglalása.

  3. 3.nap Mai napunk a hegyeké. A Jungfrau-régió vendégek millióit vonza. Wilderswilből hegyi vasúttal kapaszkodunk fel 2000 m magasba a Schynigge Platte fennsíkjára, ahonnan a teljes régió – Jungfar, Mönch és Eiger – tárul fel előttünk. A látvány lélegzetelállító, 4000 m magas csúcsok, a jég birodalma. Visszatérve a völgybe az olvadékvizek által alakított Trümmelbach-vízeséshez megyünk, amely több szinten részben vállszélességű szurdokvölgyben zuhan alá. Végül egy kis felfedező sétával Interlaken következik. Visszatérés a szállásra.

  4. 4.nap A délelőttöt Luzernben töltjük. Tóparti fekvése régen stratégiai jelentőségű volt, ma pedig a szemet gyönyörködteti. Látványosságai közé tartozik a Musegg-fal, Hofkirche, gleccserkert Torvaldsen emlékművével, Kapell híd festett történelmével, jezsuiták temploma és sok egyéb más is. Szabadidő után Bernbe indulunk, mely az Aare-folyó kanyarulatában épült. Az Alsóváros az iparosok otthona volt, míg a Felsővárosban a tehetősök és az egyház képviseltette magát – székesegyház, kereskedőházak, díszkutak, Zytglocke, Parlament, Kaszinó, Városháza, Medve-árok a folyóparton. Visszatérünk a szállásra.

  5. 5.nap A Vierwaldsätti-tó körül maradunk még a délelőtti órákban, ahol Tell Vilmos története játszódott. Felkeressük Schwyz városkáját, ahonnan a svájci zászló ered és az első svájci szövetség iratait is őrzik. Innen Brunnenbe megyünk, majd tovább hajóval Flüelenbe. Andermatt már az Oberalp-hagó lábánál található, ahonnan az Oberalp-hagón átbukkanva a Rajna egyik ágát követjünk majd és így jutunk el Liechtensteinbe, ahol egy rövid sétával a miniállammal ismerkedünk. Tovább a tiroli szállásra. 

  6. 6.nap A mai hazaút Bajorországon keresztül vezet. A legmagasabb német hegycsúcs – Zugspitze – mellett autózva érjük el Garmisch-Partenkirchent, ahol egy fotó erejéig megállunk a sísáncnál. Következő állomásunk Bad Tölz városa, mely filmforgatások helyszínéül is szolgált. Széles Fő utcája egyben vásártér is, melynek mindkét oldalán kereskedőházak sorakoznak. A késői órákban érkezünk haza.

 

Részvételi díj: 285.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 99.000 Ft/fő

 A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, Schynigge Platte vonat árát

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: 81CHF/fő (tájékoztató jellegű ár)
Szállás: 3*szálloda, 2ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok