ELŐADÁS FŐBB ÚTJAINKRÓL SOPRONBAN ÉS GYŐRBEN!


Négy körutazás, érdekességek, új belföldi utazásaink rövid bemutatása.
Nyereménysorsolás: 1 fő részére a bemutatott 4 körutazás egyikén ingyenes részvételi lehetőség!  Várjuk Önöket szeretettel! Ingyenes autóbuszos transzfert biztosítunk oda és visszaútra.

Részvételi és transzfer igényét kérjük irodánk egyikében jelezze telefonon vagy személyesen a létszámkorlát miatt!

SOPRON  01.24: Evangélikus Egyházközség, Színház u 27, nagyterem, 1.emelet.
Kezdés: 17:30
Előadók: Sümeghy Gyöngyi és Pajter Martina.
Bemutatott utak: Andalúzia, Francia Riviéra, Szentpétervár, Párizs.

Győr 01.31: Leier City Center, Hunyadi u 14, 1. emelet, Baross terem (a főbejáraton keresztül, lifttel megközelíthető). Kezdés: 17:30
Előadók: Sümeghy Gyöngyi és Pajter Martina
Bemutatott utak: Korfu, Elba, Svájc, Rajna hajóút.

Transzfer indulási időpontok 01.24: Győr: 15.50 óra Városháza oldala – Kapuvár, Spar : 16.40 - Sopron érkezés: 17.20 óra,
01.31 indulás Sopron GYSEV Pu. 15.50 - Kapuvár Spar: 16.30 óra - Győr érkezés: 17.20 óra. 

Utazások » Körutazás » 3 - 12 napos » Ezer Székely Leány Találkozó

Ezer Székely Leány Találkozó

Indulás

2020. júl. 2.

Ár97.000 Ft/fő
Időtartam5 nap / 4 éj

 

 

Ezer Székely Leány Találkozó

 

Kísérő idegenvezető: Szakács Enikő

 

1. nap: Gyalogos városnézés Nagyváradon. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében, érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Utána városnéző sétát teszünk Nagyvárad központjában, ahol megnézzük a partiumi szecesszió remekműveit - többek közt a Fekete Sas palotát, és megemlékezünk Nagyvárad Ady korabeli pezsgő irodalmi életéről. Utazás a Királyhágón át Kalotaszeg vidékére, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás, felfrissülés, kávézási lehetőség. A délutánt Kolozsvár központjában töltjük, ahol ellátogatunk Mátyás király szülőházához, megnézzük a felújítás alatt álló Szent Mihály templombot, Mátyás király szobor együttesét, majd sétálunk a Házsongárdi temetőbe. Itt megismerkedünk a középkori kolozsvári élet titkaival. Este a szállás elfoglalása Kolozsvárott. Vacsora a szállodában.

2. nap: A reggeli elfogyasztása után továbbutazás Torda irányába, ahol megcsodáljuk a tordai sóbánya gigantikus méretű tárnáit, megismerkedünk a sókitermelés világával és megcsodáljuk az autóbuszból azt a bizonyos templomot, ahol a világon elsőként törvénybe foglalták a vallásszabadságot.  Ezután Segesvárra vezet utunk, a szászok alapította városba, Drakula szülővárosába. Látogatást teszünk a várnegyedben, a diáklépcsőn felsétálunk, majd a gyönyörű óratorony és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk miközben megismerkedünk az erdélyi szászok világával. Tovább utazunk Fehéregyházára, ahol a fehéregyházi csata helyszínén megemlékezünk Petőfi Sándorról. Este érkezés a szállásra.

3. nap: Részt veszünk a székely népviselet ünnepén a csíksomlyói nyeregben, megismerkedünk Székelyföld összes népviseletével.A nap délutánján a gyimesi csángóknál teszünk látogatást, s egyben az egykori Magyarország legkeletibb pontján. Ellátogatunk az ezeréves határhoz, ahol megtekintjük a Rákóczi-várat, a 30-as őrházat, valamint a Kontumáci-kápolnát. Megemlékezünk a moldvai csángókról is, akik magyarságát nagy mértékben gyarapította az 1764-es madéfalvi veszedelem. Visszaérkezés a szállásra. 

4. nap: Reggeli után a Vulkánok földjét vesszük irányba, ahol elsőként a Mohos-tőzeglápot látogatjuk meg: itt megismerkedünk a krátertavak kialakulásával, megcsodáljuk a különleges tőzeg-kedvelő növényfajokat melyek szép számban megtalálhatóak az általuk nagyon kedvelt savas talajban. Innen lesétálunk a Szent Anna-hoz, amely Közép-Kelet-Európa egyetlen épségben megmaradt vulkáni krátertava. Ismerkedünk továbbá az utóvulkanizmus székelyföldi csodáival. 

A következő állomásunk Kézdivásárhely, ahol megtudhatjuk mi az udvartér, megemlékezünk Gábor Áron ágyúöntőről, majd lehetőségünk lesz megtekinteni a Céhtörténeti Múzeumot, valamint a „Zsuzsi és Andris népviseletben”című kiállítást. A nap délutánján a Csíki-havasok csúcsai közt utazva megcsodálhatjuk a gyönyörű erdélyi tájat, majd Nyergestetőn rójuk le tiszteletünket az 1848/49-es forradalom és szabadságharcban elhunyt katonák előtt. Visszaérkezés a szállásra

5. nap: A csodálatos Déli-Kárpátok irányába indulunk hazafelé. Utunk során gyönyörködhetünk az autóbuszból a Fogarasi-havasok monumentális, hófödte csúcsaiban. Átutazunk Fogarason, ahol tartunk egy frissítő szünetet és megnézzük kívülről a Fogarasi várat. Továbbutazva megcsodáljuk a kerci apátságot, mely a kárpát-medencei korai gótika egyik legjellegzetesebb példája. Nagyszebenben, a szászok egykori fővárosában városnéző sétát teszünk mely során érintjük piactereit, hangulatos középkori utcáit, evangélikus templomát és a Hazugok hídját. Innen már a határ felé vesszük az irányt, folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 97 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 24 000 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
belépődíjak, idegenforgalmi adó, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

Belépődíjak: 50 EUR (tájékoztató jellegű ár)

Szállás: 1 éj Kolozsvár 4* szálloda, 3 éj Tusnádfürdő Szent Kristóf Panzió, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás:  félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Felszállási helyek és időpontok

04:30 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

04:55 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

05:10 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

05:30 óra        Csorna, kórházzal szemben lévő buszmegálló

06:00 óra       Győr, városháza oldala-járdasziget

08:00 óra       Budapest, Hősök tere

Személyszállítási ajánlatkérés

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok