Kedves Utasaink!

 

Május 31-ig meghirdetett utakat érintő fontos információk a FONTOS INFORMÁCIÓK részben olvashatók! 

 

Március 18-tól utazási irodáinkban a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) ajánlása szerint a munkatársaink és utasaink védelme érdekében a személyes ügyfélfogadást visszavonásig szüneteltetjük. Addig is mobiltelefonjainkon és e-mail címünkön (https://www.galbusz.hu/hu/elerhetosegek.html) elérhetők vagyunk, otthoni munkavégzés keretében hétfőtől-péntekig 09-15 óráig fogadjuk hívásaikat,  e-mailjeiket.

 

A meghirdetett utazások alakulásáról minden érintettet telefonon értesítünk bármi változás áll be. Szeretnénk Önöket biztosítani arról, hogy döntéseink során utasaink érdekeit tartjuk elsődlegesen szem előtt.

 

Amennyiben olyan utazásra jelentkeztek, mely több időpontban kerül megrendezésre, a korábbi időpontoknál javasoljuk a későbbi dátumra való átfoglalást, mely minden esetben ingyenes. Más programra való átfoglalás is lehetséges, csupán az esetleges különbözet a fizetendő költség.

 

Az esetleges lemondások miatt visszajáró összegeket utalás formájában tesszük meg, szintén ügyelve a személyes kontaktus elkerülésére, irodánkban minimálisra kívánjuk csökkenteni a készpénzforgalmat. Amennyiben nem rendelkeznek saját számlaszámmal, kérjük, kérjék családtagjaik, ismerőseik segítségét ennek ügyintézésében!

 

Gál-Busz Utazási iroda munkatársai

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Szentpétervár és a Balti-államok

Szentpétervár és a Balti-államok

Indulás

2020. jún. 22.

Ár340.000 Ft/fő
Időtartam9 nap / 8 éj

Egy hölgy utasunk társításra vár! 

 

Szentpétervár és Balti-államok

 

Kísérő idegenvezető: Hornyik Anna

1. nap Folyamatosan utazás Szlovákián át a Vág-völgyében a lengyel fővárosba, Varsóba. Útközben rövid megállók, majd érkezés a kora esti órákban. Autóbuszos városnézés keretében megtekintjük a lengyel főváros legfőbb nevezetességeit, a Fő teret, a dóm környékét. Szállás, vacsora Varsóban (1 éj).

2. nap Reggeli után indulás a Balti államokba, elsőként Litvániába, a legdélibb fekvésű, egyben a legnagyobb és a legnépesebb balti államba. Litvánia volt az első köztársaság, mely elszakadt a Szovjetuniótól: az ország 1990. március 11-én kiáltotta ki függetlenségét és nyerte vissza szuverenitását. Elsőként meglátogatjuk a trakai vízi várat, mely egy tó közepére épült. Ezt követően a fővárosba, a festői szépségű Vilniusba utazunk. A település építészeti szempontból Kelet-Európa egyik legszebb óvárosával büszkélkedhet. (1 éj).                                  

3. nap A mai napon Lettországban teszünk látogatást. Fővárosa Riga a Baltikum legnagyobb városa, mely 2014-ben Európa kulturális fővárosa volt. Útban Riga felé megállunk a különleges hangulattal bíró Keresztek Hegyén, majd városnézés Rigában. Megtekintjük az egykori Hanza város nevezetességeit és sétálgatunk a szűk óvárosi utcácskákban. Este a szállás elfoglalása Rigában, vacsora (1 éj).

4. nap Kora reggeli után utazás Oroszországba. Érkezés Szentpétervárra az esti órákban. Szentpétervár Oroszország legszebb és egyben leggazdagabb városa. Az észak Velencéjeként is ismert városban a folyókon és csatornákon több száz meseszép híd ível át. Szállás elfoglalása (3 éj).

