Partner ajánlataink

Katalógusunk tervezetten január végén-február elején jelenik meg. A kapuvári és győri irodánkban lesz átvehető, Sopronban pedig megtalálják partnereinknél!

 

Előfoglalási kedvezményünk továbbra is biztosított:

3-12 napos, június 1-ig induló körutazások esetén, amennyiben a teljes részvételi díj befizetésre kerül 2021.február.15-ig 5%-os kedvezmény jár (max. 14 000 Ft/fő).

3-12 napos, június 2-től induló körutazások esetén, amennyiben a teljes részvételi díj befizetésre kerül 2021.március.15-ig 5%-os kedvezmény jár (max. 14 000 Ft/fő).

 

2021-es UTAZÁSI AJÁNLATAINK már időponttal olvashatók a Jövő évi ajánlatok fül alatt, a jobb oldali információsávban!

 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Dél-Toszkána

Dél-Toszkána

Indulás

2021. jún. 2.

Ár144.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Dél-Toszkána

2021. június 02-07. (szerda-hétfő)

 

Kísérő idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

 1.  
 2.  
  1. 1. nap Kora reggeli indulás után Ausztrián keresztül érkezünk Olaszországba. Köztes pihenőként Udine városközpontjával ismerkedünk. Történelme a római időkig vezethető vissza, de a hunok is formálták múltját. Ismerkedjünk meg a Piazza Libertá épületeivel – Loggia del Lionello, Óratorony valamint a dóm is tartogat látnivalót számunkra. Továbbutazás a Firenze közeli szállásra. ( 1 éj )

  2. 2. nap Ma elindulunk a régió déli vidékei felé. A Chianti-vidék ősi városa Siena, mely a középkori Európa egyik legfontosabb gazdasági központja volt. Zarándokok ezrei érkeztek ide Szent Katalin ereklyéi miatt. A gazdagság kézzel fogható a városháza, a dóm, a magánpaloták épületein. Ebben az időszakban rendezik meg a sienaiak egyik legnagyobb ünnepüket, a Paliot, mely lóverseny világhírű. Továbbutazás Monte Oliveto Maggiore kolostorához. A bencésekhez tartozó olivetán rendház festői környezetben épült csodaszép kerengője vár ránk. Korának egyik legnagyobbja, Luca Signorelli munkái nyűgöznek le bennünket. Innen szálláshelyünkre utazunk – Chianciano Terme ( 3 éj )

  3. 3. nap Reggeli után a szűkebb környéket fedezzük fel. Montepulcianoban kezdünk. Az egykori etruszk múlt a házak homlokzatába beépített urnák révén könnyen felfedezhető. Borkultúrája már közel ezer évre tekint vissza. Használjuk ki a kis szabadidőt egy pohár jó vörösbor kóstolására is. Továbbutazás a pápai városba, Pienzaba. Mai arculatához Pius pápa járult hozzá, a reneszánsz városkép etalonja lett. A helyi ízek mellett sem mehetünk el, juhsajtjai a déli toszkán táj legjavát adják. Következő állomásunk a borosgazdák másik fellegvára, Montalcino. Erődje az olasz függetlenség jelképe. Ennek a varázslatos dombvidéknek egyik ritka kincse Sant’ Antimo. Ezt az egyházi központot a legenda szerint Nagy Károly alapította és falai között még ma is aktív egyházi élet folyik. Szépsége egyszerűségében és harmóniájában rejlik. Este visszatérünk szállásunkra.

  4. 4. nap Ma az egykori Etruszk Birodalom szívébe utazunk. A dombvidék városkái visszarepítenek bennünket egy szinte már elfeledett korba. Sorano az igazi érintetlen Toszkána. Sovanaban is megállt az idő. Kézművesei az etruszkok tudását elevenítik fel, míg egyházi emlékei ritka gyöngyszemeket tárnak elénk. Pitigliano egy tufafennsíkra települt kétszintes város, hiszen a tufa egy „pinceváros” kialakítását is lehetővé tette. A középkorban kultúrák olvasztótégelyeként egy jelentős zsidó közösségnek is otthont adott. Fő látnivalói a katedrális, vízvezeték, középkori őrtornyok és az egykori zsidó negyed. Az etruszk múlt legszebb emlékei a különféle sírok, melyek tájegységenként változóak. Impozáns, tufába vájt síremlékei nagyon beszédesek, mint a Tomba Ildebranda

  5. 5. nap Első állomásunk szintén egy etruszk település, Cortona. Felkeressük az egyedülálló etruszk gyűjteményt, mely mérhetetlen értéket képvisel. Szabadidő után továbbutazás Arezzoba. Dél-Toszkána egyetlen nagyvárosa az ötvösök és a régiségkereskedők hazája. Ellátogatunk a katedrálisba, megnézzük a eredeti üvegablakait, Gergely pápa sírját, a Piazza Grande árkádjait, a Szent Kereszt-legendáját ábrázoló freskóciklust a ferencesek templomában. Búcsúzóul ellátogatunk egy helyi olívaolaj-készítőhöz, ahol kóstolási és vásárlási lehetőség kínálkozik. Innen utazunk a Firenze közeli szállásunkra. (1 éj)

  6. 6. nap Korai indulást követően folyamatos utazás Ausztrián át Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.


   
 3. Részvételi díj: 144 000 Ft/fő
 4. Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

 5. A részvételi díj tartalmazza:
 6. az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat
 7.  
 8. A részvételi díj NEM tartalmazza:
 9. belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 10. Belépődíjak: 43 EUR/fő  (tájékoztató jellegű, 2020-as ár)
 11. Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban
 12. Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

 

02:50 óra       Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

03:00 óra       Kongresszusi Központ parkoló, Jagelló u. 1-3.

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Partner ajánlataink

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2020 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!

2021 évi ajánlatok

Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok