Kedves Utasaink!

 

Május 31-ig meghirdetett utakat érintő fontos információk a FONTOS INFORMÁCIÓK részben olvashatók! 

 

Március 18-tól utazási irodáinkban a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) ajánlása szerint a munkatársaink és utasaink védelme érdekében a személyes ügyfélfogadást visszavonásig szüneteltetjük. Addig is mobiltelefonjainkon és e-mail címünkön (https://www.galbusz.hu/hu/elerhetosegek.html) elérhetők vagyunk, otthoni munkavégzés keretében hétfőtől-péntekig 09-15 óráig fogadjuk hívásaikat,  e-mailjeiket.

 

A meghirdetett utazások alakulásáról minden érintettet telefonon értesítünk bármi változás áll be. Szeretnénk Önöket biztosítani arról, hogy döntéseink során utasaink érdekeit tartjuk elsődlegesen szem előtt.

 

Amennyiben olyan utazásra jelentkeztek, mely több időpontban kerül megrendezésre, a korábbi időpontoknál javasoljuk a későbbi dátumra való átfoglalást, mely minden esetben ingyenes. Más programra való átfoglalás is lehetséges, csupán az esetleges különbözet a fizetendő költség.

 

Az esetleges lemondások miatt visszajáró összegeket utalás formájában tesszük meg, szintén ügyelve a személyes kontaktus elkerülésére, irodánkban minimálisra kívánjuk csökkenteni a készpénzforgalmat. Amennyiben nem rendelkeznek saját számlaszámmal, kérjük, kérjék családtagjaik, ismerőseik segítségét ennek ügyintézésében!

 

Gál-Busz Utazási iroda munkatársai

Utazások » Egynapos » Belföld » LEVENDULA, BOR, APÁTRÉTES

LEVENDULA, BOR, APÁTRÉTES

Indulás

2020. jún. 27.

Ár18.000 Ft/fő
Időtartam1 nap

LEVENDULA, BOR, APÁTRÉTES
– Gasztrokulturális élmény a tihanyi apátság majorságában és pincéjében

LEVENDULA, BOR, APÁTRÉTES
Gasztrokulturális élmény a tihanyi apátság majorságában és pincéjében

 

Tihanyba érkezésünkkor rövidfilmet tekintünk meg a Tihanyi Bencés Apátságról a Látogatóközpontban. Ezután elsétálunk az Apátsági Majorságba, melyről és a levenduláról szakvezetőnk mesél nekünk. Lehetőségünk lesz egy csokor levendula szüretelésére és teástasak megtöltésére szárított gyógynövényekkel. A szerzetesi termékek kóstolóján megízlelhetjük az András király és Anasztázia királyné likőrt (2x0,04l, 40%/35%), levendula- és citromfűszörpöt és hozzá apátsági sós ropogtatnivalót. Három fogásos ebéddel várnak minket az egykori apátság pincében, a Tihanyi Vinarius Étteremben.
A nap további részében egy 60 perces helyi vezetésen is részt veszünk, mely során sok mindent megtudhatunk az apátságról. Az Apátsági templom Alapítólevele a magyar nyelv első írásos emléke. I. András király 1055-ben itt építtette meg családja temetkező helyét, illetve egy kolostort is. Ez a sír a mai apátság altemplomában megtekinthető. Híres, még ma is meglévő nevezetessége a helynek a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett. Tiszta, csendes időben, főleg az éjszakai órákban még most is megfigyelhető A délután folyamán egyénileg élvezhetjük a Levendula fesztivál hangulatát szabadidő keretein belül. A június-július fordulóján virágzó, tízhektárnyi levendulaültetvény különleges látnivaló a Balaton partján. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, a mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a
hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Fontos szerepet játszik a rendezvényen a népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a látogatók.

Részvételi díj: 18 000 Ft (tartalmazza az apátság helyi programját vezetéssel, 1 csokor levendula szüretelését,
kóstolást és ebédet a programleírás szerint)

Belépődíj: 300 Ft/fő (tájékoztató jellegű ár)

 

Felszállási helyek és időpontok:

05:20 óra        Sopron, vasútállomás, Spar oldala.

05:50 óra        Fertőszentmiklós, elkerülő buszmegálló

06:05 óra        Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló                 

06:25 óra        Csorna, Kórház előtti buszmegálló

06:55  óra       Győr, Városháza oldala – járdasziget

Személyszállítási ajánlatkérés

Aktualitások

Katalógusok

Töltse le katalógusainkat és ismerkedjen meg utazásainkkal!

Egynapos utak 2019 Katalógus 2020

Jövő évi ajánlatok

Tekintse meg jövő évi ajánlatainkat!Idegenvezetés

Útjainkra magyar nyelvű, szakképzett idegenvezetővel kísérjük utasainkat.

Részletek

Hírlevél

Íratkozzon fel hírlevelünkre és naprakészen tájékozódhat akcióinkról, utazási ajánlatainkról!

Feliratkozás

Dokumentumok