5. nap Reggelit követően busszal indulunk a város nevezetességeit felfedezni. Megtekintjük a Palota teret, a Téli Palotát, Nagy Péter cár lovas szobrát. A délelőtti városnézés egyik kiemelkedő látogatása a Péter-Pál-erőd. Délutáni óráinkat az Ermitázsban tölthetjük, ahol Európa legnagyobb művészeinek gazdag képzőművészeti gyűjteménye kapott helyet. Idézzük fel Leonardo, Van Gogh, El Greco, Michelangelo, Rubens, Tiziano és még számtalan más nagy mesterek életét, sorsát és munkásságát. A mai napon még alkalmunk nyílik a várost a Néva-folyón hajókázva is megcsodálni, lenyűgöző pillanatok ezek a nap vége felé közeledve.

6. nap Reggeli, majd irány a cárok által évszázadokig nyaralóként használt Carszkoje Szeloba. A Katalin-palota barokk pompája a mai napig őrzi a cári korok felejthetetlen fénykorát. Délután visszatérünk Szentpétervárra, ahol ellátogatunk a Vérző Megváltó-székesegyházat valamint a Szent Izsák-székesegyházat, melyet szabadprogram, vásárlási lehetőség követ.

7. nap Mielőtt elhagyjuk Oroszországot figyelmet kell szentelnünk Petrodvorecre, amely a cárok nyári rezidenciája volt, az „orosz Verseilles-ként” emlegetik ma leginkább. Nagy Péter cár megbízásából épült ez a hatalmas palota- és kertkomplexum, mely az Unesco figyelmét is élvezi. Látogatásunk után indulunk Észtország fővárosába. Este a szállás elfoglalása (1 éj).

8. nap A reggeli órákban sétát teszünk az észt fővárosban, Tallinban, ahol megtekintjük az Alekszandr Nyevszkij-székesegyházat. A város jelképe, a „vén Tamás” a városháza tornyán látható már évszázadok alatt, ahonnan a legfontosabb épületeket szemmel tartja – Városháza, a Városháza patika, a várfal egy része és annak tornyai és egykori kereskedőházak épületei. Délben keresztülutazunk Észtországon és Lettországon, útközben gyönyörködhetünk a balti táj és a Rigai-öböl szépségében. Este érkezés a szállásra, a litván- lengyel határ környékére (1 éj).

 

Azok a vendégek, akik Tallinból hazarepülnek, ők ezen a napon a hajnali órákban transzferrel érkeznek a tallini reptérre.

9. nap A nap során folyamatosan utazás hazafelé a lengyel Mazuri-tóvidéken keresztül. Érkezés a késő éjszakai órákban Magyarországra.

 

A programok sorrendje a múzeumi belépők időrendjétől változhat!

 

A programok sorrendje a múzeumi belépők időrendjétől változhat!

 

Részvételi díj: 25-30 fő közötti jelentkező esetén:

340 000 Ft/fő + 22 000 Ft /fő vízum (tájékoztató jelleggel)

hazaútban repülést választó utasaink Tallin-Bécs viszonylatában: 322 200 Ft /fő  + vízum 22 000 Ft/fő + 140 EUR/fő repülőjegy  (vízum és repülőjegy ár tájékoztató jellegű)

 

Részvételi díj: 30 fő feletti jelentkező esetén:

312 200 Ft/fő + 22 000 Ft /fő vízum (tájékoztató jelleggel)

hazaútban repülést választó utasaink Tallin-Bécs viszonylatában: 294 200  Ft /fő  + vízum 22 000 Ft/fő + 140 EUR/fő repülőjegy  (vízum és repülőjegy ár tájékoztató jellegű)

 

Egyágyas felár: 90 300 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, helyi idegenvezető díját, útlemondási biztosítás, audio-guide használat

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra, repülőjegy ár, vízum díját

Belépődíjak: 140 EUR  (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok:

02:50 óra       Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

03:00 óra       Kongresszusi Központ parkoló, Jagelló u. 1-3.

 04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

 05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló 

 05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

 05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

 06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

 

 

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok