Partner ajánlataink

2025.év újdonsága:  Mallorca,– télből tavaszba a mandulavirágok közé / Repülős utazás!

Várjuk Önöket személyesen kapuvári és győri irodánkban!

Partnereink Sopronban és Győrben: Sister Travel, Escort Tourist, Ciklámen Tourist,  Volánbusz, Ibusz, Gabbiano Travel, ÉTK Print

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Tell Vilmos világa – hegyi vasúttal

Tell Vilmos világa – hegyi vasúttal

Indulás

2024. júl. 29.

Garantált indulás
Ár309.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Közép-Svájc

idegenvezető: Pajter Martina

 1.  2024. július 29. - augusztus 03. (6 nap/5 éj)

 2.  

  1. 1.nap Korai indulás után elhagyjuk Magyarországot, majd felé igyekszünk. Utunkat Salzburg környékén szakítjuk meg, ahol a hercegérsek magának egy vízijátékairól híres kastély építtetett. A Hellbrunni-kastély kertjének díszítése az érsek tréfálkozó karakterét ma is jól tükrözi, akárcsak a gazdagon díszített kastélybelső. Folytatjuk utazásunkat a Boden-tó környéki szállásunkra.

  2. 2.nap Szállásunkat elhagyva irány Sankt Gallen. Kalandozó magyarjaink emlékét még ma is őrzik a város utcái. Szent Gallus erekjéit őrző „pingáló” szerzetesek ezer évvel ezelőtt a világ legszebb könyveit készítették, melyek a kolostor számára komoly elismerést hoztak. Természetesen mi is felkeressük a könyvtárat és az apátsági templomot. Innen utunk Schaffhausenbe vezet tovább. Festett homlokzatú házai, díszes ivókútjai között az órák világa bújik meg. A városka szomszédságában pedig Európa leghíresebb, festői vízesése található, a Rajna sodrásának erejét hajóról mi is megtapasztalhatunk. A Rajna vízesését elhagyva az ország szívébe indulunk. Szállásunkat a Titlis csúcsai alatt foglaljuk el Engelsbergben.

  3. 3.nap Mai napunk a hegyeké. A Jungfrau-régió vendégek millióit vonzza minden évben és most rajtunk a sor. Wilderswilből hegyi vasúttal kapaszkodunk fel 2000 m magasba a Schynigge Platte fennsíkjára, ahonnan a teljes régió – Jungfrau, Mönch és Eiger – körpanorámája tárul fel előttünk. A látvány lélegzetelállító, 4000 m magas csúcsok, a jég birodalma. Visszatérve a völgybe az olvadékvizek által alakított Trümmelbach-vízeséshez megyünk, amely több szinten, részben vállszélességű szurdokvölgyben zuhan alá. Végül egy kis felfedező sétával Interlaken következik. Patinás szállodái idézik emlékezetünkbe a gazdag múltat, amikor Európa legtehetősebb családjai igyekeztek felfedezni a Jungfrau ismeretlen csúcsait a technika segítségével. Visszatérés a szállásra.

  4. 4.nap A délelőttöt Luzernben töltjük. Tóparti fekvése régen stratégiai jelentőségű volt, ma pedig a szemet gyönyörködteti. Látványosságai közé tartozik a Musegg-fal, Hofkirche, gleccserkert Torvaldsen emlékművével, Kapell híd festett történelmével, jezsuiták temploma és sok egyéb más is. Szabadidő után Bernbe indulunk, mely az Aare-folyó kanyarulatában épült. Az Alsóváros az iparosok otthona volt, míg a Felsővárosban a tehetősök és az egyház képviseltette magát – székesegyház, kereskedőházak, díszkutak, Zytglocke, Parlament, Kaszinó, Városháza, Medve-árok a folyóparton. Visszatérünk a szállásra.

  5. 5.nap A Vierwaldsätti-tó körül maradunk még a délelőtti órákban, ahol Tell Vilmos története játszódott. Altdorfban játszódott a legendás jelenet, amikor Tell Vilmos lelőtte fia fejéről az almát. A dráma következő helyszíne a tóparton épült kis kápolna, mely az eseményeket képes formában tárja elénk. Legszebb arcát a környék a víz felől mutatja, így Brunnen és Vitznau között mi is hajózva gyönyörködhetünk a táj szépségében, körülöttünk a Pilatus, a Titlis és a Rigi csúcsai. Schiller írása Küssnacht közelében ért véget, a Hohle Gasse árnyas zugában szabadult meg a nép a zsarnok Gesslertől. Rövid sétával érdemes felkeresni a svájci függetlenség kezdőpontját. Végül az aprócska Zug következik, mely országos hírét remek cseresznyelikőrének köszönheti, amit a cukrászat is szívesen használ. Szabadidőben megkóstolhatjuk a kissé mámorító zugi cseresznyetortát. Ideje tovább indulnunk a Boden-tavi szállásunkra.  

  6. 6.nap A mai hazaút Bajorországon keresztül vezet. Kemptenben teszünk még egy rövid látogatást. Az ország egyik legkorábban alapított városa kettős arculatú, hiszen birodalmi város volt valamint egyházi központ is. Ez a kettősség kihatott az építészetre is, keressük fel mi is a rezidencia kertjét és a bazilikát.  Rendszeres pihenőkkel a késői órákban érkezünk haza.

   

Részvételi díj: 309.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 78.200 Ft/fő

 A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, Schynigge Platte vonat árát

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: 90CHF/fő + 6EUR/fő (tájékoztató jellegű ár)
Szállás: 3*szálloda, 2ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

 

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok