Kedves Utasaink!

 

Május 31-ig meghirdetett utakat érintő fontos információk a FONTOS INFORMÁCIÓK részben olvashatók! 

 

Március 18-tól utazási irodáinkban a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) ajánlása szerint a munkatársaink és utasaink védelme érdekében a személyes ügyfélfogadást visszavonásig szüneteltetjük. Addig is mobiltelefonjainkon és e-mail címünkön (https://www.galbusz.hu/hu/elerhetosegek.html) elérhetők vagyunk, otthoni munkavégzés keretében hétfőtől-péntekig 09-15 óráig fogadjuk hívásaikat,  e-mailjeiket.

 

A meghirdetett utazások alakulásáról minden érintettet telefonon értesítünk bármi változás áll be. Szeretnénk Önöket biztosítani arról, hogy döntéseink során utasaink érdekeit tartjuk elsődlegesen szem előtt.

 

Amennyiben olyan utazásra jelentkeztek, mely több időpontban kerül megrendezésre, a korábbi időpontoknál javasoljuk a későbbi dátumra való átfoglalást, mely minden esetben ingyenes. Más programra való átfoglalás is lehetséges, csupán az esetleges különbözet a fizetendő költség.

 

Az esetleges lemondások miatt visszajáró összegeket utalás formájában tesszük meg, szintén ügyelve a személyes kontaktus elkerülésére, irodánkban minimálisra kívánjuk csökkenteni a készpénzforgalmat. Amennyiben nem rendelkeznek saját számlaszámmal, kérjük, kérjék családtagjaik, ismerőseik segítségét ennek ügyintézésében!

 

Gál-Busz Utazási iroda munkatársai

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Dél-Toszkána

Dél-Toszkána

Indulás

2020. jún. 21.

Ár146.000 Ft/fő
Időtartam6 nap / 5 éj

Dél-Toszkána

Dél-Toszkána

 

Kísérő idegenvezető: Sümeghy Gyöngyi

 1.  
 2.  
 3. 1.nap Kora reggeli indulás után Ausztrián keresztül érkezünk Olaszországba. Köztes pihenőként Udine városközpontjával ismerkedünk. Történelme a római időkig vezethető vissza, de a hunok is formálták múltját. Ismerkedjünk meg a Piazza Libertá épületeivel – Loggia del Lionello, Óratorony valamint a dóm is tartogat látnivalót számunkra. Továbbutazás a Firenze közeli szállásra. ( 1 éj )
 4. 2.nap Ma elindulunk a régió déli vidékei felé. A Chianti-vidék ősi városa Siena, mely a középkori Európa egyik legfontosabb gazdasági központja volt. Zarándokok ezrei érkeztek ide Szent Katalin ereklyéi miatt. A gazdagság kézzel fogható a Városháza, a Dóm , a magánpaloták épületein. A részben fellobogózott utcák legnagyobb ünnepükre, a Paliora emlékeztetnek bennünket. Erre az őrült lovasfutamra készül egész évben a város apraja-nagyja. Továbbutazás Monte Oliveto Maggiore kolostorához. A bencésekhez tartozó olivetán rendház festői környezetben épült csodaszép kerengője vár ránk. Korának egyik legnagyobbja, Luca Signorelli munkái nyűgöznek le bennünket. Innen szálláshelyünkre utazunk – Chianciano Terme ( 3 éj )
 5. 3.nap Reggeli után a szűkebb környéket fedezzük fel. Montepulcianoban kezdünk. Az egykori etruszk múlt a házak homlokzatába beépített urnák révén könnyen felfedezhető. Borkultúrája már közel ezer évre tekint vissza. Használjuk ki a kis szabadidőt egy pohár testes vörösbor kóstolására is. Továbbutazás a pápai városba, Pienzaba. Mai arculatához Pius pápa járult hozzá, a reneszánsz városkép etalonja lett. A helyi ízek mellett sem mehetünk el, juhsajtjai a déli toszkán táj legjavát adják. Következő állomásunk a borosgazdák másik fellegvára, Montalcino. Erődje az olasz függetlenség jelképe. Ennek a varázslatos dombvidéknek egyik ritka kincse Sant’Antimo. Ezt az egyházi központot a legenda szerint Nagy Károly alapította és falai között még ma is aktív egyházi élet folyik. Szépsége egyszerűségében és harmóniájában rejlik. Este visszatérünk szállásunkra.
 6. 4.nap Ma az egykori Etruszk Birodalom szívébe utazunk. A dombvidék városkái visszarepítenek bennünket egy szinte már elfeledett korba. Sorano az igazi érintetlen Toszkána. Sovanaban is megállt az idő. Kézművesei az etruszkok tudását elevenítik fel, míg egyházi emlékei ritka gyöngyszemeket tárnak elénk. Pitigliano egy tufafennsíkra települt kétszintes város, hiszen a tufa egy „pinceváros” kialakítását is lehetővé tette. A középkorban kultúrák olvasztótégelyeként jelentős zsidó közösségnek is otthont adott. Fő látnivalói a katedrális, vízvezeték, középkori őrtornyok és az egykori zsidó negyed. Az etruszk múlt legszebb emlékei különböző, itt tufába vájt sírok formájában jelennek meg, mint a Tomba Ildebranda is.
 7. 5.nap Első állomásunk szintén egy etruszk település, Cortona. Felkeressük az egyedülálló etruszk gyűjteményt, mely mérhetetlen értéket képvisel. Szabadidő után továbbutazás Arezzoba. Dél-Toszkána egyetlen nagyvárosa az ötvösök és a régiségkereskedők hazája. Ellátogatunk a katedrálisba, megnézzük eredeti üvegablakait, Gergely pápa sírját, a Piazza Grande árkádjait, a Szent Kereszt-legendáját ábrázoló freskóciklus a ferencesek templomában. Búcsúzóként Toszkánától ellátogatunk egy helyi olívaolajkészítőhöz, ahol kóstolási és vásárlási lehetőség is lesz. Innen utazunk a Firenze közeli szállásunkra. (1 éj)
 8. 6.nap Korai indulást követően folyamatos utazás Ausztrián át Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.
   
 9. Részvételi díj: 146 000 Ft/fő
 10. Egyágyas felár: 33 500 Ft/fő

 11. A részvételi díj tartalmazza:
 12. az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat
 13.  
 14. A részvételi díj NEM tartalmazza:
 15. belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 16. Belépődíjak: 43 EUR/fő  (tájékoztató jellegű ár)
 17. Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban
 18. Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

 

02:50 óra       Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

 

03:00 óra       Kongresszusi Központ parkoló, Jagelló u. 1-3.

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok